Pred necelým týždňom mi zomrel otec. Bola som na neho dosť naviazaná. Dlhodobo sa liečil na srdce, posledný mesiac bol v nemocnici. Pred týždňom bol na operácii srdca, operácia sa ževraj podarila, ale jeho zoslabnuté telo sa už nevládalo po takej ťažkej operácii pozviechať. Na operácii bol v inej nemocnici, mimo bydliska, nemohla som tam za ním chodiť, lebo na JIS to nedovolia.Každý deň som tam však telefonovala, ako je na tom. Po týždni ho previezli do našej nemocnice, bola som hneď v ten deň za ním a v noci zomrel. Je mi hrozne ťažko, že ten týždeň som ho nesmela navštíviť, že tam bol taký opustený a sám. Ten jeho posledný deň, keď som bola za ním už vyzeral zle, hoci predtým sa na tú operáciu tešil, že mu pomôže, že mu bude lepšie. Nemôžem sa z toho spamätať, stále len plačem, trasiem sa, neustále na neho myslím.Keď vidím jeho veci, alebo som v jeho izbe, tak som úplne hotová. Myslela som, že po pohrebe sa to zlepší, no pohreb bol včera a je to ešte horšie. ja viem, že čas tomu asi pomôže, ale vôbec to nezvládam. párkrát som si dala aj Neurol, ale nechcem to brať pravidelne. Čo Vám pomohlo?
Zomrel mi otec
Dodám, že ak ste ho nemohli odprosit za odpustenie čo ste mali proti nemu, môžte to odprosenie urobit aj po jeho smrti, lebo on o tom bude vediet. Ja som dal odslužiť Gregorianské sväté omše. T.j. 30 dni po sebe. Tým by ste orobili najviac,co ste mohli urobit. Boh Vás poteš...
Po takejto smutnej udalosti byvaju posttraumaticke udalosti, ktore môžu pretrvavat cca 3 mesiace. Ale nemusia.
Niektoré traumy, npr.autohavarie, pri ktorej zomrie milovaná osoba a ta ktorá zije s ťažkým zranením, tejto posttraumaticke
udalosti mozu trvat dlhé roky, niekdy až do smrti.
Modlidba je výborný spôsob proti smutku, lebo povdvyhuje dušu k Bohu, ktorý je jediný životnou útechou a radosťou.
Sv. Frantisek Saleský
u mna je to stale aj po mesiacoch zle, zo zaciatku mi ako tak pomahal alkohol, ani nie vela, tak pol deci kazdych par hodin, neskor po par tyzdnoch som zistil, ze sa mi to lepsie znasa po beznej silnejsej kave.
Moonnaa, ako sa máš?
Moonnaa-ako si na tom?
Nemôžeš zmeniť aspoň na nejakú dobu miesto bydliska? Myslím vieš čo, že prídeš na iné myšlienky keď ti iné miesto nebude ocka pripomínať. Neboj, om sa má určite dobre...
...úprimnú sústrasť... bude to ešte veľmi dlho ťažké, neurol si dávaj iba keď ti bude najsmutnejšie - nepravidelne, aby si si naňho nezvykla. Možno ti pomôže, keď sa s ním budeš v duchu rozprávať, akoby tu bol. Pretože jeho duša ťa počuje, cíti tvoj smútok a určite by nechcel, aby si sa trápila. Povedz mu všetko, čo si nestihla. Bola si s ním aspoň v posledný deň jeho života, možno čakal iba na to stretnutie, aby mohol v pokoji odísť... prečítaj si nejaké knihy od Moodyho (napr. Život po živote), alebo iné knihy s posmrtnou tematikou. Život smrťou nekončí, až príde tvoj čas, budete spolu znova. Prajem veľa vnútornej sily a pokoja...