Ako prestať milovať

Príspevok v téme: Ako prestať milovať
broukenheart

Ahojte, pred týždňom sa mi môj najlepší kamarát priznal že bol do mňa dlho zaľúbený ale bál sa mi to povedať lebo si myslel že nieje pre mňa dosť dobrý a odmietla by som ho. Lenže ja ho tiež strašne milujem aj som mu to napísala... Lenže on už si našiel babu (lebo si myslel ze so mnou to šancu nemá) a píše mi že teraz už miluje ju a že chce aby sme naďalej ostali najlepšími kamarátmi. Už sa poznáme dlho a nevydržíme bez seba ani 5 minut. Píšeme si celý den bez prestávky. Pýta si odo mňa rady do robiť s tou jeho novou frajerkou ja sa len pretvarujem že som v pohode ale v skutočnosti mi to trhá srdce. Neviem čo robiť tak sa spolieham na vás. Pomaly upadam do depresii.. Skusala som mu jeden deň neodpisovat že na ňho zabudnem ale bolo mi ešte horšie a okrem toho ani mu nemám dať ako výhovorku na skončenie nášho kamarátstva. Pravdu sa mu povedať bojím, že ako zareaguje. Prosím pomôžte mi ako zabudnúť, už týždeň sa utapam v depkach, plačem a som zúfalá. Chcem s tym prestať. Chcela som to skúsiť s inym chalanom ale nebavi ma to s inymi lebo moje srdce chce len jeho. Prosim pomôžte mi ako prestať milovať, mame 15 viem ze mozno je to na vzťahy este skoro ale ja to uz nezvladam. Tak sa pýtam. AKO PRESTAŤ MILOVAŤ? (Ďakujem tým čo si to prečítali až do konca a pomôžu mi)

analyzator11

omyl... to nie je môj prípad. Ja to poznám z doby už v manželstve, prebiehalo to dávno a prelomilo sa to až po tridsiatich troch rokoch a pretrvávalo to celú dobu skryte, čim narobilo neskutočnú škodu vo všetkom a mne osobne dohnalo infarkt. Aj ona určite o tom nepovedala manželovi, asi by sa rozviedol už len pre to dlhodobé klamstvo. Aj keď to nič neznamená, nie je to pravda. Ona neodžila ten vzťah a vydala sa až po zamilovaní. Preto to tu ostalo a chémia to nepustí Nie je to vec rozumu ani vôle. Takýchto prípadov je veľa. Zamilovanosť nie je dôležitá pre pekný vzťah. Naopak. Zo zamilovanosti nikdy nemôže byť dobrý vzťah. Skoro sa rozpadá. Ten vytvoria len dospelý, dozretý jedinci, ktorý vyrastali v patričnom a hodnotami naplnenom sociálnom prostredí. Manželstvo je o tolerancii úcte, rozume a o nekonečnej jednotvárnosti, potrebnej pre stabilné prostredie pre pre výchovu detí. Ja som na sklonku života a čo píšem je z vlastných skúseností. Tu píšu väčšinou mladý ľudia bez skúseností. Zhutnené skúsenosti tvoria rozum. A na to treba roky.

www.zdravie.sk

broucekmaly

analyzator11 az take strasne to nemas ked mas rodinu, deti.. až tak si ho nelubila, je totiz male percento ludi ktori uz po sklamani ostanu navzdy sami -su sice na posmech lebo cela dedina sa im smeje ze stary mladenec, stara dievka..

frtinozka

A to ako za ten cely cas sa nevedel prejavit a pri tej novej sa uz vie prejavit? Prepac, ale ten chlapec nie je celkom v pohode.

Ernest

Myslim ze by si mala prestat s nim udrziavat kontakt
Az tak zistis ci mu ozaj chybas a ci ta ma este rad , ak ta po tvojom odmlcani este vyhlada a kontaktuje
Ak nie , je to len laska z tvojej strany a je lepsie ak ho vymazes zo svojho zivota cim skor , tak sa len trapis

popyskimu

ja na tvojom mieste ignorujem tie jeho otazky ako ma toto robit a hento. Vys**l sa na teba tak co ta este otravuje a pyta rady? Ty.mu mas pomahat v vztahu s inou? A ty co z toho mas? On bude stastny a ty sama.
Ignoruj a nereaguj. Odmlcis sa zacnes mu.mozno chybat a ked nie tak aspon vies ze ta nemiluje len vyuziva.

imka13

Keď ste taký dobrý kamaráti ako píšeš tak prečo mu to otvorene nepovieš?? Bolo by to dobré aj pre teba aj pre neho

imka13

Keď ste taký dobrý kamaráti ako píšeš tak prečo mu to otvorene nepovieš?? Bolo by to dobré aj pre teba aj pre neho

analyzator11

...môže sa Ti prihodiť aj toto v prípade neodznenia zamilovanosti vojsť do manželstva z priateľstva a normálnej lásky nie zamilovanosti. Preto že zamilovanosť prekryje len ďalšia. Nie je to láska, len stav pod drogami. Hromada hormónov a vypnutý mozog. Ktoré si vytváraš vo vlastnej hlave.. Potom celý život žiješ vo zvláštnom stave.

dievča zlaté ak to budeš mať tak ako ja tak ti nezávidím.Tiež som zažila niečo podobné.Boli sme ešte deti.15 rokov. Moje deti majú viac rokov ako ja vtedy tak si vieš predstaviť koľko času uplynulo. Mám šťastný život,rodinu deti prácu ale neviem sa myšlienkami odpútať od neho. Viem čo prežívaš ja to mám 100 krát horšie.

nacoto

venuj sa radšej zmysluplnejšim činnostiam - škole, sportu, pomoc rodicom v domacnosti,atd... prihlas sa na nejaky kruzok, ...

Zalubena5

Ahoj, prerus s nim kontakt, hned! To je jedine riesenie, ale nic ine Ta nezachrani. Viem, ze to je pre Teba nepredstavitelne, ale ak to neurobis, budes len trpiet. Viem, o com pisem. Vy dvaja spolu nebudete, on miluje inu a Ty trpis. Byt kamarat, ak jeden miluje a trapi sa, to sa neda. Ublizujes sama sebe. Ak sa aj na to odhodlas, pravdepodobne Ta bude kontaktovat on, preto je nevyhnutne dat mu vediet Tvoje rozhodnutie. Jednoducho, ze ho mas rada viac ako kamarata a toto cele Ti ublizuje a popros ho o cas a nech Ta nekontaktuje. To nie je znak nejakej nenavisti alebo hnevu, Ty sa len potrebujes vyliecit. A ak mas rada svoje psychicke zdravie, urob to