Rakovina úst ?

Príspevok v téme: Rakovina úst ?
Chinaski233

Dobrý deň. Pod jazykom a na jazyku sa mi spravili male hrčky (foto dole), mám obavy, či náhodou nejde o rakovinu. Pred týždňom som mal pravdepodobne zápal hrdla, ktorý som prekonal, ale poriadne nedoliecil. Od stredy poberám antibiotika a posledné dni a má aj pobolieva na ľavom uchu. Mám 17 rokov, fajčiť som začal pred cca 8 mesiacmi a denne fajčím v priemere 10 cigariet. Alkohol nepijem... ďakujem Vám vopred za odpovede.

ahjajjaj

Mario, rakovina sa diagnostikuje viacerými spôsobmi. Napr. niečo Ťa bolí, vyšetria Ti to najčastejšie za pomoci ultrazvuku. Nájdu Ti nádor, o ktorom nevedia, či je rakovinový alebo nie. Navrhnú Ti operáciu, kde Ti nádor odstránia a súčasne z neho odoberú vzorku na histológiu - to je vyšetrenie, kde sa zisťuje, či je nádor rakovinový alebo nie, a ak áno, v ktorom rakovinovom štádiu to je. V prvom štádiu nepotrebuješ po operácii absolvovať žiadne iné liečenie, iba chodiť raz za polrok na kontrolu. V druhom štádiu niekedy žiadna iná liečba, lebo sa to operáciou odstránilo, niekedy však liečbu navrhnú, záleží od veľkosti, tvaru, umiestnenia, ohraničenia atď nádoru. Raz za polroka absolvuješ aj krvné testy. Tie sledujú, či sa Ti rakovinové bunky objavujú aj v krvnom obehu, čo by znamenalo, že môžeš mať nádory aj inde v organizme, nielen tam, kde to už predtým našli.
Keď nemáš žiadne ťažkosti, nemá zmysel Ti brať krv na rakovinové bunky, pretože vyšetrenie krvi ukáže iba rakovinu v pokročilom štádiu, dovtedy nie.
.

Mario1222

Dobrý večer, prosím vás dá sa nejaká forma rakoviny odhaliť odberom krvi ? Alebo sú na to potrebné aj iné vyšetrenia ?

calitinshop

We are here to give you the best Cali Weed online in the UK, Cali Weed for sale online uk, Buy Cali Tins Online in the UK, Order Cali Tins online in the UK, Legit shop online to Buy Cali Tins online in the UK, Cali Weed for sale online uk, Where to order Cali Weed online inthe uk, Legit store to buy Cali Weed online in the UK, Buy Space Monkey Meds Online UK, Big Smokey Farms Cali Weed Tins in the UK Online, Order Runtz weed Tins, Buy Cali Weed Jars Online, Buy Cali weed packs, Cali Weed Plug for sale online UK, Buy Cali Cartel weed Online, Jungle Boys for sale.marijuana tin for sale uk,cannabis in can uk,exotic cali tins for sale,jungle boys cali tin,jungle boys for sale uk,marijuana cali tins online,buy cannabis can online
CONTACT US.
Website: humboldtmarijuanashop.com
phone Number.....+1 970-368-3293

Email.......humboldtmarijuanashop@gmail.com

Tomas12345

Vpravo dole by si mal mať tak ikonku a tam to je.

No tak ako ja neviem skus to sledovat ako sa ty to bude vyvijat, mozno to po par dnoch zmizne. Nemyslim si ze by islo o rakovinu, nádor sa predsa nevytvorí zo dna na den, je to dlhsie obdobie.

Chinaski233

Inak tie výrastky na jazyku som spomenul lekárke , vraj mám malo vitamínu B. Okrem toho, tie pod jazykom sa mi spravili na druhý deň po návšteve , respektíve , dovtedy som si ich nevšimol. Problém je ten , že na jazyku má to nijak neboli ani ich nijak necítim , akurát pod jazykom pociťujem bolesť. Mám z toho obavy, keďže nikdy predtým som nič take nemal ..

Tomas12345

Mne to pripomína vred, ale tak zájdi k lekárovi, alebo sa skús spýtať na tom cez internetovu lekaren magister.sk