Slusne spravanie sa nenosi?

Príspevok v téme: Slusne spravanie sa nenosi?
Vajcovka

Velmi by ma zaujimalo, ci je v dnesnej dobe take tazke sa pozdravit a odpovedat na pozdrav? Uz neplati ze pozdravit sa je slusnost a odzdravit povinnost?

Vsimla som si to na svagrovi, ze sa chova niekedy ako posledny buran. Prisiel k nam na dom, kde boli robosi, oni ho pozdravili, on na nich pozrel a nic - ignor. Vosli sme do restiky, dve casnicky nas pozdravili, my so sestrou sme odzdravili a svagor - zase nic. Bol u nas svagor a prisiel moj znamy, znamy ho pozdravil a svagor zase jak tela - nic.

Mame na dome robosov, prisla za jednym z nich jeho dcera... akurat som otvarala okno, tak si ma vsimla, pozrela na mna - a nic. Ja neviem, ked niekam pridem pozdravim aspon domacemu ...ci?

Som na hlavu ja alebo ti nevychovanci? :D :D

radkozdravic

presne tak. ludia su sibnuti a su lenivi otvorit chrapinu na obycajne DOBRY DEN, DOBRE RANO, DOBRY VECER. mna to tiez vytaca. nahlas pozdravit je zaklad. vobec to nie je tazke a je to naozaj nechutne ked niekto nezdravi. akoze stane sa ze ja niekoho neodzdravim lebo som v kontakte s velkym poctom ludi kazdy den a obcas sa stane ze nespoznam niekoho koho malo vidavam, ale naozaj je to hrozne ked niekto nevie podzravit. alebo pozdravi tak pod nos: brý...

a_dr1a

Aikido. Mne sa tiez nechce nonstop odzdravovat zdravit ai. Jasne ze nie. Ale slusnost je proste pozdravit a este vacsia odzdravit. A inak. Ak k tomu vedies decko od utleho veku tak mu je to prirodzene a normalne. Decko vzdy opakuje uci sa co vidi od svojich najblizsich

Aikido

Ja by som toto vobec neriesila, ani moj muz nezdravi.. svokra vravi ze sa ho snazili viest ku slusnosti. takze v rodicoch to nebolo. proste nezdravi. alebo len nieco odfrkne na pol ust ked uz donho stuchnem..

a_dr1a

Pozri. Nad spravanim toho decka by az tak nefilozofovala kedze tvoj "dospely" svagor je v tomto smere este horsi. Ona je este dieta on uz stary cap a nezdravi.
Uz si sa ho na to inak pytala? Ze si bola viackrat svedkom toho, ze vas pozdravili ini a on nereaguje neozdravuje? Proste sa ho spytat na dovod jeho nezdravenia? Ze co by ti na to akoze odpovedal?)

ewvinka

prepac, ze to tak poviem, teda skor napisem :) no oni asi moc vychovani nie su. pokial to nerobia rodicia, netreba nejak ocakavat, ze sa budu zdravit deti. tie budu robit len to, co robia ich rodicia