Pocit nevyprázdnenia

Príspevok v téme: Pocit nevyprázdnenia
Gehgl

Dobrý deň,
Vždy, keď mi treba ísť na veľkú, tak sa vyprázdnim iba čiastočne, vždy po pár minutách mám pocit, že mi treba ísť na WC opäť, ale keď idem na WC, tak sa mi akosi nedá vyprázdniť. Čím to môže byť? VIete mi poradiť? Keď treba, tak tu napíšem aj môj "jedálniček"
Som chlapec, mám 16 rokov.

Tomas12345

uuleuskauu :

Blbosti mu tu radíš. Pokial je mäso v primeranej dávke a neprepcháva sa červeným mäsom každý den, nie je dovod aby súčasne jedenie mäsa nejako obmedzoval či dokonca ho zcela vysadil. Ked už niečo dotycny potrebuje vysadiť sú to múčne jedla, a nie mäso. Mucne jedla obsahuju len minimum výživných látok narozdiel od mäsa.

Ak vynechá mäso tak mu hrozia po krátkej dobe rôzne zdravotné problémy, trebárs i tie hematologicke, a taktiez nedostatok rôznych látok ako vitamín B12, lykopén, ci napríklad rôzne aminokyseliny nachádzajúce sa len v mäse.

Vegánstvo skutočne nemá žiadne opodstatnenie, naopak, len to jeho stav ešte viac zhorší.

www.zradielko.sk

Tomas12345

Gehgl : Co sa týka úpravy stravy stačí ak postupne vynecháš múčne jedla. Predovsetkym totiž konzumuješ vela mucnych jedal, na ranajky ješ až 2 rožky, potom na večeru zješ nejake tie toasty, a ktovie či nejake to pečivo/knedlu/cestovinu/tarhona neješ i na obed ako prílohu. Takže postupne vynechaj tieto mucne jedlá a nahrad ich niečím iným, napríklad zemiakmi, ryžou atd.

Určite ale nedávaj na rady ostatných čo tu niektorí radia absolutne blbosti typu vynechať mäso a prejst na vegetarianstvo. Je to nezmysel ktorí nemá žiadne opodstatnenie (www.zradielko.sk). Ked už niečo vysadiť tak postupne vysadiť múčne jedlá.

Obedy jedávaš normálne, ale tie večere - praženica a salám či toasty na večeru moc vhodné nie sú. To si dávaj radšej na tie ranajky namiesto tých dvoch rožkov, i ked tiež by bolo najlepsie jest prazenicu len z času na čas a nie zas každý den. Na ranajky jedávaj šunku, syr, + nejaký ten mliečny jogurt, a nejaký ten šalát so zeleninou.

Obedy jedávaj normálne nejaké mäso so zemiakmi/ryžou a na večer si daj nejaké lahsie mäso ako napríklad kuracina, ryba tiež s nejakou tou prílohou - ryža, zemiaky.

Dôležité je za den zjesť i primeranu dávku zeleniny, a hlavne vynechať múčne jedla. Do toho ešte môžeš užívať nejake kvalitne probiotiká a s tým jedlom môžem jesť pomalšie. Ak v súčasnosti zješ jedlo za 15 minút, predlz si ten cas o polovicu na 22,5 minúty. Cim pomalsie dané jedlo zješ, tým ty to lepšie strávi.

uuleuskauu

Najviac by ti pomohla vegetarianska strava. Vyhybaj sa mäsu a zarad do stravy spenat, cviklu, strukoviny a zeleny salat - krvny obraz budes mat v poriadku napriek vegetarianstvu. Uzivaj aj vlakninu - psyllium. Je to lacné, kúpis to v lekárni. Dodrzuj pitný rezim. Ludom s problematickym vyprazdnovanim najviac skodi strava bohata na mäso. Ides na velkú, más stolicu, ale aj potom mas cudne pocity v bruchu spojene s plynatostou (prdnes len zriedkavo, ale smrad je iný ako ked prdís z intolerancii po zjedení mliecneho napríklad - iný typ smradu majú také prdy, ktoré naznacujú, ze v tráviacom trakte nieco dlho kvasí a hnije a vypústa toxíny: to je mäso). V lekarni pravdaze dostanes aj prehanadla, ale tie su na baze laktózy a sorbitu, na co má väcsina obyvatelstva intoleranciu. Nekupuj si tie prehánadlá. Poradím ti: ked sa chces riadne precistit, kúp si madarskú minerálnu vodu, ktorá sa volá Hunyadi János. Minerálka v zelenej flasi s cervenou etiketou. Aj na Slovensku v bio obchodoch je kde-tu dostupná, len sa treba ponamáhat, aby si ju zohnal. Táto mineralka posobí ako prehanadlo, ale nebude ta boliet hlava a nebudes vracat ako zo sorbitovych prehanadiel, ani nebudes kazde tri sekundy prdiet laktózové prdy ako z laktózových prehanadiel. Keby sa inác nedalo, tak si odskoc do Madarska, tam to urcite kúpis. Pár slov sa uz po madarsky naucís a nápisy nad obchodmi sa citaju lahko, vsak tam nemajú azbuku. Pravdaze nie je to urcené na kazdodenne pitie. Len vo vynimocnych pripadoch precistit crevo. Ked uz si nevies inac poradit. Pravdaze ale vegetarianska strava je zaklad vsetkeho. Mäso je ta zradna a zla potraviny, ktoru ludsky traviaci system sam o sebe nevyluci. Vylucuje ho iba vdaka tomu, ze okrem mäsa jeme aj rastlinnu stravu. Mäso neobsahuje vlakninu. Ovocie, zelenina a obilniny ju obsahujú. Preto treba mäso zo stravy odstránit a más pokoj od problémov.
Existuje diagnoza, ktora sa vola extremne hypermobilne elonogovane crevo. Tato diagnoza sa prejavuje tym, ze sliznica creva nie je rovna ako u väcsiny ludi, ale je tvarovana do obrovskeho mnozstva hlbokych vlnoviek. V tych vlnovkach sa usadzaju zvysky jedla a nie vsetko co by malo odist napriklad dnes so stolicou von, odide dnes. Nieco tam zostava v tych vlnovkach kvasit a hnit a vypustat toxiny. Ludia s takouto diagnozou citia problemy a ked si ich neriesia, mozu z toho dostat intoxikacnu psychozu a skoncit na psychiatrii, kde uz ale telesne priciny tohto zleho psychickeho stavu nikto nehladá. Psychiatri takychto ludi oznacia za blaznov a za schizofrenikov a tlacia do nich velke mnozstvo psychiatrickych liekov, zakazuju im pracu v zahranici, zakazuju im vysokoskolske studium, zakazuju im vykonavat akukolvek pracovnu cinnost, posielaju ich na invalidny dochocok. Prevazne ide o nadanych, sikovnych a schopnych mladych ludi z chudobnych rodin, kde sa kvoli chudobe mäso nejedlo a potom zrazu mlady clovek sa dostane na vysoku skolu na internát, kde má mäso kazdý den, dostane sa do zahranicia robit opatrovatelku, hotelovu upratovacku, recepcnu, kuchara, casnika (prace s ubytovanim a stravou), kde sa mu o stravu bohatú na mäso postará zamestnávatel. Ked ide o cloveka s extremne hypermobilne elonogovanym crevom, ktory z nedobrovolneho vegetarianstva (zdravej stravy) presiel na extremnu kazdodennu mäsozravost (chora strava), skonci logicky na psychiatrii. Keby mal normalne tvarovanú sliznicu creva, neskoncil by tam. Rodicia, znami, kamosi... vsetci ho zrazu majú za blázna. Psychiatri mu vtlkaju do hlavy, ze vysokoskolske studium a praca v zahranici jeho psychike skodia. Lenze psychiatri si riesia len to svoje psychické. Telesne priciny nehladaju, tie si pacient musi hladat sám. Nehladaju ich, lebo k tomu nemaju financnu motivaciu. Oni su financne motivovani, aby z co najviac ludi urobili bláznov. Potrebuju pacientov, potrebuju job. Neveril by si, kolko skutocne sikovnych a talentovanych ludi, kolko mladych mozgov bolo takto odsunutych na vedlajsiu kolaj, odhodenych do tej poslednej kategórie a v neposlednom rade znicenych psychiatrickymi liekmi a elektrosokmi. Zle pre zdravotné poistovne, zle pre platitelov odvodov, zle pre státnu kasu, ZLE pre pacientov!!! ALe dobre pre psychiatrov. Ja nehovorím o cigánoch, ktori naschval si daju na papier psycho diagnozu, aby mohli poberat invalidny dochodok ako simulanti. Ja hovorim o ludoch, ktori su psychicky silni, zdravi, odvazni na pracu v zahranici a sikovni na vysokoskolske studium - hovorim o ludoch, ktori sa psychiatrickymi pacientmi a vobec, poberatelmi invalidneho dochodku pre psycho diagnozu NIKDY STAT NECHCELI!!! A toto by sa malo zacat riesit.
Aké ponaucenie z tohto príspevku vyplýva?
- po prvé, daj sa na vegetariánsku stravu
- po druhé, vsímaj si, ci mas vytok z konecnika sprevadzany svrbenim a ci mas hlien v stolici a ked mas tieto problemy, chod ku gastroenterologovi na kolonoskopiu
- po tretie, uzivaj vlakninu, probiotika, dodrzuj pitny rezim a sportuj, v ramci sportu nech je to beh, skakanie na svihadle a akekolvek druhy sportov, pri ktorych sa skace a beha
- po stvrte, v najhorsom pripade uzi prehanadlo, ale nie tie z lekarne, ale radsej slano chutiacu mineralku, o ktorej tu písem.
- po piate, keby sa ti moje rady nepozdávali a nechcelo by sa ti ich dodrziavat, tak v tom prípade ta velmi pekne prosím, dodrz aspon VEGETARIANSKU STRAVU!!! (ryby mozes jest)

filipa

Gehgl, trpíš chronickým nedostatkom vlákniny v strave, máš jedálniček úplne n a h o v n o...kde je nejaká zelenina, ovocie a celozrnné veci?

Gehgl

Raňajky: Neraňajkujem
Desiata: Väčšinou 2 rožky so šunkou a syrom
Obed: Podľa toho, čo je. Ale niečo s mäsom
Olovrant: Tak rôzne, nejaký jogurt atp.
Večera: Praženica so salámou, tousty atp...

Tomas12345

No však napíš tu ten svoj jedálniček, čo jedávas na ranajky, obedy, večere ? Prípadne užívaš nejake lieky ?