Silná menštruácia u dcéry

Príspevok v téme: Silná menštruácia u dcéry
Therreza

Dobrý deň moja dcéra dostala júni prvú menštruáciu a ďalšiu mala nepravidelne najnovšie teraz v nedeľu . No potrebujem sa opýtať či je normálne keď spotrebuje okolo 8-10 vložiek a + na noc si dáva nočnú vložku a vždy sa zobudí a ide si ešte ju vymeniť čiže spolu niekedy 12 ks... Takto jej to trvá celý cyklus až 7-8 deň je slabá.
Bojí sa chodiť spávať že pretečie (už sa to stalo veľa ráz) a strašne sa hanbí aj v škole keď pomaly každú prestávku je na wc nejaké rady? Citrón nepomáha či skočiť ku doktorovi...?

vandula

povedala by som, že by bolo najlepšie to začať riešiť asi aj odborne, je síce pravda, že niektoré žienky mávajú tak povediac ťažšiu menštruáciu, no treba si uvedomiť, že môže kľudne spôsobiť aj anémiu, čo asi nik nechce

novierka

Podla mna netreba chodit, niekomu trva cyklus styri dni, niekomu 5, niekomu aj tyzden, to este nie je taka dlzka nejaka nebezpecna a hlavne ked ma este takto nepravidelne tak je podla mna logicke, ze ked uz krvaca tak je to silnejsie

akinom007

Lollka/ aj ja som to mavala presne ako popisujes. Trvalo to tak do 17r .cca. Teraz mam 34r. a moja menstruacia je bolestiva nadalej velmi ako aj bola ale trva 4-5 dni z toho prvy je extremne silny vratane noci.
Gyn.jej da akurat tak hormonalnu antikoncepciu.

Lollka

Ja som v jej veku mavala tiez taky silny menzes a tiez mi trval 7-8 dni. Neviem ci sa s tym da nieco robit, ja som si to musela pretrpiet. Ale vezmi ju k lekarovi, mozno jej nieco da. Mne sa ten menzes vekom postupne zmiernoval bol slabsi a trval kratsie, teraz ho uz mam len 4-5 dni a silnejsi len prvy den, ale ani to zdaleka nie taky silny ako bol v detstve.

pomocnica

No ja zvyknem mať tiež veľmi silnú atď, ale 7 dní vkuse je už asi trochu moc, tak 4 dni vkuse to mám aj ja ale potom to už pomaly ustupuje. No môžeš ju vziať ako ti už radili ku gynekológovi, veď to je iba ďalší doktor a povie či je všetko fajn, prípadne niečo poradí, ale kým to nie je nutné, žiadne lieky do nej nedávaj. ;-)
Veľa šťastia.

Monika1984

Ak si chces byt na istom, vezmi ju gynekologovi aby ste vedeli ci je v poriadku, ale z mojej skusenosti ja som tak krvacala aj krvacam od prvej menstruacie tj. od 12r az do teraz do 34r. avsak 3 dni a potom 2 slabsie 7-8 je ozaj dost.