Mam novu priatelku a ta v noci chrape tak, ze ma to zobudi 5-6x za noc. Ja ju napr. iba pohladim, objimem, presuniem na bok, aby prestala, ale mna to zobudi a idem nevyspaty do prace. Nic som jej zatial o tom nehovoril. Co by ste robili vy byt na mojom mieste? Chcem byt taktny.
Priatelka chrape
...normalne jej o tom povedz... nie ale stylom, ze chrapes a ja nemozem spat ale normalne, ze proste v noci chrape a nic zle len proste sa potrebujes vyspat aby si mohol v praci normalne fungovat tak ci by napriklad nemohla skusit nieco z lekarne proti chrapaniu :)
vieščo, môžeš sa s nou rovno rozisť, lebo ked s nou mas problem komunikovat čo sa takejto banality - rozumej kravi-ny týka, ze jej nevieš povedať "miláčik počúvaj, v noci chrápeš.."
tak ako s nou budeš komunikovať vo važnejšich otazkach...
komunikacia je zaklad! vo vzťahu... takze tento tvoj dlhe trvanie mat nebude... ale neboj nebudes ani prvy ani posledny....
Kristepane, máš priateľku, žiješ s ňou správaš s ňou a ty jej nedokážeš povedať jednoduchú vec, že chrape? Asi ma opuchnutú sliznicu, alergiu na prach v tvojom byte a preto chrape. Alebo problém s nosnou prepážkou. Alebo hocičo iné! Ako má ona vedieť že tak chrape keď jej nic nepovieš? A vlastne načo ti je taká priateľka čo chrape? Výmeň ju za novú :D koľko máš 20?
Nema nadvahu, chrape aj na boku, stuple som skusal, po hodine som mal uplne mokre ucho vnutri, to nechapem, kto vymyslel, take, ze sa ucho zapari.
Videl som taku sponu do nosa proti chrapaniu niekde, musim najst.
Ja teraz sa snazim mat na usiach vankus. Ona ma teraz zobudila, chrape tu vedla mna, len co som si este vsimol je, ze obcas vydychne a prestane dychat tak na 20-30 sekund a rozmyslam, ze by som tym argumentoval, nie ze chrape, sle ze prestava dychat, to by ju mohlo nastartovat, ze zbehnut za lekarom, ze ci je to ok, nie?
jej to povedz, mozno o tom ani nevie... a rozprava normalne? nehovorí "cez nos" -mohli by byt za tym krcne mandle, ak sa jej aj zle dycha mala by zvazit ich vybratie....
nech sa nauci spat na boku,..
Casom si na to zvyknes. Aj moj drahy chrape a dost nahlas. Zo zaciatku ma to tiez budilo a teraz mi to normalne chyba, ked nechape a bojim sa ci je v poriadku. Vsetko je to len o zvyku
nema nadvahu? alebo len upchate dutiny
Je to podla mna uplne normalne a prirodzene :)
Pravdepodobne ona o tom nevie. Takžie ani si nie je vedomá toho, že ťa budí.
Štuple do uší sú super. Napadlo mi, že ak je možnosť spať v inej izbe (obývačka, hosťovská izba) - tak spite oddelene. Jedna z možností. V tom prípade jej musíš povedať dôvod. Úplne normálne jej to povedz. :)
Akurát, že aj keď človek o tom vie - sám to v nocí neovplyvní. Takže ak ťa nezachránia tie špunty do uší, budete musieť byť v noci odseba.
Ako sa to rieši po medicínskej stránke, to chrápanie, už neviem - treba naštudovať.
Štuple do uši a maš po probleme alebo jej to povedať, možno o tom netuší a má zdravotný problem.