Kto zažil - pozitívny test, žiadny nález na ultrazvuku

Príspevok v téme: Kto zažil - pozitívny test, žiadny nález na ultrazvuku
Ginana

Ahojte, hlavne žienky.
Máte skúsenosti s takým tehotenstvom, že testy vám vyšli pozitívne ale na ultrazvuku nič?
S priateľom sme sa dlho snažili o bábo - zistili nám ale obom zdravotné problemy a práve sme sa chystali objednať na oplodnenie (on ma pomalšie spermie a ja anovulacne cykly).
Posledných pár dní mám strašne kŕče v podbrušku, ako pri silnom menzese, ale krvácanie nikde. Tak som si pre istotu spravila ráno testy, aby som vedela povedať svojmu obvodnému lekárovi, a vyšli pozitivne. Úplne jasná čiarka. Ale lekárka na ultrazvuku nič nevidela.
Máte s takým skúsenosť? Mám ešte šancu že by som naozaj mohla byť tehu? Zajtra mám ísť na krv ale veľmi sa bojím lebo strašne som sa potešila.

Emily opat

Ak si mala jasné dve čiarky ale na ultrazvuku nebolo nič vidieť, je veľmi pravdepodobné, že je ešte príliš skoro aby bolo niečo vidiet. Kedy si mala poslednú menštruáciu?

philips

Pozitívny tehotenský test neznamená reálne tehotenstvo, môže sa jednať len o biochemickú graviditu, kedy sa vajíčko a spermia spoja, oplodnené vajíčko sa začne rozdeľovať, ale k uhniezdeniu na sliznici maternice nedôjde a takéto vajíčko je vylúčené spolu s menštruačnou krvou. Vtedy sa ukáže test pozitívny, ale tehotenstvo nie je.
Ďalej, môže sa jednať o mimomaternicové tehotenstvo, ale je to nepravdepodobné, bolo by vidieť na USG.
Prípadne sa mohlo jednať len o chybu testu, kedy je výsledok falošne pozitívny.
Píšeš "Úplne jasná čiarka"... Boli to dve čiarky, nie?