okuliare

Príspevok v téme: okuliare
ahjaj

ahojte, stal sa taký incident a rada by som poznala vaše názory.
Moja 12 ročná dcéra chodí poobede na gymnastiku a v telocvični tam okrem nich boli aj chlapci basketbalisti. Dcérka nosí silné okuliare, ktoré si zložila na telesnej na lavičku. Priletela tam basketbalová lopta a zlomili sa. Stáli 120 eúr. Zajtra mám ísť za učiteľom telesnej sa porozprávať. Čo myslíte, dá sa to inak vyriešiť, že si to všetko budeme musieť hradiť sami?

Tomas12345

ahjaj :

Stále si mi nevysvetlila prečo nemôže/nemohla mať tie okuliare v puzdre ? Tym by sa jej tie okuliare neznicili ani kebyze nan padne lopta, ani kebyze si na puzdro dakto sadne.

Bubliii

O poistení som ešte nepočula, ale áno mám náhradné keby mi náhodou vypadlo sklo alebo sa poškodil rám. A takisto okuliare nosím úplne všade s výnimkou sprchy a postele (keď idem spať). Aj na korčulovanie (chodím na ľad korčulovať).
Párkrát mi vletela lopta do hlavy na TV ale nič sa mi nestalo.. a už vôbec nie také že rozbije sa sklo a do oka..

ahjaj

to poistenie je dobrý nápad. Koľko za toto poistenie platíte? Cez ktorú poisťovňu? Tiež nosíme takmer celá rodina, ale najakútnejšie by to bolo u dcérky.
Ešte druhá vec, či má niekto skúsenosť s tzv. športovými okuliarmi. V optike som sa pýtala, tam je rám gumený s gumou vzadu, ale vpredu je riadne sklo, takže znova na šport nie celkom bezpečné.
Chcem sa Vás spýtať, že či nosíte okuliare napr. pri korčuľovaní na kolieskových alebo na ľade. Je to šport, ktorý má dcéra veľmi rada, a na ľade ešte nie je tak zdatná, s pádmi treba rátať.

ahjaj

v šatni na to tiež nie je vhodné miesto, lebo nemajú skrinky na prezlečenie, aj tam sú iba lavičky, kde si aj sadajú.
Jedine teda učiteľský kabinet. Teraz to manžel rieši cez riaditeľku, ktorá to chcela riešiť cez rodičov chlapca, ktorý loptu hodil, tak manžel jej povedal, že žiadne také, chlapec hral tam, kde mal, je to poistná udalosť, a záležitosť nejakého fondu na podobné škodové udalosti, a ak také nemajú, nech sa škola inšpiruje a nech si také založia....
druhá vec, že druhé dievča malo počas gymnastiky okuliare na očiach, pri náhodnom rozbití skiel to je nebezpečné pre oko.... takže bezpečie detí aj ich majetku nie je dostatočné... a učiteľka mi tiež hovorila, prečo si ich malá nenechala na očiach...a malá, že veď sme mali robiť stojku na rukách a na hlave.... a odtiaľ premet do mostíka, nechcela som riskovať...

Tomas12345

V prvom rade si nemala co dávat okuliare na lavicku v telocvicni ale do šatne a ked už si tie okuliare na lavicke nechala, tak si ich aspon mala dať do nejakého puzdra.

philips

Ono, nie je vhodne zvolené miesto odkladať voľne okuliare v telocvični.
A ja osobne zatiaľ nemám náhradné, ale sú v pláne, hlavne kvôli šoférovaniu, bez nich nemôžem za volant.

ahjaj

Ďakujem za odpovede. Rodičia toho chlapca vôbec nie, veď ten hral na určenom mieste. Malá mala okuliare tiež na určenom mieste. Myslím, že čiastočne zodpovednosť učiteľky, že im mala povedať, aby si veci dávali a určiť na to nejaké bezpečnejšie miesto.
Z jej strany som sa dozvedela, že sa to stáva..... takže zbytočný rozhovor a strata času, kvôli ktorej ma dala zavolať do školy.....
ešte šťastie, že v optike nám ich spravili do druhého rámu s prácou spolu za 98 eúr na počkanie...a tak si ich už dcérka mohla dať do školy na 2. hodinu.
ešte sa chcem spýtať, či mávate vy ostatní štvorokí ľudia aj náhradné okuliare pre prípad nehody? Za odpovede ďakujem