Využívanie

Príspevok v téme: Využívanie
Kikus123

Ahoj Ako rozpoznate vyuzivanie? Rada pomaham druhym, priatelovi, kamaratom, lenze to je bezne, kedy vsak uz ide o vyuzivanie? Ako to rozpoznat?Taky priklad, mala som kamarata, tvrdil mi , ze ho byvala priatelka vyuzivala , islo mu to v skole, tak jej pomahal, s ucenim, no potom sa s nim rozisla.Tvrdil, ze ho vyuzivala.Ako to zistil, ja som predtym velakrat pomohla ludom, ale nikdy som nemala pocit , ze ma vyuzili. Preco mal taky pocit?

Meridian

Je dôležitý ak postoj aky clovek má k životu.
Ked niekomu pomôžeš z vlastneho pohnutku ,že ta to napĺňa neriešiš čo ta niekto využíva,navyše miera využívania je veľmi ťažko odhadnúť..

ahjaj

kikus, Tvoj priateľ Ti nepovie, že Ťa využíval, nechce Ti predsa ublížiť a zrejme si to fakt neuvedomoval.
Jemu bolo s Tebou jednoducho dobre, ale dobre mu bolo aj s kamošmi. Keď si mu zavolala Ty, bol s Tebou, keď oni, tak s nimi. Mal Ťa rád ako kamošku, ale zaľúbený do Teba nebol. A iste si ako baba atraktívna a to mužovi stačí. Nehľadaj za tým viac. Keď sa rozišiel, mal zrejme svedomie, že si uvedomil, že Ťa má dosť rád na to, aby Ti ubližoval.

NeznamyTHM1986

Kikus123: Ťažko povedať- nevidel som jej do hlavy... Každopadne cele to jej správanie (to využivanie, to odmlčanie sa, pokus o kontakt a očakavanie že ju príjmem s otvorenou náručou) bola fraška...... A to sa vyjadrujem extremne slušne, čo nemám vždy vo zvyku :D

Bubliii

Kikus ja myslím že ti proste sprosto klamal do očí.. vedel, že ho neodhalíš, lebo si mu verila..
Ale áno, sú ľudia čo to aj nevedomky robia.. takisto mnohí vedome aj nevedome využívajú citové vydieranie, manipuláciu a pod.. takých ľudí je lepšie zo života vylúčiť lebo ak aj /náhodou/ nechápu čo robia, obeť to trpí stále rovnako..

Kikus123

A ten clovek ktory vyuziva druhych si to vazne neuvedomuje, ze to robi? Tak ako tvoja kamoska Lebo mne byvaly priatel tvrdil ze ma nevyuziva a ze by zo mnou nestracal cas keby to nemyslel vazne , no za celu dobu som v podstate chodila len ja za nim, neustale s jeho kamosmi, a pocit, ze ked sa mu neozvem , tak bude s nimi, a mna ani nebude potrebovat , ze ani nezavola Mavala som pocity ze ked proste jeho kamosi nemozu tak mi napise alebo venuje cas ale inak nie To mi robil, a tvrdi ze nevyuzival, tak je klamar, falosny, alebo si to fakt neuvedomoval, co robi? Tak hlupy asi nebol...Nejaky nazor?

NeznamyTHM1986

Ja som napr. bol v styku s jednou osobou, čo sa síce tvarila že ma záujem so mnou o kamaratský vzťah (uvažoval som, že mno by bolo lepšie neičo viac ale povedal som si, že aj to nemusí byť zle) ale nakoniec to bolo hlavne o tom, že k sebe ma v 99 percentách pozývala keď mala nejaký problem s pc...... Postupne som si uvedomil, že som robil chybu... Nakoneic to skončilo tak, že z vlastnej iniciativi sa ku mne prestala ozývať... (a potom sa ozvala asi po roku, a keď som jej napisal že ,,pozri, ja ti už nemam dôvod písať" - tak písala že prečo tak pišeš, ubližla som ti? už nie sme v kontakte ale ja mam veľa prace aj ty - pritom ja som novú pracu nemal a žili sme iba v jednom meste)...... Viaceri riešia, že su iba vo friendzone atd... Ale toto je dôkaz, že existuje aj tzv. ,,pseudofriendzóna"

Tomas12345

Využívanie zistíš tak, že ked si pre niekoho potrebný len vtedy ak potrebuje pomoc, ak ty dotycny nenapise len tak že či si niekam nepojdete sadnut, ale napise ty len vtedy ak potrebuje pomoc.

naturelia

možn chlapcovi trpelo ego ze ho odkopla, tak trepe somariny ze ho vyuzivala...
akoze nechapes čo je to vyuzivanie...?
napr. ozvu sa ti ludia len vtdy ked niečo potrebuju, ked uz nepotrebuju nic zabudnu ze existujes, odmlcia sa a po roku sa zas ozve dotycna osoba lebo zas niečo potrebuje.... -to je vyuzivanie

alebo ked tiež tym ludom pomahaš ako vies, a ked nieco potrebujes ty tak su len same vyhovorky , ze nemaju cas, a podobne
-to je tiez vyuzivanie...