Vzťahy na pracovisku podľa platu

Príspevok v téme: Vzťahy na pracovisku podľa platu
Prezyvvka

Aké máte vzťahy na pracovisku? Stretli ste sa niekedy s tým, že tí málo zaplatení na nízkych pozíciách nemajú radi tých, čo sú na vyšších pozíciách a majú lepšie platy a naopak?

Ak pracujete vo veľkej zahraničnej firme, tak aké máte názory na hlavné vedenie? Stretávate sa v práci s tým, že ľudia (alebo vy) majú názor, že tí čo majú vyššie platy si ich nezaslúžia a že by platy mali byť viac vyrovnanejšie? Myslíte si že riaditelia, manažéri sú hajzli a že určite si nezaslúžia toľko?

Máte v práci skupinky, kde sa tí lepšie zaplatení spájajú spolu a zas spolu držia tí málo zaplatení? Alebo plat neriešite? Lebo dosť často počúvam od ľudí, ako sú naštvaní a cítia sa byť nedocenení.. .a tých "hore" popisujú ako s v i n e, ktoré nič nerobia a len pijú kávičku a dostávajú za to tisícky mesačne zatiaľ čo oni sa idú zodrieť z kože za 3 erua na hodinu. Ako sa s týmto stotožňujete? Súhlasíte s týmito tvrdeniami? Ste na pozícii vyššieho lepšie zarábajúceho manažéra alebo ste v hierarchii na najnižšej pozícii?

Hena-Martinkova

Našťastie som sa takým ničím ešte nestretla, keďže som mala len také roboty, kde sme si boli všetci rovnocenní!

Hena-Martinkova

Našťastie som sa takým ničím ešte nestretla, keďže som mala len také roboty, kde sme si boli všetci rovnocenní!

Ernesto

toto je typicka sprosta logika ludi, ktori pracuju na nizkych poziciach. vyska platu absolutne nema nic spolocne s tym, kto kolko pracuje alebo ako tazko pracuje. niekto moze pracovat jednu hodinu rocne a zarabat viac ako niekto, kto chodi na 12h denne na smeny tyzden co tyzden.

niekto moze pracovat tak, ze sedi v kancelarii a prdi do stolicky a popija kavicky a stale zarobi viac ako 10 jeho kolegov dokopy.

jedine co rozhoduje je HODNOTA, kt. clovek dokaze vytvorit. nie kolko rokov clovek v danej firme uz odpracoval /vzdy sa zasmejem, ked niekto chce pridat lebo sak uz tu hnijem 10 rokov/ .

nerozhoduje ani klobaska medzi nohami /vzdy sa zasmejem, ked zeny fnukaju, ze maju o 30% nizsie platy, lebo ju medzi nohami nemaju/.

nerozhoduje ani farba pokozky, nerozhoduje ani prizvuk alebo povod z ineho okresu /vzdy ma pobavi jak fnuka vychodniar v BA, ze ma nizsi plat, lebo je z vychodu alebo slovak v prahe/. nerozhoduje absolutne nic, iba HODNOTA, aku clovek dokaze vytvorit.

a preto ja som drel v mojej prvej praci ako otrok a mal som veeelmi daleko od tej tisicky a obchodny riaditel isiel raz za rok na 3 tyzdne do brazilie zahrat golf s velkymi bossmi brazilsych firiem, poriesil par kontraktov a zarabal za tyzden viac ako ja za rok ... lebo vytvoril za tu jednu polo-dovolenku / polo-sluzobku firme vacsiu hodnotu ako ja a dalsich 10 mojich kolegov za cely rok driny dokopy.

tak pls zacnite premyslat ako vytvarat hodnotu svojej firme a budete kralovsky plateni, budete povysovani na lukrativne miesta a ostatni budu fnukat, ze holy kkt robite a mate 100x lepsi plat ako oni ...

Lentak11

Podľa mňa treba pochopiť tu hierarchiu ako to naozaj funguje trebárs vautomobilke.Ja pracujem ako operátor výroby.A nepatrím kľudom čo závidia iným.Treba si uvedomiť že každá pozícia je dôležitá,a netreba sa hanbiť za to čo človek robí aj na nižšej pozícii.Podla vlastnej skúsenosti viem že človek môže byť dobrý vtom čo robí ,až tak že vám bude každý závidieť vašu šikovnosť.Ja sa pozerám na tých čo pracujú v kancelárii ako na ľudí ktorích moc nemusím,hlavne ženy za počítačom.Neviem koľko zarábajú ženy vkancli,ale priznám sa že im asi není čo závidieť furt cumiet do Pc.A tiež sa mi moc nepáči, že keď sa plnia výrob.plany tak vždy dostanú najviac peňazí nadriadeny majster, manažér a tak ďalej.Ale ako to už chodí nemôže mať každý vysokú školu a robiť lepšiu pozíciu.Ale robiť operátora má aj svoje výhody ,padne 14:00 a ide sa domov.Najhorsie to majú ty čo sa vpraci narobia vtroj,smenke za málo peňazí.A na záver netreba závidieť iným prácu keď majú na to adekvátne vzdelanie.A čo považujem za najhoršie sú vzťahy na pracovisku neskutočná závisť intrigy a veľká rivalita .A neznášam falošných ľudí .