Čo je príčinou?

Príspevok v téme: Čo je príčinou?
ToxickeAktiva

Poznáte to. Odídete ráno do práce a vaša polovička zostane doma, pretože do práce ide popoludní. Na tom by nebolo nič. Keď sa však vraciate vy popoludní domov z práce už z diaľky vidíte: (máte prízemný domček) a okno na vašej obývačke je otvorené. Prídete domov a dom je prázdny. Alebo prichádzate ku vchodovým dverám a zvonku vo dverách je zväzok kľúčov. V dome nikoho niet. A podobne. (Takémuto správaniu čelíte už desiatky rokov. Nepomáhali prosby, ani hrozby, plač, ani nič; a roky plynuli.) Čo môže byť príčinou takéhoto správania?

ManzelJano

Jaj ty si zena? Tak to nie je o tom, ze ti vadia tie veci, kebyze ho lubis, nevadili by ti tak bytostne. Praveze zenam tieto veci az tak nevadia. Necitis od neho lasku, to je problem. Nieco sa vo vasom vztahu stalo, ze prestal fungovat. Donut ho, nech sa otvorene porozpravate o vasom vztahu, neplet do toho tieto hluposti s klucami, otvorenym oknom, domom... o to tu nejde, to ani nespomen, rieste vztah, ci uz v tom, ze pokracujete za nejakych zmien, ktore musite obaja akceptovat alebo rozchod. Drzim palce.

ToxickeAktiva

Okrem toho uz dostavam aj strach vratit sa domov. Ten prazdny dom totiz nemusi byt prazdny. Alebo ho nespoznam. Akoby som uplne stratila domov. Čo si myslite, vyhana ma z domu? Alebo začalo to tym, ze ma zacal vyhanat z domu? Je taky typ, ze nikdy priamo nepovie co chce. Nikdy.

ToxickeAktiva

Mne to v podstate nevadi. Vadi mi iba moja reakcia na to vsetko. Uz spomenute dlhorocne trvanie tohoto vylucuje nejaky telesny podklad. Je mi jasne, ze sa to zo strany mojej polovicky nezmeni. Ma to uz takpovediac zautomatizovane. Ine to nebude, ak len horsie nie. Vravim mne to v podstate nevadi. Len sa citim ako uplna nula (uz dlho a najviac v minulosti) a este energeticky ma taketo tahy vysavaju - a trva to uz velmi dlho.

plynak

ManzelJano ,
všetko čo sa dá poistiť. Kúpte aspoň pneumatiky so spevnenými bokmi / XL / RUNFLAT používajú ich aj pancierované vozidlá
a psovi na krk GPS.

ManzelJano

Jeeee ty sa mas, vymenim. Moja kluce straca 2x rocne a to aj od auta, dom a auto nezamyka pravidelne, necha branu otvorenu a pes beha po ulici, tyzdenne rozbije 2-3 pohare alebo taniere, mobil vydrzi tak 2-3 mesiace (strati, rozbije), defekt o obrubnik 3-4 x rocne a to sa neda zalepit, takze nove gumy, pouzita vlozka oprata s pradlom ma uz nevytaca alebo bankovky peruce sa (inak v pohode preziju aj 90 stupnove pranie), zasadne nic nezatvara - zubna pasta, avivaz, flase od coly... Kebyze to nerobi, sme o dost bohatsi, ale v posteli je ako dracica a lubimbju ako kona, tak co mam robit? Nebudem sa s nou hadat kvoli materialnym veciam, nestoji mi to za rozbitie manzelstva. Zvykni si...

plynak

Zakladateľ/ka témy. Myslite si, že to Vaša polovička robí vedome alebo nevedome ?

Naväzujem na posledného priespievateťa .

plynak

Môže to byť aj bezvôľová nervová cirkulácia ovplyvňujúca správanie polovičky. Moja necháva horieť plynový sporák. Už som tri krát vetral byt od spáleného kuracieho mäsa. Jej chorobný stav ovplyvnil aj metabolizmus mozgu a tak sa správa aj navonok a pamäť.