Ahoj. Nemám sa s kým poradiť, lebo okrem maminy nikoho nemám, tak to skúsim tu. Veľmi sa bojím o mamu. Keď som mala jedenásť, tak sa onkologicky liečila a aj ju operovali, vybrali jej maternicu. Vtedy mi to tajila a teraz po piatich rokoch sa bojím, že sa zas niečo deje a nechce mi to povedať. Ide o to, že som si všimla, že v noci jej často unikne moč, normálne sa pomočí a kvôli tomu som sa začala báť, lebo predtým sa jej to nestávalo, až zrazu a mám veľký strach, že to súvisí s rakovinou. Je pravda, že ona sa dlho v noci pomočovala, lebo keď sa to stávalo ešte mne, tak ma utešovala, že neboj, prestane to, že jej to prestalo až keď dostala menzes. Teraz keď sa jej na to pýtam, tak mi stále odpovie, že to nič nie je, že sú to len nehody, a že si nemám robiť starosti. Stále sa snaží, aby som nevidela, že mala nehodu. Vidím, že ju mrzí, keď si to všimnem a nemyslím, že je to preto, že sa hanbí, veď na to nemá dôvod aj ja som to dlho mala. Mám o ňu strach a neviem či mi hovorí pravdu, či ma nechce len chrániť, aby som sa netrápila. Je pravda, že vyzerá zdravo, športuje a nevidieť, že by bola chorá, ale aj tak sa bojím. Keby som zašla za jej lekárom, povedal by mi či sa niečo deje, keď ho vôbec nepoznám a nemám 18? Môže sa vrátiť nočné pomočovanie aj v dospelosti? Ak o tom niečo viete, tak poraďte.
Mám strach o mamu. Čo mám robiť?
ten unik moču suvisi s vyberom maternice, ma ochabnute svaly... mamke porad kogelove cviky, cviky na spevnenie panvoveho dna...
moze cvicit aj pre sedeni pri tv ze zatiahne svaly ako keby sla zadrzat cikanie a uvolní... vygoogli si...
Iste sa jedná o inkontinenciu, únik moču ktorá nesúvisí s onkologickým ochorením. Ale ako som sa zahĺbila do čítania, tak mi niečo hovorí že strach máš skôr ty, ako píšeš, si sa pomočovala a máš obavy či sa to nevráti.