Smoothie

Príspevok v téme: Smoothie
amanda8

Ahojte,
aký je Váš názor na smoothie? Je naozaj zdravé alebo je to len ďalší blbý hit? Má niekto z Vás overený receptík na naozaj chutné smoothie?
A prosím Vás, keď budete mať chvíľku čas, vyplňte tento dotazníček:
forms.office.com
Potrebujem to do diplomovky - študujem mikrobiológiu a momentálne skúmam smoothie :D
Ďakujem;-)

Bohatier

made in, neboj to s tym prehrabavanim sa v kosi v Lidli bola len taka "ironia" (ale dakujem za upozornenie) :)). Horsie je ale to ze kopec ludi ktori si tu precitali nase supis rady sa tam prave v tych kosoch prehrabavaju a takto ich vlastne mame na svedomi. :D Aj ked sice ty viac ako ja. :P :D

Pozri si tento navod pestovania mladej psenice. Ja ju pestujem v nadobach pripominajucich pekac a v zemi pretoze je to od dost jednoduchsie na udrzbu oproti pestovaniu len v nadobach bez zeme kedze by sa to muselo casto oplachovat kvoli vznikajucim plesniam. Takto len musis zohnat nejaku dobru zem bud zo zahrady alebo blizkeho lesa ( a ak ta nikto neuvidi o to lepsie:P) a uz len polievas zastrihavas a mixujes.:)))

Navod ako ju pestovat:
nazdravie.eu

made in

Bohatier, tie sajrajtove listy si odtial neber, to si rovno kup hnojiva a pridavaj do jedla :( vyzerat to moze dobre, ale nevieme nic o skladovani, ani o pestovani
ty mas lepsie napady

Bohatier

made in, o takejto moznosti som teda nevedel ze je poskytovana v Lidli. :P Nabuduce ak tam uvidis nejakeho "muza" ako sa hrabe v tom nejakom kosi na odpad tak je dost pravdepodobne ze som to ja. :D Ja tam inak nejak casto nenakupujem ale zelenina tam na pohlad neni az taka zla.

Napr. dnes som si cestou cez les natrhal este celkom schopnu "koprivu" ktora je dost vyzivna (aj ked chutovo to nieje nebo) :)) ale co neurobit pre svoje zdravie. :D Dokonca tam aj bola jedna krasne rozkvitnuta "pupava" o ktorej som na moment premyslal ze si z jej korena urobim caj ale nakoniec som ju tam nechal lebo bola jedina v sirokom dalekom okoli ktore uz je v takmer zimnej atmosfere. :)) Keby si chcela este nieco zelene bez chemie si mozes napr. zacat pestovat mladu psenicu ktoru nechas vyrast tak do cca 10cm a potom odstrihnes tesne nad zemou a sup rovno do mixera na smoothies. :))

made in

Bohatier, to je mozne, ja obcas vidim v lidli, ako baby vyberaju z toho kosa na odpad co je pri zelenine a vsetko si to beru.
Lidlovska zelenina a ovocie su asi nanic, ale nic tu aj tak nezozenies, inde to vyzera ovela horsie.

Bohatier

amanda8, podla mna to je zdrave len ak pouzivas ovocie a zeleninu z vlastnej zahrady kde si istotou vies zistit ze nebola pouzita nejaka chemia. Potom udajne neni dobre ak sa takto stravujes prilis casto lebo tvoje telo strati (neviem si spomenut na ten termin a tak to nazvem pohybom criev) a budes mat potom problem s normalnou stravou. Este tu je taka mala banalita ze udajne tieto "smoothies" zanasaju "ladviny".
Ja si inak sadim na zahrade kopec zeleniny len za ucelom ze si hodim ich listy do "smoothies" kedze prave ich listy ktore bezne ludia hadzu do kosa obsahuju kopec zivin a ak nie aj viac ako samotna cast ktora sa bezne konzumuje.:))

expertio

Toto je čo za otázku?
Je naozaj zdravé alebo je to len ďalší blbý hit? :D
Jasné že je zdravé, alebo si myslíš že zelenina a ovocie nie sú zdravé?
Každý deň na tom frčím a nedám na to dopustiť. Extrémne rýchlo to je hotové a telo nabombíš vitamínmy, minerálmi, vlákninou atď.
Ja do nich pridávam aj tkz. "superfoods" ako goji, chia, nepražené kakao, macu, acai a podobne. Nakopne ešte viac ako káva :D
Určite skús ak si ešte neskúsila :)

Renenka

ano, tieto zdrave a huste napoje si vyraba, aj doma. len ich robim pomocou tyčoveho mixeru. Mam k tomu vysoku nadobu, kde to mixujem a hned z toho aj pijem

OlgaP

Veľmi dobrá je kombinácia čerstvého listového špenátu, jablka, kúsku zázvoru a lyžičky medu. Na imunitu v tomto období sa naozaj hodí.