Caute,viem ze tato tema tu uz bola 100 krat ale zajtra mi idu nasadzovat strojcek a ja som z toho uplne na dne.Boli to viac jak tie gumicky co sa davaju medzi zuby pred nasadenim na roztiahnutie? A ako dlho to trvalo kym vam ho nasadili?nemozwm kvoli tomu ani poriadne spat aj ked sa snazim mysliet na to ze potom budem mat pekne zuby
Nasadzovanie fixneho strojčeka
Ahoj, nemas sa coho bat :) strojcek ti budu nasadzovat okolo 20-30 min ,zalezi od roznych faktorov... najprv ti zuby poriadne vycistia so zubnou pastou a automatickou kefkou, nasledne ti daju lepidlo na ktore nalepia zamok, toto postupne spravia na kazdy jeden zub, neskor ti daju drotik, ktory nasledne dotiahnu ( to je asi mozno trosku neprijemne) , oboznamia ta s ustnou hygienou , ako ju dodrziavat, co mozes jest, co nemozes... cele navsteva trva do hodinky ...
Mierny tlak zacnes citis uz po par hodinkach ( u mna to bolo asi po dvoch hodinkach, ale len na zaciatok a len na jednom zube, ktory bol trosku viac krivsi) , po par hodinach to uz budes citit na kazdom zube ( bude sa ti horsie jest, ale nie je to nic nevydrzatelne , pravdepodobne ani nebudes mt chut do jedla, max len nejaku kasovitu stravu). 1-2 den je najhorsi, 3 den je ti uz podstatne lepsie a na 4ty den uz nic necitis ( hovorim z mojej skusenosti, dlzka sa odvija od tvojho chrupu, cim viac mas zuby krivsie, tym dlhsie sa budu prisposobovat).
Drzim palceky, nie je to fakt nic hrozne :)