Ahojte, čítal som článok, kde bolo písané že rodičia môžu dať svoje deti v pohode na programovanie už v skorom veku napríklad aj od 3 rokov. Nie je to náhodou veľmi skoro? Nechcem aby moje deti sedeli už tak v skorom veku pri PC. Sú to kadejaké tábory a niekoľko dnové kurzy formou zábavy (www.learn2code.sk). Že vraj to rozvíja inteligenciu a logicke myslenie dietata. Alebo mám volit radsej normálny detský tábor a iné športové aktivity? Dávali ste už vaše deti na niečo podobne?
Deti a programovanie
To bol priklad, ktorym som chcela demonstrovat ze podla mna 3rocne dieta je este malicke na nieco take.
Na programovanie netreba poznať písmenka. Keby ste si radšej najskôr prečítali odkaz uvedený v príspevku. Roboty sa programujú pomocou farebných značiek na papieri prípadne cez PC pomocou obrázkov.Ja by som vám ten kurz doporučil. Ale nie od veku 3 rokov.
Myslím, že je to veľmi skoro a nemá to cenu.. dieťa v takom veku potrebuje ešte pomoc pri obliekaní a bežných činnostiach, rozozná maximálne základné písmená, tak aké programovanie preboha.
A vôbec, nemusí mať na to ani vlohy. Za to, že je práca v IT dobre platená, neznamená že každý musí byť informatik.