Priatel už vie, že nie som so sebou spokojná - je to dôvod na rozchod? p

Príspevok v téme: Priatel už vie, že nie som so sebou spokojná - je to dôvod na rozchod? p
jsjan

Možno si myslite, že čo je za hluposť ten nadpis temy, ale ja to vysvetlim:

áno, som so sebou brutalne nespokojna, lebo sa neviem zameriavat nikdy na to, čo mám, ale len na to, čo nemám a čo mi chýba a myslim, že sa to netýka len mňa.

Prejdem k veci. Mam niečo, čo vyzera ako predkus, v podstate by každy povedal, že to je predkus, nie velky, ale v skutočnosti je to zle vyvinuta dolna čelust ktoru (podla mojho čelustneho) treba posunut operativne dopredu a predtym nosiť strojček. Konečne som si zarobila a idem do toho. To bude okolo 2000€.

Podme dalej. Som štihla a mam velmi velmi male prsia. Da sa povedať, že su to Ačka a že odhalene nevyzeraju zle, lebo su pevne, nie su ovisnute, ale mne sa proste nepačia, lebo akonahle si dam na seba tričko či nevypchatu podprsenku či plavky, zmiznu uplne. Nikdy si nemožem dovoliť byt sexi, iba byt pekna v nejakom zahalenom dekolte a vypchatej pushupke. Ale ja chcem byt aj sexi, pre seba a pre muža, kt milujem. Chcem si obliekat šaty, ktore maju vacsinou dnes vystrih alebo strih ktory neumoznuje dat si podprsenku. Chcem si obliekat podprsenky a plavky bez pushupefektu lebo pushupky stoja 2x viac ako normalne podprdy. Chcem si obliekat pekne topy. Chcem aby moja postava bola symetrickejšia. S priatelom sa často nevidame, nebudem rozoberat prečo nie a prečo nezijeme spolu, ide o pracu a tak, ale ked sme spolu pride často k neznostiam, hoci nie vzdy k milovaniu. On si ma vyzlieka rad, ale ja to nenavidim. Ked ležim na chrbte, moje prsia sa stratia UPLNE. A on si ma vacsinou ulozi takto, aby som lezala na chrbte a vyzlečie. Vtedy sa citim naozaj strašne a nepritazlivo, nechapajuc čo to robi a ako sa mu mozem pacit. Viem, ze ma lubi pre ine veci aj ako je moje telo, ale aj tak to nechapem.

Viem, že musim ist na plastiku prs. Mam 22 a už od 13 kazdy den čakam, ze mi narastu na vacsiu velkost. Cele roky čakania a nič z toho. Preplakane noci. Bola som v tej situacii spolu s kamoškou. S tym rozdielom ze jej na strednej narastli. Mne nie. A ja sa s tým nedokazem zmierit. Najmä nie v dobe, ktora diktuje, čo je a čo nie je pritazlive. Takže musim našetriť dalšich 3000e.

Vyrastala som v rodine, kde rodičia o mna či surodencov prilis zaujmu nejavili. Rozviedli sa, otec neplati, nestyka sa s nami, nema o nas zaujem, jeho matka detto, riešime vkuse len exekutorky, sudy a nedostatok penazi. Mama sa upina len na bibliu a mysli si, ze jej panbožko vyrieši všetky jej problemy plus nam diktuje jeho moralku, ktoru sama aj tak nedodržiava.

Na mna to malo nasledky akurat tie, ze ma nepritahuju muzi mojho veku a ze pre peniaze som schopna všetko. Nevidim v nich všetko stastie sveta, ale min. na 90% mi by dokazali splnit všetky sny a spravit ma stastnou, lebo by ma vedeli spravit spokojnou so sebou samou, zdravšou, mohla by som si dovolit fitko a pod., ludia vravia ze z fitka chodia nabiti energiou a citia sa sebavedomejšie. Nemyslite si, ze ich pytam od priatela, to nikdy, pre mňa by to bolo ponizujuce. Nedokazem zneuzivat muza, ktoreho milujem a ktory ma prijal taku, aka som (nemyslim len fyzicky). A neznasam pocit zavislosti na mužovi, lebo mama bola na otcovi zavisla a on zneuzival na psychicke tyranie a vydieranie.

Priatel mi povedal, ze on vie, ze sa sama sebe nepačim. A stale hlada dovody prečo. Napr. minule že či sa mi nepači moja vyška, ked často nosim tie vysoke sandale. Ale ja ich nosim, lebo sa mi pačia a nemusim sa tak za nim natahovat ked mu idem dat pusu. Tak som mu to aj povedala, ale nezdalo sa mi, že mi to uveril.

Nepači sa mi to jeho podozrievanie tohto typu. Nepači sa mi, že už vie, že sa sama sebe pre iste veci nepačim. Lebo viem, že všetci muži chcu (najlepšie od prirody) obdarenu rajcovnu bohynu ktora bude brutalne so sebou spokojna (sebavedoma až namyslena) a že žena kt. ma z niečoho komplexy pre nich pritazliva nie je. Som presvedčena ze som tym stratila u neho na pritazlivosti a preto by som sa s nim najradšej rozišla, aj ked ho lubim. Hanbim sa mu hoci len vysloviť o tej plastike, určite by bol proti aj ked viem že by som sa mu tak pačila viac. Rada by som to urobila v tajnosti, ale neviem ako by zareagoval keby zistil, ze som mu take niečo zatajila.

Pišem to tu asi len preto ,aby som poznala nazor mužov, že čo by urobili, keby mali priatelku ktora sa im pači, ale ktora sa nepači sama sebe, či by ju podporili aj v plastike atd. Ďakujem.

Cickaa

No ja mám tiež malé kozy, postava akurát, trošku som za posledné obdobie pribrala, asi 5 kg, dlhooo som bola so sebou nespokojná, tiež som si chcela dať spraviť prsia, pery, skúšala som kadejaké diéty, prešla som si anorexiou, bulímiou, mala som obdobie keď som posilnovala, žiadne fitko ale sama doma. Všetko to je o vnútornom nastavení, jedného dňa som si povedala že nieje dôležitý zovňajšok, že aj skaredsie ženy sú jednoducho šťastnejšie, lebo neriešia sprostosti ale majú iné hodnoty. Ver či never, odkedy som sa so sebou zmierila, prijala som sa takú aká som, neriešim postavu prsia, ale zamerala som sa na to byť lepším človekom, som spokojnejšia a šťastná. A chlapi sa na mňa lepia ako nikdy predtým. Takže vôbec to nieje o tom byť sexi bohyňou- vyzorovo. Ide o to čo vyžarujes keď si spokojná, vyžarujes ten pokoj aj do okolia, máš charizmu a to ľudí priťahuje. Vyskúšané na vlastnej koži ;) riešenie výzoru to sú také malichernosti, musíš ešte dospieť, aby sa tvoje priority v živote zmenili...

desaparecido

nejako vyckaj toto sproste obdobie, ked mas taketo napady a oni potom odozneju a budes sa tesit z toho, aka si prirodzena. nic nerob, nic nemen, prejde ta to, uvidis. zalozis si rodinu, budes mat deti, budes mat celkom ine hodnoty.

a_dr1a

Autorka príspevku. Sykolog ti to veľmi dobre napisal. To isté si myslím aj ja.

Pozri. Napísala si toto: "Ano lubim priatela, ale nechcem aby na mna pozeral ako na zakomplexovanu a lutoval ma. Nedokazem prijmat jeho komplimenty". Toto co si napísala - sú tvoje slová a co robíš v reali. Nie priateľ - ale Ty sama sa na samu seba divas ako na zakomplexovanu a ľutuješ sa.
Ty keby si absolvovala aj 10 plastík - vždy na sebe nájdeš ešte niečo nové a ďalšie co bude treba zmeniť prerobiť riešiť ai.
Pozri na takú Banasovu. Veľký nos malé prsia ale sebavedomia ma na rozdávanie. A to jej dala rodina a zdravé sebavedomie ktoré sa jej odmala od rodiny a iných dostávalo. Aj preto šla suverénne na Ellit ako modelka alebo robí v telke ai, mužov ma mladších úspešných ai. Pozri sa na Polivkovú. Však ona je doslova škaredá žena :D ale je tak škaredá až je krásna. A natáča filmy, je o ňu záujem ai. Takže nie výzor máš riešiť ale svoje vnútro a hlavu. Si príliš sústredená na výzor zovňajšok až ti uniká podstata. A budme k sebe úprimne. Si chorá. Máš to isté v hlave co majú bulimicky anorekticky. Takže rieš svoju hlavu a nie výzor. A ďalej nalejeme si čistého vína. Si aj nevdacna. Miesto toho aby si bola rada a šťastná ze máš muža co ta miluje takú aká si, užívala si vašu lásku vzťah, tak ty rozmýšľaš nad rozchodom, ako sa zmeniť vizuálne ai. A co ak sa jemu páčia práve ženy s malými prsiami a po zväčšení ho už nebudeš viac rajcovat a vzrusovat? Aj to sa môže stať.. Ale ako som to už písala. Ty keby si absolvovala aj 20 operácii svojho výzoru tak ty nikdy nebudeš spokojná. Lebo chyba je v tvojej hlave a nie vo vyzore. Bodka.

Mariettta

Ja ta uplne chapem, bola som na tom podobne, dokonca horsie. Ja som mala nulky, lentilky pod kobercom, proste nic. Hlavne v tom pubertalnom veku aj rannej dospelosti mi to davali niektori chlapci/muzi pocitit a ponizovali ma. Nemyslim nejakych s ktorymi by som chodila, aj uplne cudzi, alebo spoluziaci. Robili si zo mna srandu. Mala som z toho hrozne komplexy, tiez som si nasetrila a dala som si urobit dvojky. Nikdy som nechcela velke kozy ale aby som tam aspon nieco mala. A s vysledkom som spokojna, zdvihlo mi to sebavedomie. Nepotrebujem dalsie plastiky, nechcem vyzerat jak modelka, nechcem na seba putat pozornost. Ale chcela som sa aspon trocha citit ako zena a aby som sa nemusela pred druhymi hanbit. Takze ja ti hovorim chod smelo do toho. A co sa tyka priatela, asi ho moc nelubis ked rozmyslas o rozchode? Ja ti poradim, proste mu to povedz. Je mozne ze ta bude prehovarat aby si to nerobila, tak mu skus vysvetlit svoje pocity. Nech ta skusi pochopit. Je sice super ze jemu sa pacis ale co z toho ked sa zle citis. Ja pochybujem ze ta kvoli tomu opusti. A este jedna rada, daj si anatomicke / slzickove implantaty, vyzeraju prirodzenejsie ako tie okruhle. A vyber si overenu kliniku podla recenzii, nesnaz sa za kazdu cenu usetrit a potom skoncit u nehakeho fusera.

foreveralone

Ver, či nie, na tú plastiku by som nešla. Jedna z posledných vecí, ktoré ma zaujímajú, sú veľké kozy. Ja mám nespočetné množstvo nedokonalostí, ktoré sa týkajú povahy a vzhľadu ani nehovorím. Keby si bola mnou a videla by si sa v zrkadle, asi by si od šoku umrela. Ty máš aspoň priateľa (ktorý ťa má rád takú, aká si). O mňa nikto ani len hrdzavý bycikel neoprie.
Ľutuje ma niekto ? Nie. Potrebujem to ? Nie.

Tvoje iné problémy nemôžu byť také vážne, keď riešiš svoj vzhľad. Alebo dobre, možno áno. Dajme tomu, že nedostatok sebavedomia, pre Boh vie, aké dôvody. Vždy sa nejaké nájdu. Veľmi dobre to poznám. Toho sa človek len tak ľahko nezbaví. A mimochodom, ja nezávidím.

No a čo, že ťa tvoj priateľ ľutuje ? Zato ešte nemusíš myslieť na rozchod.
Nechceš, aby ťa niekto ľutoval. Lenže tvoje správanie spôsobuje, že ťa ľudia ľutujú.

Rob, ako chceš. Choď na plastiku, ak sa nevieš prijať takú, aká si. No ľudia, ktorí sa nemajú radi, majú tendenciu na sebe nedokonalosti hľadať donekonečna. Ako v začarovanom kruhu.

jsjan

Sykolog: možno máš pravdu, ale momentálne je pre mňa lepšia investicia tie prsia a zuby. Psychiku budem riesit az potom. Ak vobec. Nemam so psychologmi dobre skusenosti. Skolska videla moj nedostatok sebadovery napriek dobrym vysledkom v škole a doslova som videla, ako sa na tom zabava. Este mi aj povedala ako sa spoluziacka , čo vyrastala v uplnej rodine, bude mat v zivote lepšie ako ja, lebo si viac doveruje. Hej, niekedy sa staci dobre narodit. Ale naozaj mozem povedat, ze tie prsia by mi velmi pomohli k spokojnosti. Nie je to len nejaky rozmar. Ani priatel nemal ruzove detstvo, jeho matka ho fyzicky tyrala, lebo vznikol zo znasilnenia a doteraz ho nenavidi a preklina. Ani nebudem hovorit ake hrozne nasledky mu sposobila. Ale aspon ma vie pochopit a je mi oporou. A to sa aj ja snazim byt jemu, dat mu lasku, čo mu matka nikdy nedala.

jsjan

foreveralone: Kebyze ti teraz poslem na ucet len tak 3000 eur, neverim, ze by si si ich neišla dat zvacsit. Mozno na to len nemas, ale vies co? Ani ja na to nemam a musim pre to makat jak fredka. Ale tak hrozne to chcem ze pre to urobim cokolvek.

Nic nevieš o mojich problemoch, neusudzuj že nemam žiadne ine ked tu spominam len vzhlad, to je preto, ze som presvedcena, ze ten mi sposobuje najviac nespokojnosti a nepokoja a ze ked ho zlepšim, všetko sa zlepši. Naozaj nemusis zavidiet či mysliet si ze mam len tieto problemy, lebo ver, ze by si si nič so mnou nevymenila.

Ano lubim priatela, ale nechcem aby na mna pozeral ako na zakomplexovanu a lutoval ma. Nedokazem prijmat jeho komplimenty. Chapes? To preto ze ma uz netrapi len nespokojnost so vzhladom ale aj to, ze on to vie a ze sa na mna teraz diva zvrchu. A ja lutost nechcem. Viem ze bude aj on stastnejši ked budem ja spokojnejšia. Preto si chcem zarobit, lebo viem ze inak by to k tomu rozchodu (bez tej operacie) smerovalo.

foreveralone

Ak ten príspevok patril mne, tak ťa musím upozorniť, že som žena.

Aj ja mám A-čka, no na plastiku ísť nechcem. Aj ja sa nenávidím, no z úplne iných dôvodov (ktoré ty pravdepodobne nemáš, takže sa musíš nenávidieť pre blbosti). Vážnejších, ako len nejaké malé kozy a výška. Ak sa niekomu nepáčim, nech ide do p*dele. Najviac ma zarazilo, že si kvôli tvojím "strašným" problémom spomenula, že by si sa najradšej s priateľom rozišla. To kde sme ?
Skús myslieť aj na druhých, nie len na seba.

Dobre, chceš sa samej sebe páčiť. Si rozhodnutá, že na sebe tie veci chceš zmeniť, a aj to urobíš. Tak prečo si založila túto tému ? Akú radu chceš ?

Sykolog

Jsjan- pocuvaj zlatko, to co pises je len nasledok niecoho. Ty aj kebyze si najvacsia sexica na svete, tak si najdes nieco ine na sebe, co sa ti nebude pacit. Mas porusene zaklady, nik ta totiz nevychoval v laske a stasti tak, aby si sa citila ako hodnotny clovek a preto sa nemas rada a vnimas iba svoje kvazi nedostatky a to az tak, ze tym toxikujes svoje okolie. Pocuvaj moju radu, najdi si naozaj dobreho psychoodbornika a investuj radsej do neho ako do umelych prs a zubov. Jedine toto ti naozaj pomoze.
Ja by som normalne trestne stihal rodicov, za to, ak cloveku skazia detstvo tak, ze ma nasledky v dospelosti, pretoze bude trpiet vlastne cely zivot a neobide sa bez pomoci odbornikov.