Neustala únava

Príspevok v téme: Neustala únava
IvanSdv

Dobrý večer už dlhšie ma trápi problém s únavou a začalo to na škole, keď som bol asi v 4 ročníku tak, keď som vstaval do školy na 6 na prax tak som bol cely deň v pohode, ale, keď som prišiel domov tak som unavený, že som nedokázal urobiť absolútne nič, a tak to bolo cely týždeň. Potom to na nejakú dobu prestalo, ale našiel som si novú prácu a zas sa to vrátilo a nechápem prečo práca ma baví a som v nej rad a, keď prídem domom sadnem si tak ma hneď berie na spanie, kde si sadnem tak hneď zaspávam. Pomahami mi káva, ale to len tak na 2 hodiny potom je to späť. Ani nie som dlho hore chodievam späť okolo 22h večer niekedy aj skôr. Už fakt neviem, čo mám robiť nejaká pomoc ?

ahjaj

1) fyzická príčina: chudokrvnosť, nejaká choroba , málo svetla, vitamín D, solárium
2) unavený je iba mozog a on hovorí celému telu, ako sa má cítiť. Je to vtedy, keď pracuješ a zaberáš o106. Vtedy odporúčam šport.
3) počas sychravého počasia a v zime potrebuje organizmus viac spánku ako v lete!

Tomas12345

Melek :

No ja teda neviem ci je dobré ist behat ak dotycny cíti únavu. Behat sa má chodit vtedy ak sa cíti dotyčný svieži a je v dobrej kondícii. Ak má dotycny nejaký zdravotný problem a pojde behat tak mu to len a len ublíži.

Preteba

IvanSdv, keď prídeš z práce, čo robíš doma? Bývaš s niekým, alebo sám? Ako si vypĺňaš čas cez víkend?

Melek

a spíš 7-8 hodín? piješ dostatok tekutin? minimalne 2litre vody...?
skus si ist zabehat najlepsie je ráno, aj ta to preberie, alebo ked prides z prace chodievaj na pravidelne prechádzky, kazdy den na cerstvom vzduchu - okysličiť mozog

Tomas12345

A nemáš nahodou prácu na nocne zmeny ? Na vysetrení krvi a krvneho tlaku si bol ? Pijes denne dostatok vody ? Popíš tvoj jedalnicek co jedavas na ranajky, obedy, vecere.