Sociálna poisťovňa a PN

Príspevok v téme: Sociálna poisťovňa a PN
Malepsiky

Dobrý deň,
aktuálne som na PN s prac.urazom(členok). Ide o o že som mala telefonat zo socialky že im mam doniest prefotene lekarske spravy. Z rehabilitacneho som im spravy doniesla, ostatne spravy(od obvodneho) ma u seba obvodny a vyjadril sa tak že to je lekárske tajomstvo a sociálka to nemôže žiadať. Prípadne nech prídu za ním osobne.
Je to pravda?

Ďakujem za rady

Malepsiky

Ďakujem, takže nehrozí, že ten posudkový môže povedať ,,mala málo vyšetrení´´ alebo ,,diagnóza nebola taká vážna, aby musela byť na PN´´ a zobrať mi nemocenskú, alebo podobné obštrukcie?

Skrátka pokiaľ obvodný neukončí PN nemusím dokazovať sociálke ,,vážnosť´´ svojej diagnózy kópiou vyšetrení, nebodaj ich pravidelnosťou?

Defcon

Pockat, pockat.....
Na to je tam prave ten posudkovy lekar, aby zdvihol rit a isiel si pre tie papiere....jednoznacne si od nich vypytat listovu komunikaciu, aby ti laskavo napisali, ze chcu od teba aby si pocas pn utierala zadok posudkovemu lekarovi.
Byt s nimi zle alebo zadobre nic neznamena. Ak si pn, tak ti socialka musi priznat nemocensku a a ma na to presnu lehotu.

Malepsiky

Ďakujem za reakcie. Ide o to že mám vychádzky tak na to sa vyhovoriť nemôžem. Vraj to chcú pre ich posudkového lekára.
Môžem im teda povedať legálne, že z rehabky im papiere dám a obvodný ich má u seba a nechce ich ako lekárske tajomstvo posunúť tretej strane?
Zase nechcem zbytočné naťahovačky a kontroly zo strany sociálky, prípadne pozastavenie nemocenskej dávky...

mon12ika

Ani za nič by som im to nešla zaniesť, tak ako koment podo mnou, treba im napísať nech pošlú čo potrebujú načo a nech si prípadne pre to prídu

Defcon

So statnymi uradmi sa jedna vylucne listovou komunikaciou. Pri marodke nemozu od teba chciet aby si chodila niekam, porusujes tym liec3bny rezim. Na to je tam posudkovy lekar, aby si isiel pre taketo veci.... zavolat im nazad a povedat, ze ak chcu aby si porusovala liecebny rezim a s poskodenym clenkom behala kade tade, nech ti to poslu listom postou. Pripadne im odporuc standardny postup a to vybavenie ich posudkovym lekarom....