Nemám sa s ľuďmi o čom rozprávať

Príspevok v téme: Nemám sa s ľuďmi o čom rozprávať
prey15

Zaujímalo by ma, či je niekto v podobnej situácii ako ja?

Ja mám taký pocit, že si s väčšinou ľudí nemám fakt čo povedať. Čo počúvam tak sa väčšinou bavia o povrchných a pre mňa totálne nezaujímavých témach - aké dnes bolo počasie, aké bude počasie, aké možno bude počasie, kto s kým spal, ako si včera upiekli koláč, čo išlo v telke... a podobné s prepáčením kraviny... Ako niekto dokáže 10 minút rozprávať o tom, ako si dnes ráno uvaril kávu a dal si namiesto cukra soľ?? A donekonečna rozoberať životy iných, aký je ten a aká je tamtá a ako by tamtí dvaja nemali spolu spať a podobne... ach jaj

Ja tých ľudí nechápem...musím sa tu vypísať lebo už na to nemám nervy... asi sa vyskytujem v spoločnosti povrchných hlúpych ľudí, ktorých kapacity stačia maximálne na opísanie svojho zážitku ako sa kedy s kým vyspali.... Ja keď som v spoločnosti ľudí, tak väčšinou len počúvam, prikyvujem a usmievam a tvárim sa že ma to zaujíma.... ale do riti, koho má do pekla zaujímať tvoj 15 minútový opis toho ako si dnes ráno nemohol vstať z postele??

Ja neviem či mám zmeniť prácu alebo školu (som študent a brigádujem)... ale ani by ma až tak veľmi neštvalo to že sa ľudia bavia o povrchných veciach, ale hlavne mi lezie na nervy že stále do nekonečna omielajú témy ako je sex a vzťahy, ako keby nič iné v živote neexistovalo, a stále len rozoberať druhých ľudí... prečo? Veď ži a nechaj žiť, nie?

Normálne sa bojím ľuďom povedať že čítam knihy, lebo raz som to niekomu povedal a odvtedy si ma zaškatuľkovali ako inteligentného nerda /facepalm/... to vážne život tých ľudí nemá žiadny zmysel? nemajú žiadne koníčky? ja to fakt nechápem.

LadyMa

prey15, nie ja ťa predsa nechcem súdiť ;) Vek ma zaujíma preto, aby som mohla bližšie sa pozrieť na tvoj problém. Myslím si, hlboko mysliaci človek, ktorý nemá rád povrchnosť tohto sveta. Je to určite normálne. A je to pekné, že to vieš a že si uvedomuješ originalitu tvojho bytia. Treba byť len sám sebou a nehanbiť sa za to, že čítaš knihy. Neviem, či študuješ, pracuješ. Ak ťa nenaplňa spoločnosť ľudí, v ktorej si, zmeň ju...respektívne, ak sú to tí najbližší ľudia, tak im ukáž čo v tebe je, nehanbi sa za to. Niektorí ľudia sa možno skrývajú za lacné témy typu: "kto čo, s kým, kde, čo robí? ", počasie a pod. Možno preto, aby zapadli. Ty sám môžeš ovplyvniť život druhého človeka. V každom z nás to je.

prey15

A prečo ťa zaujíma môj vek? Chceš ma súdiť na základe veku? Áno, som mladý, mám 24 rokov...ak ti informácia o veku tak veľmi pomôže....