Strach z intimity

Príspevok v téme: Strach z intimity
HJT

Už ako názov témy napovedá mám strach z intimity. Ale nie len fyzickej ale hlavne tej psychickej, kedy sa zblížite s iným človekom.
Mám 24 a som panic pričom som si prednedávnom našiel priateľku. Ona samozrejme vzťahy mala a tým pádom aj sexuálnych partnerov.
Trvalo mi dosť dlho než som jej povedal, že som panic. Ešte teraz mám pochybnosti či to bolo správne rozhodnutie a či to niekedy nepoužije proti mne.
Každopádne ubehlo pár týždňov a ona by mi chcela "pomôcť". Aspoň tak to vyznelo. Lenže ja mám pocit, že jej neverím. Respektíve sa bojím. Neviem či ten sex vôbec chcem. Pretože stále premýšľam, že prečo ho chcem? Čo z toho budem mať? Vysmeje ma?
Nehovoriac o tom, že sa jej bojím otvoriť ohľadom svojich pocitov ... jednoducho nikdy som nemal vzťah a cítim sa dosť nekomfortne niekomu vešať na nos svoje pocity a problémy. Vždy som všetko riešil sám a ak ma niečo trápilo nechával som si to pre seba.
Dá sa to nejako prekonať? Alebo ak mám tieto pochybnosti tak by som to s ňou mal ukončiť? Aj nad tým som premýšľal ale bojím sa aby z pomsty nevykecala, že som panic a mám tento problém :(

mrkvova

prave pocuvam prednasku Staneka, ze 8 milionov muzov v Japonsku sa nechce stretnut so zenou, staci im komunikacia cez net

mrkvova

HJT chcela som vediet, ci mate spolocnych znamych, lebo ak nie, tak komu by to vykvakala, to by ti mohlo byt jedno.
A po dalsie, sex tak nejako vyplyva zo vztahu, ked sa ti nepozdava a nechces mat vztah, tak to ukonci. Ked sa ti paci, len sa ti nechce mat sex, tak aj tak je to v poriadku. Ked sa jej pacis, tak ta urcite nebude nahanat. Po case to mozno bude prirodzene, ako teraz nasilu.

petroneta

ak sa na to necítiš, nerob to. Ona Ti chce pomôcť prekonať to, nemyslí to vôbec v zlom, ale aj ty by si spoznal príjemné pocity. Ty ich však zatiaľ nechceš zdieľať s ňou, lebo jej nedôveruješ. Buduj radšej vzťah k vzájomnej dôvere. A keď vykecá, že si panic, čo sa stane? Sama si pod sebou pohnojí, že Ti nebola dosť atraktívna. Sú jednoducho intímne záležitosti medzi partnermi, o ktorých sa s nikým iným nehovorí.

HJT

mrkvova- Kamarát sa v zlom rozišiel s priateľkou a tá p ňom začala šíriť reči, že ho má malého a aký je to lakomý ... ved vieš ...
Nerád by som dopadol rovnako

Antisexx

Sex je jedna velka blbost. Kazdy to opisuje ako nieco WOW ale z MOJEJ strany je to odporné. Lutujem ze som mala sex, kiezby som nemala. Nepacilo sa mi to aj ked vsetko bolo podla mna. Necitis sa na to, nemaj to. Je to len dalsia zbytocna vec v tomto zivote ale vsetci sa tvarime ako hrozne to potrebujeme aby sme nahodou neboli ini ako vacsina ze :)