hrcka :-(

Príspevok v téme: hrcka :-(
jajka

ahojte...velmi vas prosim o radu...pri sprchovani som si nahmatala hrcku na posve...je znacne viditelna...myslela som,ze je to vyrazka,tak som to tlacila,ale strasne to bolelo a zistila som,ze to ma tvar gulicky :-( cem sa spytat,ci to je akoze v poriadku a mam vyckat cas,ci to nezmizne,alebo vyhladat cim skor pomoc,lebo ide o vaznu vec:-( pekne prosim, poradte:-(

lucka

Moja rada znie - Ihneď navštíviť gynekológa. Mám podobné problémy s hrčkami ktoré sa objavili a v priebehu niekoľkých dní zmyzli. Teraz chodím po vyšetreniach aby sa vylúčili moje pochybnosti aj keď lekár povedal že sú to uzlinky a dal mi octanovú masť. Teraz tie hrčky nemám ale po skončení menštruácie idem na ďalšie vyšetrenie, a požiadala som lekára aby mi vyšetril aj prsníky. S hrčkami nie sú žarty.

morka

moze to byt aj nejaky vriedok, ak ano tak sa to bud samo vstrebe, alebo aspon dozreje a potom to nejako ihlou prepichni a vytlac (jaaaj, boli to uz len pri tej predstave :-) ).
ale moze to byt aj nieco vaznejsie - kondylomy, su to take malinke bradavicky, sposobuje ich papiloma virus, rychlo sa mnozia, a tento virus je rizikovym faktorom vzniku rakoviny krcka maternice. organizmus sa s virusom musi vysporiadat sam, a co sa tyka tych vyrastkov, kym su male, daju sa nechtom vybrat (ale do hlbky aj s tym korienkom a sakra to boli), ak sa nevyberu poriadne tak dorastu znovu. da sa to aj vypalovat dusikom u gynekologa alebo su na to vraj aj nejake vodicky. ak je to male a tvrde a na vred to nevyzera tak s tym chod radsej na gyndu.

123456

kde konktretne to je? niekde na pyskox? holis sa? ked hej, tak to moze byt z toho holenia... sa ti spravila podkozna vyrazka alebo ti zarasta chlpok dovnutra... preto je dobre po holeni dezinfikovat niecim s obsahom alkoholu...