Dobrý deň. Neviete ako by som sa zbavil toho aby som si okusoval nechty? Stále si hovorím že už to viac neurobím ale je to veľmi ťažké. Ďakujem za rady.
Ako si prestať okusovať nechty
Tomas, teraz neviem ci to bola otazka na mna(?), ale ja som nikde nepisala, ze ma to ukludnuje..
Nechty, obhrýzanie
Možné psychické alebo duchovné príčiny: Vnútorné napätie, agresia, poukazovanie na pociťované nespravodlivé zaobchádzanie, nevyriešené rozpory. Obhrýzanie nechtov znamená sklamanie, frustráciu, zožierajúce myšlienky a často nenávisť k jednému z rodičov alebo k nejakej autorite.
Pohľadať a vyriešiť.
ahoj, ohrýzanie nechtov je prejav úzkosti a zlozvyk v jednom. V prvom rade sa treba zbaviť úzkosti. To je tak dané aj vekom a životnými skúsenosťami, sebavedomím a tak, ja odporúčam posilku, alebo nejaký šport, pri ktorom sa uvoľníš a dobre sa cítiš.
A hlavne sa tým nezaoberaj, ako svojou maxichybou, každý sme nejakí. :-)
presne tak...a takto to bude do konca zivota..neboj kazdy mame nejake stresy, nervy, trapenie..nikto nezije uplne dokonaly zivot bez problemov..ale predsa zato ze mam nervy a starosti nebudem chodit s rukami ako Frodo...alebo mozem a budem stale plakat ze to je z tych starosti ktore mam....
Peter uz sa to tu pisalo, niektorym ani ten lak nepomaha. Plus ma to aj nevyhody, ak mas jedlo ktore sa je rukami, tak si akurat tak pokazis chut.
Preteba, dakujem za podporu :) viem, ze sa to da, ale neprisla som na ziadne dlhodobe riesenie. Mam zial dost stresujuci zivot, hlavne rodinne veci, a su to veci s ktorymi som konfrontovana denne a neda sa im vyhnut. Nezvladam az tak dobre stres, sice uz davno nie som za milu naivku co chce byt so vsetkymi zadobre ale aj tak sa snazim o nejaky pokoj a klud, hoci necitim podporu v tejto cinnosti. Ale tak som este dost mlada, verim ze rokmi mi pribudnu skusenosti aj v tejto oblasti. Napriklad na dovolenke si nechty nezvyknem obhryzat, resp sa zbadam po 3-4dnoch ze mi zacinaju rast. Proste pohoda, klud, ine prostredie. Takze ja viem, ze je to zo stresu. Ale neviem, ci sa da zit bez akehokolvek stresu, hlavne v dnesnej dobe.
preteba ved kluud :)
Aikido
tak skus ako ja, ja som si ich zacala nalepovat, vies obycajne nalepovacie nechty...pod nimi mi rastli nove...ten lep nedrzi viac ako tyzden, po tyzdni ti kusok podrastu, opilnikuj nalep nove...pomalicky odvyknes. zarad vitaminy na nechty a vlasy, lebo ak ti budu rast ako mne - tenucke a onicom, tak sa ti zlame hned a aj okuses..nechcem teraz robit reklamu ale uzivam 2.mesiac hairburst na vlasy...akoze vlasy nerastu jak pisu zazrakom...uz to len douzivam..ale nechty mam tvrde ako nikdy..to by uz ani neslo asi okusat :D..je v nom zinok, biotin a kadeco..skus kuknut podla toho dopln vitaminy..ja mam tiez vela problemov aj psychickych aj vseliakych mohla by som pisat tu metre textu o tom...aj ked som si myslela ze som nieco vyriesila, vyvstal novy alebo som zistila ze som vobec nic nevyriesila...noo..ale odnaucit sa to da :) skus tie nechty nalepovacie..
Ahoj, ja som si tiez kedysi okusoval, ale som uz prestal. Myslim ze sam od seba, ale mal som taky lak proti okusovaniu nehtov a ten mi tiez pomohol: das si to na nehty, ked to zaschne tak to nie je vidiet ale je to hrozne horke. Len si treba davat pozor, nebudes si moct ani cmulat prst a podobne:)
Aikido, máš na to, aby si sa toho zbavila. Keď si dokázala vydržať pred dôležitou udalosťou, tak si zaistila, že sa to dá:) áno, zlosť si ventilovať na iných je zlé, ale skús sa naučiť tú zlosť, ktorá na Teba útočí, vôbec k sebe nepustiť. Bližšie Ti neviem povedať, keďže Ťa nepoznám ako reaguješ na určité situácie, alebo aké máš v živote priority.