Endometrióza

Príspevok v téme: Endometrióza
nn86

Dobrý deň. Našli mi veľkú cystu - takmer 8cm a na druhom vaječníku 28mm. Necítim žiadne bolesti, ani to nieje ničím sprevádzané. Zajtra mi idú dat termin operácie. Chcem sa Vás opýtať, či niekto má s tym skúsenosti, s veľkou cystou. Mám 25 rokov a dieťatko este nemam. Tehotenstvo miesto operácie je asi veľká hlúposť alebo? Ohrozím bábo? Za každú skúsenosť Vam budem veľmi vďačná. Kľudne mi napíšte, na Čo sa mám pripraviť...operovať ma budu v BB. Alebo este niekto, komu pomohla nejaká prírodná liečba? Pekný zvyšok večera a este raz, ďakujem za rady.

EMily1992

Ahoj, vela bude záležať aj od psychiky. Ja b som sa dala zoperovať a potom sa pokúšala o babo, vsetko by som konzultovala s MUdr. Cysta je moc velka na to aby to tehotenstvo zničilo.

Tomas12345

Tá cysta by sa mala vybrať, lebo sa môže časom zvrhnúť na zhubnú. Naozaj preto nemá zmysel riskovať tehotenstvo. Tehotenstvo predsa môžeš absolvovat po vybratí cysty.

Moonnaa

Pardon, teraz som si všimla názov príspevku "endometrióza". Tým skôr platí, že by si sa mala porozprávať s MUDr. A neriešiť teraz tehu pri takej veľkej cyste.

Moonnaa

Ahoj, ja som mala 10 cm cystu. Ale moja bola tzv. "vodová" a nemala som ju na vaječníku ale voľne položenú. Operovali ma cez brucho, nie laparoskopiou. Takže záleží, či je tvoja cysta "vodová", alebo "čokoládová". Či máš endometriózu, alebo nie. to by si sa mala pýtať predovšetkým svojho gxnekológa, aj ohľadom tehotenstva. Podľa môjho názoru riešiť tehotenstvo pri takej veľkej cyste je blbosť. Môžeš potratiť, alebo sa ničo stane tebe, či bábatku. Najprv si daj do poriadku zdravie, potom rieš bábätko.