Ahojte, rada by som vedela, či má niekto z vás skúsenosti so zatahujucimi sa tretími viečkami u mačiek? Ide konkrétne o takýto prípad.
Pred asi mesiacom a pol sme našli malé mačiatko pri ceste velmi podvyživené, tak sme si ho vzali domov, zavreli do karantény mimo naše mačky a vypapali a odcervili ho. Malinké nabralo tuku, malo zrejme skrkavky a dostalo sa z najhorsieho. Po asi týždni sme ju pustili medzi naše macky, hrali sa a všetko bolo v pohode. Len to malé mačiatko malo zatiahnuté jedno tretie viecko - boli sme samozrejme u veterinára, dostala framikoin a nejaké kvapky. Našli sme jej domov a má sa dobre.
Dostavam sa ale k nášmu problému. Na našom kocúrovi sme si všimli že má zatiahnuté obe tretie viečka ale hlavne keď jemne zmuri alebo zaspáva, keď je úplne čulý tak to nevidno. Odcervili sme ho 1x a o týždeň na to druhýkrát, lebo som sa v súvislosti s tretím viečkom dočítala len o parazitoch.
Má niekto s týmto osobné skúsenosti ? Zajtra pôjdem veterinárovi, no viac hláv viac rozumu, tak budem veľmi vďačná za akýkoľvek typ, čo by to ešte mohlo byť. Už raz mi tu dobre poradili s jedným maciatkom, tak dúfam že to tak bude aj teraz :) ďakujem krásne za každý komentár.