Dobrý večer.. teraz som si uvedomila, že mám asi dosť problém. Spočíva v tom, že asi prechovávam k niekomu negatívne emócie, možno aj nenávisť. Ide o moju sestru.. je o 5 rokov staršia, ale ani neviem kde mám začať. V detstve ma často urážala, ponižovala, bila.. neviem čo som jej spravila, ale asi do 18 sa ku mne správala ako k absolútnej handre, samé rozkazy, musela som ju obsluhovať. Najhoršie čo si pamätám čo sa stalo že ma zatvárala v zime na balkóne keď rodičia neboli doma, len v tričku a nohaviciach. Alebo do mňa hádzala tie ťažké, drevené vešiaky aj do hlavy. Keď sa naši rozvádzali a mama mala nového priateľa, boli sme raz an dovolenke a ona urobila scénu, lebo som si dala rovnaké tričko ako ona. Ten priateľ to absolútne nezvládol, vraj o tom ešte dlho rozprával mame že bol aj on šokovaný. Najhoršie pre mňa bolo ale to psychické.. bolo by to ok, lebo sme obe už dospelé a nebývame spolu. Ona býva v inom meste ale teraz si hľadá prácu tu v okolí a ja mám strašné mindráky z toho, že ona sa sem nasťahuje.. ja bývam stále s mamou v starom byte, študujem a neviem si zarobiť na vlastný byt ešte. Keď si na to spomeniem, je mi fyzicky zle, veľmi sa bojím. Ja by som to asi nezvládla, keby sem prišla znova.. čo myslíte, je to na psychológa? Lebo asi to nie je v poriadku.
Mám asi dosť problém
Na psychiatriu patri tvoja sestra a mohla by som okaslat aj taku mater co toto dopustila kde bola cele roky ze sestre dovolila taketo spravanie? Na grc. Na tvojom mieste by som sla radsej k tete, babke, do podnajmu k cudzim do jednej izby nez zit v takomto psycho strachu. Toto nie je normalne. Co najdalej od vsetkych
Ahoj, napis mi mail. adresu, poradim ti z mojej skusenosti...
No tak nepozeraj sa na to hned tak negatívne. Správanie tvojej sestry sa v dospelosti mohlo zmeniť k lepsiemu, pravdepodobne zo zlého spravanie uz vyrastla.
Ak sa aj prestahovala do vasho mesta, neznamena to ze bude chciet byvat s vami. Pravdepodobne ako dospelá už s vami zit nebude chciet, ale radsej bude bývať s nejakym svojim frajerom ci kamaratkou.
A kebyze sa aj ku tebe prestahuje, tak nemusíš si predsa nájst nejaky byt, kludne stačí i spolubývanie ktore je lacne. Ak brigádujes pravidelne, tak by ty výplata z brigady mala stačiť na pokrytie lacneho spolubyvania. A kebyze ti aj zopár desiatok eur chýba, nemohla by ta mama zasponzorovat ?
Ale ja by som jej to naozaj rada odpustila aj všetko, proste chcem sa zbaviť tej nenávisti k nej, ťahá ma to hrozne dolu.. aj som si isté obdobie myslela, že som jej odpustila, ale stačil ten jej tón arogantný a znova to bolo tu. :/
Na psychologa je tvoja sestra, nie ty.
Nie, nemáš psychický problém, tvoj problém je taký, že sa nevieš vyrovnať s tým, čo sa stalo v minulosti, ale po nejakom čase príde a naskytne sa príležitosť, aby si jej to trochen vrátila. Odpustiť jej to nikdy neodpustíš, čiže do takejto formálnej pózy sa ani nenuť. Isto do nej nebudeš hádzať vešiakom do hlavy tak, ako to robila ona tebe, ale niečo sa vyskytne.