Ahojte, chcem Vás poprosiť o radu. Mamka ide na operáciu, kde jej budú dávať umelý kolenný kĺb. Viete mi povedať nejaké typy na rýchle zotavenie? Po akej dobe bude môcť sama chodiť? Ja sa totiž v septembri sťahujem preč a nechcem ju nechať samú s bolesťami. Máte s tým niekto skúsenosti?
Umelý kolenný kĺb
Bromelain(1500 gdu), serrapeptaza(60 000 jednotiek) nattokinaza(2x2000 FU).
Mozno nieco z toho najdes na nete.
Inac aj silne davky Wobenzymu-ten tam na trhu je-by mali pomoct.
Cerstvy ananas-surovy!- a cvikla-surova stava- obsahuju enzymi proti krvnym zrazaninam, na znizenie tromboidov3x1/2 deci denne..
Podobne aj heparin(injekcie, brr).
Ale skutocne ucinne rozpustanie fibrinov a crosfibrinov robi len ludsky plazmin, a bakterialne nattokinaza a serropeptaza(tiez do urcitej miery nattozyme a serrazyme).
Planujem ich mat v doplnkoch i ja, zatial som nenasiel zdroj cenove pristupny pre Slovensko.
RNG prave mi mamka povedala ze koli tromboze ktora sa jej vytvorila po operacii ju pustia az o tyzden neskor. Idem zhanat tie enzymy ale mozes mi prosim poradit kde presne to viem kupit a ako sa to vola? Dakujem
Tromboidy su krvne zrazeniny, ktore sa vytvaraju pri nedostatku telom vylucovaneho enzymu plazminu a pri lepkavych platnickach.Vytvaraju sa najma v krcovych zilach, kde je prudenie krvi velmi spomalene.Su velmi nebezpecne, na mieste zuzenin mozu zablokovat tok krvi, ak je to na dolezitom mieste(koronalne cievy alebo niekde v mozgu, vedie to k porazke alebo infarktu.
Co lekar myslel pod "riedkou krvou" neviem. Umele riedenie koumadinom a warfrinom zriedka odstrani tromboidy.
Enzymy to spomalia az zastavia a niektore(nattokinaza a serrapeptaza) dokonca ucinne rozpustaju tromboidy.
aria, neva,
jedna vec je rychlo sa zotavit z operacie, druha zastavit artroticke zmeny alebo ich aspon spomalit, lebo v opacnom pripade sa podobne problemy mozu objavit na inych klboch.
pozrite temu odkyslenie, kde sa dost hovori aj o pozadi tohoto ochorenia.
RNG mamka ma strasne riedku krv, dokonca aj anesteziologicka jej vcera hovorila ze injekcie ktore ma brat na zriedenie krvi jej ani neda, aby jej ju vedeli nejako zastavit. Pritom ma este aj trombozu, co mi nejak dokopy nejde, ale snad lekari vedia co hovoria... Moze to uzivat aj tak?
Hojeniu ran napomahaju enzymy, ktore mozno brat par dni po operacii(nie pred, zvysuju krvacavost!)
Hlavne bromelain pomoze odstranit znicene bunky a krvne zrazeniny a zriedit krv pre lepsiu cirkulaciu.
1300 GDU v delenych davkach denne
Nikto? :o(
Moja mamina je objednaná na oktober, tiež jej idú dávať umelý klb,- bedrový.
Budem rada, rovnako ako Aria, ak niekto popíše svoje skusenosti a poznatky pri výmene klbu za umelý.