Schizofrénia apatia

Príspevok v téme: Schizofrénia apatia
zdenko8

Liečim sa na schizofréniu. Nemám priateľov(odcestovaní), dúsim to v sebe, som úplne bez života aj s antidepresívami.
Veľa spím a zistil som že to je spôsobené prejedaním sa. A fajčím.
Nemám pocit nadšenia, ťahá ma stále do apatie, niečo ťažké riešiť.
Chcel by som robiť nočné smeny ale o 23:00(ako keby letný čas) sa cítim že by som spal aj na zemi.

Ide mi o to.. že zistil som že prejedaním zaspávam.. máte nejaké iné nápady, čo robím v životospráve možno zle ? typu priveľa bieleho pečiva.. alebo také domáce rady..
Ďakujem

Medea7

Ja to mam podobne, v strave nevidím problém, ale zistila som ze čím viac som sa dištancovala od ludi pár ich mam ale asi duševné mi je ľahšie. Pag ma v niečom pravdu.

nechcemtubyt

v poslednej dobe trpim obrovskymi uzkostami, len dojdem z roboty a idem spat, najradsej spim, lebo byt hore ma nebavi a modlim sa aby som sa uz nezobudil, mam 33 rokov, no pripadam si uplne vystaveny stary chlap, neviem porazit mojich demonov, ktori ma nicia, uz sa ani nesmejem, som apaticky, nic ma netesi, zacinam doslova cakat a priat si smrt, neni mi tu dobre

Pag

Asi beries silnee usavadla, preto si apatickyy, a co sa tyka priatelov, po akych priateloch prosim ta tuzis?, po takych, co budu cely den rozmyslat o tom, ako ta zapalia o love, aby si dolazali, ze su viac alebo po takych, co sa budu stazovat od rana do vecera, ze ta to dozenie este do vacsich problemov?? Na liecenie?? Oni by mali ist na liecenie, tie jeb.ini primitivne. Toto maju byt priatelia?? Neschopni buzili, urevani, lekvar po.aty?? A co ked su ti tvoji duchovni priatelia skutocnii, tak co potom? Tak potom by mali byt oni vys.ati. Cau.

Tomas12345

miki33 :

Kazdy človek je ale iný, možno že on schizofréniu nemá spojenu s depresiami. Možno má teda depresiu spôsobenu niečím iným než schizofréniou. To je snad pravidla že každý so schizofréniou musí mať sucasne s tým spojenú depresiu ?

miki33

Tomáš apatia patrí ku schizofrénii. Schizofrénia má dve zložky jednou je ochorenie ako samotné, kde sa vyskytujú hlasy, halucinácie, či bludy. Druhou zložkou je depresívna fáza ochorenia. U mňa je to väčšinou jeseň a zčasti na jar. Práve tá apatia je aj dôsledkom tej depresie, čo poukazuje na to, že máme slabé vôľové vlastnosti. Navyše vylihovanie je to najhoršie, čo môže byť, lebo vtedy padá človek čoraz nižšie a nižšie. Vtedy keď sa dostane niekto do takého stavu tak je najlepšie si dávať si nejakú činnosť alebo psychogymnastiku...

miki33

Ahoj, ja mám tiež schizofréniu. Obdobie je momentálne ťažké a nemusí byť to spojené s jedlom. Osobne až tak veľa nejem v norme a tiež sa túto jeseň mám hrozne. Nerozumiem veľmi tomu, v lete až na silný tremor mal som sa fajn. Skús si pridať nejaké to cvičenie a snaž sa urobiť si pokiaľ to situácia umožňuje nejaký pekný program na doma. Ja chodím napr. od jesene až do leta do fitness centra a potom v lete chodievam do bazénu.