Alergia na bižutériu

Príspevok v téme: Alergia na bižutériu
venuša

Ahojte! Som alergická na bižutériu, a doteraz ak som nosila nejaký náramok alebo retiazku, iba po troch dňoch som sa vyhádzala. Lenže teraz som si dala retiazku iba na jednu noc veriac, že mi od toho nič nebude a tak hnusne so sa vyhádzala, že to nevydržím. Svrbí to, bolí to, je to škaredé! Krk mám plný maličkých pľuzgierov. Dali mi na to v lekárni Fenistil gel, ale zatial nie velmi pomáha. Neviete na to niečo? Ďakujem!!

sperkysan

U nás nájdete krásne šperky vyrobené úplne bez kovu, takže nespôsobujú alergiu, náušnice, prívesky aj náramky - www.sperkysan.sk .

jojala

Baby, všetky môžete nosiť bižutériu, Len nesmie obsahovať nikel :). Ak chcete vedieť ako na to, tak si nekupute bižutériu na v stánkoch na trhoch, ale iba v normálnych obchodoch, alebo certifikovaných eshopoch. Najlepšie prejsť na šperky strieborné, alebo s rhódiovanou úpravou. tieto šperky sú vhodné hlavne pre Nás čo máme problémy s niklom.
Takéto šperky môžete nájsť napríklad na www.vanessa.sk

RNG

Strieborna bizuteria dovazana z cudziny je casto niklovana proti cerneniu.Samozrejme problemy s alergiami na nikel viedli k zakazu predaja niklovanej bizuterie, ale mnoho dovozcov to nerespektuje.
Striebro musi byt testovane Statnym skusobnym ustavom a potom opuncovane na dokaz spravneho zlozenia aj puncom ustavu, aj puncom dovozcu.
Ja to poznam dobre, lebo sam sponsorujem dovoz americkej striebornej bizuterie.

engel

venusa:
bizu nosit kludne mozes,len pri kupe davaj pozor na to,aby neobsahovala nikel (ak nie je napisane,opytaj sa predavacky)-ten ma na svedomi tvoje vyrazky.
A uz ked tie svrbiace vyrazky mas,tak ucinne pomoze len nieco s hydrocortizonom:napr: Locoid Crelo 0,1%-emulzia.Je iba na lek.predpis-moze aj obvodna.Fenistil je na to prislaby..