Zasnuby ( otazka pre chlapov)

Príspevok v téme: Zasnuby ( otazka pre chlapov)
Monika098

Ahojte.
Dlhi mi vrta v hlave jedna situacia a nerozumiem jej...
Zacnem:
Mam priatela uz nieco cez rok a pol ( pre niekoho malo, pre niekoho akurat).. ide o to ze uz od zaciatku nasho vztahu mi sam od seba zacal vraviet ze on sa chce somnou zasnubit a chce aby som bola jeho zena. Z mojej strany fakt nie su ziadne tlaky dokonca som nikdy tuto temu nezacinala. So všetkým prisiel on. Podla mna to ma chlap urobit spontanne preto ja tieto veci nerozoberam nech sa rozhodne sam. Samozrejme keby som bola s niekym 7,8,9 rokov a nikde by sme sa neposunuli urcite by som tuto temu zacala lebo by ma zaujimalo na com som a co partner so mnou zamysla a ake ma plany. Ale kedze sme spolu krátko ja som o tom absolútne nezacinala hovorit, ziadne naznaky ani nic...naozaj nic.. vzdy zacal on sam od seba..bud mi to povedal niekoľko krat za ten cas co sme spolu a par krat mi to aj napísal.. ja som si len v duchu povedala ze fajn ved je nam spolu dobre, rozumieme si, ja sama od vztahu po cade takýto posun očakávam takze som si pomyslela ze je to na dobrej ceste ale na nic netlacim ale v budúcnosti by som tento posun privítala..

No a teraz zacnem s tym co nechápem.. ja som o tom najprv nevedela ale minuleho roku na silvestra ma chcel požiadať o ruku. Dozvedela som sa to od jednej mojej blizkej osoby ktorej sa on s tym zdôveril pretoze chcel aby mu napomohla vybrat nejaky prsten. Ta osoba mi povedala ze o tom vedia aj moji rodicia lebo sa pytal mojej mami na rozmer aby vedel kúpiť prsteň.. samozrejme ziaden prsten sol nedostala a ked som sa dozvedela o tomto kroku ktorý planoval ale neuskutočnil ho, tak odvtedy neviem co si mam o tom myslieť.. bude to uz rok odvtedy. Proste z toho vycuval.. bavila som sa s nim o tom co to malo znamenať, prečo keď mal v pláne urobit takýto krok tak nasledne sa vzdal..on bol pritom ked sa ta osoba, co mi o tom povedala, preriekla.
Jeho odôvodnenie je taketo: vraj vela ludi v praci nanho tlacilo a stale saa ho pytali ze kedy uz urobí ten krok a stále doňho rypali..tak ze im povedal ze to spraví cez sviatky.. a dalej to odôvodnil tak, ze preto z toho vycuval lebo on to chce urobit sam a nie ppd natlakom... trochu som ostala zaskocena ze si vôbec robil z toho takú ťažkú hlavy ze nejaky jeho kolegovia doňho rypu tak kvoli nim aby dali pokoj mi chcel kúpiť prsten a nakoniec vycuva? Povedala som mu ze neviem co si mam o tom myslieť ze sa chcel poddat nejakemu natlaku okolia a len kvoli tomu urobit tento krok.. vravela som mu ze takeho vazne rozhodnutia sa robia od srdca a nie ze niekto nanho tlačí a ze uz ked chce urobit takyto krok a povie o tom aj mojím rodičom tak treba to urobiť.. to nie je ako ked niekto povie ze idem kupit vodku ale nekupi ju lebo bola draha tak sa na to vykaslal..pre mna su ti vazne veci.. a nakolko ma uz raz takto podobne jeden po dlhorocnom vztahu oklamal tak si na to chcem dat veľký pozor aby ma znovu niekto takto neoklamal..ak by som sa dozvedela, alebi ak sa ukaze ze si to proste rozmyslel a uz to nechce tak u mna končí uz len z toho titulu ze ma zavádzal a oklamal.. z toho všetkého sa ja bojím jedine len toho, že ma klame.. obcas mi mi to aj teraz povie ze ma chce za zenu, alebo ked sa ho niekto opyta na svadbu tak povie ze na ďalší rok pricom toto iste povedal uz pred rokom :D .. proste sa bojím ze ma zavádza alebo čo.. viem ze nam ziaden papier nezaručí šťastie ale aby ma niekto v takýchto veciach zavádzal toto tolerovať nedokážem..

A tak otazka na muzov znie PREČO ZO SEBA VYPUSTITE PRED SVOJOU PRIATEĽKOU TAKETO SLOVA O ZASNUBACH ( POPRIPADE TO CHCETE UROBIŤ A VYCUVATE Z TOHO) A NECHAVATE JU V NEJAKÝCH NADEJACH ALEBO CO A PRITOM SA K TOMU NEMÁTE.. ja viem ze nie kazdy toto robí ale fakt tomu nechápem.

Jana Lukacova

Monika098:

Nie som chlap, ale aj tak pár slov:

Váš priateľ Vás zavádza, lebo ho máta vlastný strach a neistota, ktoré ho vedú raz k upätosti na Váš vzťah (k riešeniu zásnub) a potom zavelia na ústup. Na to sa nabaľuje Váš vlastný vzťah zo sklamania, ktoré ste prežila. Nevysporiadané city vás oboch sa na seba nabaľujú a vytvárajú medzi vami pomyselnú stenu.

Ak Vám jednému na druhom záleží potrebujete byť k sebe maximálne úprimní, o tom, čo obaja prežívate (bez obviňovania a zavádzania) a vyliečiť svoje trápenie (tj. čeliť svojmu strachu, smútku, bolesti..). Jedine to pomôže vášmu vzťahu, aby sa rozvinul a dozrel (na potrebnú úroveň, kedy bude jedného dňa žiadosť o ruku hnaná neochvejným rozhodnutím vychádzajúcim zo vzájomných citov a pokoja v duši).

Aliss

Omg, tak toto je typicky priklad toho, ako moze byt clovek ovplyvnitelny ak v skutocnosti danu vec nechce....Nechcel si ta naozaj vziat. Lebo keby bol o tom presvedceny, neriesil by absolutne nic, ziadne reci by ho nepresvedcili o opaku, ani by necitil ziaden natlak...Ked mu budu mesiac v praci hovorit o tom, ze ma kupit lietadlo, tak ho kupi? Ked mu budu vraviet, ze mat deti je blbost, tak ich nikdy nebude mat, hoci po nich tuzil? Prepac, ale toto cele je blbost ako mraky...A ked citam tuto diskusiu, je mi aj mierne "šoufl" z ludi, co si myslia, ze maju pravo kecat niekomu do vztahu, deti, rodiny a podobne. No a co, ze ide napriklad o blizku rodinu!? Ja mam napriklad dve sestry, maju dlhorocnych partnerov a nikdy mi nenapadlo davat otazky typu - kedy sa vezmete, kedy budu zasnuby, kedy bude dieta. Viem, ze tieto veci chcu a je absolutne ich vec, kedy sa pre to rozhodnu. Nechapem ludi, co si myslia, ze maju pravo davat druhym tieto otazky a nedaj boh este robit natlak v style "uz by sa patrilo". Ked mi toto niekto vravi, odpovedam jasne a s usmevom - u teba by sa patrilo nestarat sa do veci, do ktorych ta nic :) Nikto nema pravo vraviet po akom case sa maju dvaja zobrat, obtazovat druhych svojimi super mienenymi radami. Ludia, starajte sa do druhych, len ak ste o to poziadani. Nie preto, ze je to vas brat, sestra, bratranec, kamaratka, kolega, znamy. Vy a vase predstavy, tuzby a plany, nemaju nic spolocne so zivotmi druhych! Takze mila autorka temy. Ak sa partner takto zachoval, sorry ale mna by to teda dost rozhodilo. Bud nieco chces a chces to, lebo po tom tuzis a si o tom presvedceny, alebo sa ukaze, ze to skutocne nechces, lebo niekto robi natlak na teba. A ostatni by si druhy raz mali dobre rozmysliet, ci budu svoje predstavy, nech su uz akekolvek, vnucovat inym. Lebo ako vidno, su aj "slabsi" jedinci, ktori natlak nevydrzia a zrutia sa ako domcek z kariet :)

ahjaj

si vydajachtivá baba. Čo je na tom zlé, že nechceš byť milenka, ale manželka a chceš dieťa? Zrejme ho tak ľúbiš, že by si povedala áno.
Poradila by som ti nasledovne.
Počkaj pol roka a nejaké zásnuby alebo čokoľvek ani nespomínaj. Potom by si mohla spustiť, že si bola navštíviť tú a tú sesternicu alebo kamarátku a že si držala ich bábätko v náručí a že si sa cítila na tú chvíľku tak nekonečne šťastná....a že ti vyslovene zle padlo, že musíš bábätko vrátiť jeho rodičom, a aké to bude krásne, keď budeš mať vlastné... a vyčkaj si na jeho reakciu.

Monika098

Mne nejde o to aby ma uz po polroku poziadal..snazila som sa zvyraznit to, ze si myslim, ze ma zavadza a ze nic z toho nebude co znamena ze by ma asi mohol klamat.. pisala som ze som mala.predtym vztah no a ten vztah trval 7 rokov a stalo sa nieco veeelmi podobne. Jediny rozdiel je v tom ze tamten sa nechystal kupovat prsten len o tom vravel obcas a to tiez len preto lebo sa ho ludia pytali. Tiez kecal kecal o posune bez toho aby som sa ja pytala alebo tlacila a nakoniec vysvitlo ze to nemyslel vazne a preto to aj skoncilo.. a kvôli tomu mam teraz trochu strach lebo moj terajší tiez o tom hovorí a hovorí bez toho aby som nanho tlačila pricom ja som tuto temu ani raz nezacala a ani som nechcela zacat debatu o tomto pretože sa mi to videlo skoro a mala by som pocit ze nanho tlacim. To iste bolo aj pri byvalom.. tak si myslim ze moj strach je na mieste kedze to doslo este do vacsieho štádia ako v predoslom vztahu. On o tom normalne povedal mojim rodičom ze to ma v plane urobit na novy rok a nic sa neudialo. Podotýkam ze rodičia mu nic nevraveli v tom zmysle ze by to mal urobit tak ako to tu bolo spomenute v jednom komentari ked chlapca presla chut lebo rodicia jeho priatelky sa donho pustili ze by sa uz asi mohil cinit. Naco potom nieco take chlap planuje ked z toho chce vycuvat a naco hovorí priatelke ze to urobí ked sam nevie asi ci chce alebo co. Nemyslite si ze som nejaka nedockava vydajchtiva dievcina..ja sa proste len bojim ze ma klame a nechapem tomu..nie som kvoli tomu vo svojom vnútri kludna..akokeby som cakala ze ma naozaj klame a uz len cakam kedy mi to aj povie. Vhcem reagovat aj na to ze nie nebola by som spokojna keby mi dal prsten len preti lebo v praci nanho kolegovia tlacia a pytaju sa.. nemyslite si ze by bolo lepsie povedat kolegom nieco normalne na tuto temu ?Napríklad ze je este skoro atd..a nie ze kvoli nim ma v plane utekať do zlatnictva len aby mu akoze dali pokoj .. citila som sa zvláštne ked som sa to dozvedela..

merilynn2

Nie som chlap, ale nejako mi uniká zmysel... Takže pred rokom Ťa chcel po polročnom vzťahu na nátlak kolegov požiadať o ruku, no nakoniec to neurobil. Ty si sa o tom náhodou dozvedela a cítiš sa oklamaná. Cítila by si sa lepšie, keby si mala prstienok s vedomím, že to nebolo celkom jeho rozhodnutie?
Manželstvo je v ideálnom prípade na celý život a keď do toho pôjdete, mali by ste byť o tom obaja presvedčení. Ak sa váš vzťah rozvíja, netikajú vám biologické hodiny a nikto z vás neumiera, načo naháňať svadbu?

Zasnuba

To je uzasny taky chlap, ktory to proste vie, chce a urobi. Nie hentaki odrbavaci. Raz pride ten, ktory to urobi a nezavaha a neodrbava. A vy sopliaci sa mozete dalej hrat na pieskovisku.

ahjaj

poviem, ako to bolo u môjho brata. Bol pevne rozhodnutý tiež na sviatky požiadať toho času svoju priateľku o ruku, a tiež už mal aj prsteň. A potom bol u nej doma, a jej rodičia sa doňho akosi pustili, že či sa nehanbí tak a hentak, a že to nikam nesmeruje...no a prešla ho totálne chuť.
Potom to spravil neskôr a teraz majú spolu bábo.
Takže ak to chce spraviť, urobí to. Nezavádza ťa. Len nech ho nikto k ničomu nenúti, lebo to má opačný efekt.
Druhý brat. Našiel si priateľku a veľmi sme si ju obľúbili a veľmi sme si želali, aby sa s ňou už konečne zasnúbil. Aj som to pred druhým bratom povedala. A on povedal, že presne tak, len sa to nesmie nahlas vysloviť. Dočkali sme sa. Aj tam už majú miminko. :-))

enter25

muži sa k tomu moc nemajú a toto často hovoria preto aby si priateľku udržali na nejaký čas, lebo ženy práve toto chcú...tak vám to povedia nech majú na nejaký čas pokoj :D

Kakofon

Kamos tak balil baby, lebo vedel, ze aj ked baby hovoria, ze papier im stastie nezaruci, predsa sa chcu vydat, len to nepriznaju. On im hovoril take ze, ty budes matka mojich deti, nasiel som lasku svojho zivota, osudovu zenu, chcem si ta zobrat za zenu... skratka len aby ich dostal. Nemyslel to vazne. Ale neviem, ako to mysli tvoj. Ja poznam aj ludi, co ziju dlhodobo bez papiera, maju deti a drzia sa, tak neviem. Ale ja osobne by som si deti bez manzelstva nevedel predstavit, uz len z hladiska, ze by mali ine priezvisko ako otec, ci matka a na verejnosti by som sa zenu s ktorou mam deti hanbil oznacit slovom priatelka, ci druzka.