Ahojte.
Dlhi mi vrta v hlave jedna situacia a nerozumiem jej...
Zacnem:
Mam priatela uz nieco cez rok a pol ( pre niekoho malo, pre niekoho akurat).. ide o to ze uz od zaciatku nasho vztahu mi sam od seba zacal vraviet ze on sa chce somnou zasnubit a chce aby som bola jeho zena. Z mojej strany fakt nie su ziadne tlaky dokonca som nikdy tuto temu nezacinala. So všetkým prisiel on. Podla mna to ma chlap urobit spontanne preto ja tieto veci nerozoberam nech sa rozhodne sam. Samozrejme keby som bola s niekym 7,8,9 rokov a nikde by sme sa neposunuli urcite by som tuto temu zacala lebo by ma zaujimalo na com som a co partner so mnou zamysla a ake ma plany. Ale kedze sme spolu krátko ja som o tom absolútne nezacinala hovorit, ziadne naznaky ani nic...naozaj nic.. vzdy zacal on sam od seba..bud mi to povedal niekoľko krat za ten cas co sme spolu a par krat mi to aj napísal.. ja som si len v duchu povedala ze fajn ved je nam spolu dobre, rozumieme si, ja sama od vztahu po cade takýto posun očakávam takze som si pomyslela ze je to na dobrej ceste ale na nic netlacim ale v budúcnosti by som tento posun privítala..
No a teraz zacnem s tym co nechápem.. ja som o tom najprv nevedela ale minuleho roku na silvestra ma chcel požiadať o ruku. Dozvedela som sa to od jednej mojej blizkej osoby ktorej sa on s tym zdôveril pretoze chcel aby mu napomohla vybrat nejaky prsten. Ta osoba mi povedala ze o tom vedia aj moji rodicia lebo sa pytal mojej mami na rozmer aby vedel kúpiť prsteň.. samozrejme ziaden prsten sol nedostala a ked som sa dozvedela o tomto kroku ktorý planoval ale neuskutočnil ho, tak odvtedy neviem co si mam o tom myslieť.. bude to uz rok odvtedy. Proste z toho vycuval.. bavila som sa s nim o tom co to malo znamenať, prečo keď mal v pláne urobit takýto krok tak nasledne sa vzdal..on bol pritom ked sa ta osoba, co mi o tom povedala, preriekla.
Jeho odôvodnenie je taketo: vraj vela ludi v praci nanho tlacilo a stale saa ho pytali ze kedy uz urobí ten krok a stále doňho rypali..tak ze im povedal ze to spraví cez sviatky.. a dalej to odôvodnil tak, ze preto z toho vycuval lebo on to chce urobit sam a nie ppd natlakom... trochu som ostala zaskocena ze si vôbec robil z toho takú ťažkú hlavy ze nejaky jeho kolegovia doňho rypu tak kvoli nim aby dali pokoj mi chcel kúpiť prsten a nakoniec vycuva? Povedala som mu ze neviem co si mam o tom myslieť ze sa chcel poddat nejakemu natlaku okolia a len kvoli tomu urobit tento krok.. vravela som mu ze takeho vazne rozhodnutia sa robia od srdca a nie ze niekto nanho tlačí a ze uz ked chce urobit takyto krok a povie o tom aj mojím rodičom tak treba to urobiť.. to nie je ako ked niekto povie ze idem kupit vodku ale nekupi ju lebo bola draha tak sa na to vykaslal..pre mna su ti vazne veci.. a nakolko ma uz raz takto podobne jeden po dlhorocnom vztahu oklamal tak si na to chcem dat veľký pozor aby ma znovu niekto takto neoklamal..ak by som sa dozvedela, alebi ak sa ukaze ze si to proste rozmyslel a uz to nechce tak u mna končí uz len z toho titulu ze ma zavádzal a oklamal.. z toho všetkého sa ja bojím jedine len toho, že ma klame.. obcas mi mi to aj teraz povie ze ma chce za zenu, alebo ked sa ho niekto opyta na svadbu tak povie ze na ďalší rok pricom toto iste povedal uz pred rokom :D .. proste sa bojím ze ma zavádza alebo čo.. viem ze nam ziaden papier nezaručí šťastie ale aby ma niekto v takýchto veciach zavádzal toto tolerovať nedokážem..
A tak otazka na muzov znie PREČO ZO SEBA VYPUSTITE PRED SVOJOU PRIATEĽKOU TAKETO SLOVA O ZASNUBACH ( POPRIPADE TO CHCETE UROBIŤ A VYCUVATE Z TOHO) A NECHAVATE JU V NEJAKÝCH NADEJACH ALEBO CO A PRITOM SA K TOMU NEMÁTE.. ja viem ze nie kazdy toto robí ale fakt tomu nechápem.