Chcem sa spytat ci niekto mate skusenosti s uzivanim uvedenych produktov ( mozu sa aj oba sucastne?) zvazujem oreganove tablety pripadne citridital v dosledku opalovanych mykoz u mna aj partnera samozrejme sucastne s protikvasinkovou dietou a dodrzanim ostatnych nalezitosi ktore su mi zname...
pomohol vam ? moze sa oboje sucastne? ako uzivat? nasla som rozne vyrobky rozne davkovania ...
Oreganovy olej+ citridital
Ahoj, užívala som oba produkty, skôr ako všeobecné protipatogénne prostriedky než cielene na kvasinky. Mala som dlhodobo zahlienené čelové dutiny (ale na to mi najviac pomohol Solmucol (predražený NAC s liekovou kategorizáciou) a kompresný inhalátor).
Oreganový olej som na základe občasného čítania tohto fóra objednala zo zanehellas.com, posielajú to z Grécka, poštovné neplatíš a cena je výhodnejšia ako v našich e-shopoch. 100%-ný olej je fakt silný, dávajú sa 4 kvapky do lyžičky olivového, za cca 3 mesiace pravidelného užívania som minula tretinu fľaštičky. Vyrábajú aj kapsuly s rôznymi koncentráciami, aj nejakú protikvasinkovú kombináciu; neskúšala som, ale koncentrácia oreganovej silice by mala byť dostatočná, 100 mg v kapsuli oproti 150 mg v 4 kvapkách oleja.
Citricidal, ako tu v minulosti viackrát upozorňoval RNG, zostal v pôvodnej účinnej forme iba v jedinom výrobku od NutriBiotic; má hore upozornenie "professional use only", je výrazne horkejší, ostatné sú iba výťažky z grepových jadierok. Ja som ho objednávala zbytočne draho z UK (27 € + poštovné), po dodatočnom guglení je asi najlacnejší z USA z taoofherbs.com, netuším ale, koľko vychádza poštovné, na jednu fľaštičku by sa to pravdepodobne predražilo. Na SK ho predáva jedna pani na mimibazari za 21 €.