este som dala do translatoru nieco k tomu, porovnavaju tam beeswax s paraffinom
V potravinárskom priemysle sa parafín aj včelí vosk aplikujú na ovocie a zeleninu, aby sa chránili pred plesňami, stratou vlhkosti a aby sa na produkciu pridal lesklý lesk. Avšak iba jedna možnosť je prirodzená, zatiaľ čo druhá nie je ľahko stráviteľná ľudským telom. To znamená, že prejde priamo cez náš systém - krásne! Môžete odhadnúť, ktorá voľba je? Ak ste uhádli parafín, máte úplnú pravdu. Už ste niekedy zdvihol jablko z obchodu s potravinami a všimol si, že je lepkavý na dotyk? Je to preto, že parafín je prirodzene lepkavý a pokožku niekoľkých odrôd ovocia. Na rovnakej poznámke sa do žuvačky pridáva parafín a na cukríky sa dodáva lesk. Zatiaľ čo včelí vosk sa používa aj na účely potravinárskeho priemyslu, je to jemnejšia možnosť, pretože ide o čistú formu vosku.
sviečka
Pri spálení sviečok si kupujúci dávajte pozor: veľa parafínových sviečok je naplnených syntetickými vonnými látkami, chemikáliami a pesticídmi. Z tohto dôvodu môžu byť tí, ktorí trpia astmou alebo alergiami, extrémne podráždení. Okrem toho sa môžu chemické zvyšky z parafínových sviečok prilepiť aj na steny, záclony a oblasť okolo horiacej zóny. Sviečky z včelieho vosku sú však čisté. Zatiaľ čo parafín emituje sadze, ako ho spája, včelí vosk nie je. Má antibakteriálne vlastnosti, ktoré robia včelí vosk perfektný pre osoby s astmou alebo alergiami. Keď napaľujete včelí vosk, svieži vzduch s vôňou prírodného medu, a nie syntetický zápach. Okrem toho môže včelí vosk čistiť váš vzduch, pretože vydáva negatívne ióny. Znamená to, že negatívne ióny budú spolupracovať so znečisťujúcimi látkami vo vzduchu, čím sa odstránia veci ako prach, špina atď., Ktoré plávajú v našom vzduchu.