Rozbehnem ešte kojenie ?

Príspevok v téme: Rozbehnem ešte kojenie ?
Michaela1122

Caute baby. Mam problém s kojenim. Dcéra má 3mesice a v poslednom čase veľa plače, snaží sa ťahať mliecko ale skôr vôbec jej nejde. Prikladám ju často, ale proste stále mam aj tak menej a menej mlieka. Spravila som chybu, dala cumel a aj z fľaše papať..posledné dni, aj keď som sa snažila, nechcela som ju nechať hladnu. Cez cievku veľmi papať nechcela, boli veľké plače a to bolo hrozne stresujúce. Problémom je, že mam doma ešte dvojročné dieťa a nedá sa mi byt proste vkuse skin to skin. A som pri kojení aj dosť vyrušovana, lebo staršie dieťa po mne skáče atd. Dá sa to kojenie ešte nejak rozbehnúť ? Mam nosič, nosím ju často.. Brala som aj bylinky, ale nič, aj tak nemám viac mlieka. Dostala som menzes a odvtedy sa to takto zhoršuje. Mali ste niektorá takúto skúsenosť a podarilo sa vam kojenie napriek tomu rozbehnúť ?

dojciacamatka

až teraz to tu vidím. Ja tiež niekedy neviem, či plače od hladu, alebo len chce cmúľať. Ale posledné dni sa začínam v ňom vyznať. Ak mu dám cumlík, začne ho silno cmúľať, potom sa srdcervúco rozplače, akoby som ho oklamala. Vtedy mu ponúknem prsník, napije sa, potom sa spokojne usmieva. A niekedy keď si myslím, že je hladný a ponúknem mu prsník, len začne cmuľkať a zaspí. Tak to zvyknem opatrne vymeniť za cumlík... aby nezačal pišťať, že nič nemá v ústach...

ahjaj

ja mám medzi deťmi 2 roky a 3 mesiace. Dcéru som prestala dojčiť čosi pred 2. narodeninami, keď som bola v 5. mesiaci tehotenstva so synom. A keď sa syn narodil, malá bola veľmi pokojná, ju keď som uložila na posteľ, alebo na zem na deku s plyšovými hračkami, či knižkou, tak tam dokázala dlho sedieť a hrať sa, neskákala po mne. Že dieťa dokáže byť aj také, som zažila až pri synovi, a vždy som si hovorila, aké som mala šťastie, že dcéra bola taká pokojná a že kebyže ich mám aj s ich povahami v opačnom poradí, tak fakt neviem, ako by som to bola bývala zvládla.

ahjaj

ja som nedávala cumeľ ani jednému z detí, obe som dojčila 2 roky. Malá ma používala miesto cumlíka, syn sa iba riadne napapal, odgrgol si, a bol pokoj. Pri synovi som 6 týždňov denne 3 dcl mliekom zásobovala aj dieťatko jednej známej. Pri dcére som urobila tú chybu, že keď som mala veľa mlieka, neodsávala som si, a potom sa tvorilo menej, toľko, koľko vypila, a ona veľa nepila. Určite kúp váhu pre bábätko. Dáš na váhu pred kojením, nakojíš, a odmeriaš potom. Zapisuj si, koľkokrát denne ju kojíš a koľko toho vypije. A aj keď medzitým aj ciká a kaká, aj tak by mala o tri dni vážiť viac ako predtým.
Vieš určite, že plače od hladu?
Nie je to mrnčanie, ale plač, ktorý neutícha, ale silnie, aj keď ju nosíš na rukách. Pri dojčení vtedy nezaspáva ale silno saje a nechce pustiť.
Ak by bola po dojčení veľmi nespokojná, priprav jej 20-30 ml umelého mliečka a dokŕm lyžičkou, či ju to utíši.
Keby sa ti napriek všetkému nedarilo, nemaj výčitky. Najdôležitejšie sú prvé 4 mesiace a keď si urobila, čo si mohla, tak sa netráp a vyrastie aj na fľaške. Nie si preto horšia matka, ako tá, ktorej sa darí dojčiť. Držím palce.

Michaela1122

inak dávala si aj cumel ? v tom je problém, že ona si naň veľmi zvykla a mne neostáva na prsníku len tak cuckat

Michaela1122

Ahoj, pomáha mi občas mamina alebo svokra a jasne, že aj muž, ale niekedy mam pocit, že by som potrebovala asi týždennú “dovolenku” :-D
Váhu nemám, ale kúpim a odsledujem si to. Ja ju prikladám tiež aj každú hodinku, ale tak budem sa ďalej snažiť. A tebe malé neplakalo od hladu ? Chcela by som ju kojiť aspoň tých 6 mesiacov ❤️

ahjaj

ja som to takto mala, s tým, že malá mala aj reflux, a vypila iba po 0,5 deci, a v kuse na prsníku, každých 1,5 hodín, v noci 2. Ťahalo som to predsa a utiahla 2 roky. Máš váhu? Odvážiť ju pred kojením a potom po. Koľko vypila za deň, a či za týždeň pribrala toľko, koľko má. Ak tri dni nepriberá, tak musíš pridať aj umelé mliečko. Ale ani z toho nebude spokojnejšia. Nemáš nikoho, kto by ti pomohol, aby si si mohla trocha aj vydýchnuť?