POHREBNÉ POISTENIE ?

Meridian

Keďže mi ludia dokážeme všetko len odsudzovať tak napíšem skúsenosť ,ktorú mám ja.
O poisťovniach a o tom ci hrabú alebo nie sa bavit nebudeme.
Na nevedomosti ludí sa naj zarába,ale v každom systéme sa dá nájsť niečo čo by nám mohlo aspoň vyhovovať.
Dám konkrétne skúsenosti a každý nech si urobí záver sám či by sa mu to oplatilo alebo nie.
Moja mamina má hrobove poi.
Je to na sumu 2000€ a platiť to bude 10-rokov.Platí sa 19,01€ mesačne.Plnenie v plnej výške môže nastať najskôr po dvoch rokoch od uzatvorenia poi .Mamina to plati už 5 rokov tak sme za vodou.Preto hovorím sme lebo je to napísané na mna a v prípade úmrtia dostanem 2000 € do troch dní ako prinesiem úmrtný list.Otec platí 22€ uz dva roky a poi.je napisana na môjho brata tak to máme podelené.V podstate aj otec z bráchom už sú v dobe plnenia....
Po 10 rokoch uz neplatite nič úroky sa buď pripočítavajú alebo sa ročne vyplácajú .Mamina sestra plati 10€ a poi.je na 1500€ Z tohoto je vidieť že výška poi ako aj mes.platby z roka na rok stúpajú.Počítal som to mama preplatí približne do 300€ otec cca 370 .Ja osobne sa nemusím zatiaľ starat o to či si nasi setria alebo nie a čo sa tíka čo stratime kaslem na to mamada na farárov ovela viac € a neriešim či alebo.

Jax

Vacsina poisteni je nezmysel. Rovnako ako nase "pohrebne tradicie". Musis mat krasnu nablyskanu truhlu, hrobove miesto, mramorovy pomnik so zlatym pismom, platnu na hrobe a betonovu ohradu okolo, saskaren v kostole a velky kar, milion vencov a plastovych hluposti, ktore o tyzden vyhodis do kontajnera atd atd. Naco? Ciry nezmysel.

Jankaja4

JASTER
Ak si poisteny neurci opravnenu osobu alebo urci a neoznami jej to, potom poistenie straca akykolvek zmysel. Pohrebne poistenie je urcene na to, aby pomohlo pozostalym financne pri poslednej rozlucke. Aj ked banka neskuma na co boli peniaze pouzite. Poistne plnenie je do 24h. Takze logicky vychadzam z toho, ze ked si uzavriem pohrebne poistenie a dam tam svoje deti, tak im to aj oznamim. Inak to vsetko spadne do dedicstva a potom to fakt nema vyznam.

JASTER

Jankaja4
to nie je jediná poistka z ktorej nemá poisťovňa/banka nič.
Poisťovňa/banka dostáva peniaze ešte pred poistným plnením/vyplatením poistky, ktoré môže zhodnocovať a ak sa nikto neprihlási k poistnému plneniu tak poistku poisťovňa/banka nevyplatí a teba k poistnému plneniu nedôjde. Je to vysoko pravdepodobné ak sa jedná o pohreb a pohrebu logicky predchádza úmrtie poisteného. Pokiaľ oprávnené osoby nevedia o uzavretej poistke/jestvujúcej, logicky k jej plneniu nedôjde.

Žiadna poisťovňa nezisťuje bez podnetu sama od seba či k poistnej udalosti došlo alebo nie pokiaľ nemusí platiť.

Rovnako je to aj z účtami vedenými v bankách.

Sonie

Ponúkajú ho rôzne banky, nič príjemného pre človeka ak mu tento produkt ponúknu, aj keď nikto nikdy nevie kedy zomrie.

Ale skôr sa pozastavujem nad tými vysokými nákladmi na pohreb a nad príspevkom od štátu -pohrebné na Slovensku okolo 80€. V Poľsku v prepočte bolo okolo 1600€, teraz to skresali na menej, možno 800€, neviem presne, ale ten rozdiel medzi príspevkom na Slovensku je veľký. Pritom pohreb našej babky nás vyšiel okolo 850€ a to ešte nebol započítaný kar. A neskôr pomník to je tiež pekná suma. Je smutné že Slovákom sa podhodí poistenie-pohrebné, miesto toho aby sa zvýšil príspevok na pohreb. Banky argumentujú aj tým že tieto peniaze z pohrebného poistenia budú k dispozícii okamžite ak treba. Ale zrušili spolumajiteľský účet, tým pádom ak jeden z partnerov by zomrel, zablokujú účet, sporiace účty, či vkladné knižky a všetko zahrnú do dedičského konania, ktoré môže trvať dlhší čas. Nikoho netrápi kde tí pozostalí zoberú peniaze na pohreb ak sami ich hneď nemajú, splácajú napr.hypotéku a pod. Ak partneri majú spoločný účet, jeden z nich môže byť len spoludisponent s obmedzenými možnosťami nakladať s účtom. To je môj názor, možno ho aj vymažú.