Suchý vzduch v miestnosti

Príspevok v téme: Suchý vzduch v miestnosti
annie245

Dobrý deň,
rada by som sa vás spýtala na problém so suchým vzduchom :) bývam v podnájme v historickej tehlovej budove, máme tu ale veľmi suchý vzduch..miestnosť má cca 50 m3, kúrime len máličko starými radiátormi (cca 23 stupňov), keďže pod nami je zdroj tepla- plynová kotolňa. Kúpila som si preto celkom výkonný zvlhčovač, ale môj externý vlhkomer mi stále meria len 35% vlhkosť...neviem, či to nie je aj tými tromi starými dvojkrídlovými oknami, cez ktoré prefukuje...vlhkomer mám pustený aj 24 hod. denne, ale stále keď nárazovo vetrám aj keď prší tak sa vlhkosť zvýši len minimálne..neviete mi prosím poradiť, čo s tým? môže to byť aj tými prefukujúcimi oknami? ďakujem

annie245

ďakujem za rady, ale veľmi mi to nepomáha..mám tu aj nejaké izbové rastliny, ale keďže je to veľká miestnosť,je to celkom zanedbateľné..

ahjaj

nemám vlhkomer. Presťahovali sme sa do nového bytu a hneď prvú noc nám krvácalo z nosa, tak som sa dovtípila, že suchý vzduch, kúrenie a pod. Každej kamarátke som povedala, že všetko v novom byte už máme, ako sa patrí, chýbajú nám už len izbové rastliny.... a tak sme dostali do daru a rozmiestnila som ich na parapety do každého okna, plus v kuchyni aj na kredenc, aj v obývačke na skriniach a pravidelne ich zalievam. Okrem toho odparovače na radiátoroch a časté vetranie, resp. po vypratí prádla jeho sušenie v izbách na sušičke prádla, alebo ponožky na radiátoroch. Máme plastické okná a radiátory nie sú spustené na maximum, kúri sa len v niektorých izbách - sú otvorené všade dvere.
Takže na vlhkosť vzduchu treba zjemniť kúrenie, odparovače na radiátori, sem-tam rozvešať mokré prádlo na sušenie, a izbové rastliny. Nám to pomohlo aj keď vlhkomerom to neodmeriam, lebo nemám.