Stredne tažké akné

Príspevok v téme: Stredne tažké akné
majo632

Zdravím mám stredne ťažké akné na dekolte a chrbte mám aj dosť jaziev, mám aj na tvári dosť ale nieje to také hrozné sem tam mám také väčšie vyrážky sú to skôr také zapálene uzly, užívam 10 deň Isotretion (roacuttane) zatiaľ nemám okrem suchosti nejaké nežiadúce účinky no dosť som to študoval a chcel by som skončiť liečbu a skúsiť ešte nejakú inú, antibiotiká som už skúšal no vratilo sa mi to aj mastičky nemali nejaké účinky skúšal som upravovať stravu užívať zinok bkomplex, nič nejak nepomohlo možno minimálne.
Bojím sa dosť toho čo príde potom ako to doužívam ten Roacuttane pretože tieto nežiaduce učinky sa dajú odsledovať no čo príde potom to neviem čítal som že veľa ľudom vypadali vlasy a mali aj veľa iných problémov.
AK MATE NIEKTO SKUSENOSŤ MOHLI BY STE MI ODPORUČIT NEJAKU UCINNU LIECBU ?
LEN PROSIM NEPISTE TU VECI AKO JEDZ VELA OVOCIA ZELENINY... TO UZ MAM ODSKUSANE NEPOMOHLO NEJAKY INY SPOSOB UCINNY AKO ROACUTTANE NO NIE S TAKYMI UCINKAMI.
Mal by som skusiť znova antibiotiká ?

Qwerty

Nezabudaj taktiež každý deň jak prídeš zo školy/práce alebo z vonka si sčistiť pleť pretože keď máš pleť mastnú tak to dopomáha vyráškam

Otto

No mne sa po vysadení tohto lieku akné vrátilo akoby som to ani nebral.A vlasy som mal tiez take vysusene a veru vypadavali ..boli take lamave.Ale to nebolo az take...najviac ma potrapil obojstranny zapal prinosovych dutin ktrory sa skomplikoval koli vysusenym slizniciam...ostali mi po dobrati bolave niektore slachy a chrbtica..neviem ci to aj klby nevysusa preto sa odporuca obmedzit sport.Napriklad to moze sposobit aj cukrovku...tisice zalôb su v USA podane na lekarov ktori to predpisali koli trvalemu poskodeniu zdravia.Preto tam izotretinoin sa mi zda aj zakazali..Ziadna sranda.Mne napriklad zapalene vyrazky zmizli ked som vysadil vajcia zo stravy.Skus aj dobru kozmetiku bez chemickych prisad pouzivat...dado sens odporucam alebo annemarie borlind...maju skvele rady pre aknoznu plet a super cistiace masky peelingy a pod...tiez roll on od dado sens dobre vysusa vyrazky.

Acaaa

Tak tie lieky jednoducho nejedz! Vyrazky su docasne raz zmiznu ale ked ti zacnu vypadavat vlasy a budes plesaty to uz nebude dobre. Uz teraz by si nemal mat suchu plet a pery. Jednoeucho ziadne lieky nejedz, tie vyrazky casom pominu

majo632

Problém niesu tie povrchné vyrážky ale tie čo sa nedajú ani vytlačiť také podkožné, dosť bolia na dotyk a kým zmyzne uplne trvá aj mesiac viac...
Momentálne som v liečbe vyhýbam sa čo najviac vitamínu A ako mi dermatologička radila nabližšie tam skočím to prekonzultovať, ako vravím nemám zatial žiadne nežiadúce účinky okrem suchých pier vlasov a tváre, skôr sa bojím že po liečbe mi začnú vypadávať vlasy a ostanem plešatý alebo niečo... lebo v lístočku od liekov nieje písane nič o vypadávaní vlasov ale rovno plešatosť ... dosť ma to desí

LogikaNepusti

Zalezi na tom kolko mas rokov. Ak si v puberte tak je to normalne.
Tiez som mala vyrazky, aj ked sa to vraj nedoporucuje, ja som si ich vytlacila a po kazdom vytlaceni som vyrazku potrela alpou, tou zelenou. Pekne to vysušila a vyrazka do par dni zmizla. Neviem, nechcem ti radit zle ale mne to pomohlo, mala som dost skarede akne, ale jazvy nemam. Sem tam sa vyrazka objavi, ale uz to nie je to co kedysi. Alebo si ju nevytlacaj a potri alpou, ale nepotieraj si alpou miesta kde vyrazky nie su lebo alpa vysušuje

Tomas12345

Akné je spojené so žalúdkom. Začni užívať kvalitné probiotika a postupne vynechaj mucne jedla a denne pi deci mrkvovej stavy. Mne takto zmizla psoriaza na laktoch.