Nechutenstvo

mariama254

Nechat ich mozno par dni vyhladovat. Citala som uz aj take, ze rybky by mali mat jeden den v tyzdni taky detox, ze nepapaju tak mozno aj to zacat praktizovat a samozrejme sypat im potom primerane mnozstvo

Sevrinka

Ja ked kŕmim rybky snazim sa aby hned vsetko skonzumovali.Kvôli čistote vody. Davam im len tolko kolko hned skonzumuju.Vacsinou ich krmim z ruky rovno dostanu do papulky svoju davku. A oni prichadzaju a beru si.Teraz som musela urobit vynimku kvôli tym co im nechuti a nechala som im krmivo vo vode.

simiona

Niektoré rybky zbierajú spadnúté krmivo zo dna akva. V mojom akva sa tiež tak niekedy kŕmia. Nemusí to byť hneď, možno aj pol dňa alebo ďalší deň.

A kvalita vody... Dajú sa v akva obchode kúpiť testy na kvalitu vody. Rybky sú občas aj choré. Neviem, či máš akva dlho alebo krátko. Správny postup pri založení akva v skratke:

1. Nechať odstáť vodu minimálne 24 hodín.

2. Umyť akva čistou vodou, bez chemikálií.

3. Dať na dno akva štrk, prípadne aj piesok.

4. Opatrne priliať vodu.

5. Zasadiť rastliny.

6. Pridať filter a zapnúť ho, aby prečistil vodu.

7. Keď je už všetko v akva upokojene, nevíri tam štrk alebo piesok, môže to trvať hodiny, možno aj dni, môžme pridať rybky.

Sevrinka

Zaujimave je ze niektore rybky nemaju problem, ale dve - tri zaryto odmietaju potravu. ked je cas krmenia tak sa skryvaju akoby vedeli čo sa od nich ziada. Este len idem krmiť - ešte som nezačala a oni uz vedia, čo bude a zmiznu, skryju sa. Kŕmim pakomárimi larvami alebo niťovkami, toto im najviac vždy chutilo. Pravdaže menim este aj ine krmivo - vločky atd. Viem, že by potrebovali aj rastlinnu stravu. Toto skryvanie je až komicke, až na to, že by som nerada o ne prišla, lebo ked nebudu papat tak ich to isto oslabi.
Tusim, ze problemom bude voda, ale neviem ako ju vylepšiť.

simiona

S týmto som sa ešte nestretla. Moje rybky sú práveže pazrave a občas majú jednodňovu diétu.

1. Skalare radi jedia iné rybky. A preto sú sýte. Tak či náhodou v akva nechýbajú nejaké rybky?

2. Vhodná veľkosť akva. Malo by to byť 1 liter vody na 1 cm veľkosti rybky. Príklad: Máš 6 rybiek veľkosti 5 cm. Počítaš: 1x6x5=30 litrov vody. Minimálne. Osobne skalare obľubujú aj vysoké akva.

3. Dôležité je mať v akva aj zeleň. Trávu, listy alebo javsky mach. Rybky sa tam radi skrývajú, oddychujú a hrajú. A má aj čistiace úlohy. Keď sa náhodou pokazí filter, akva neskolabuje.

4. Skús zmeniť krmivo. Malé granule pre rybky namiesto vločiek alebo naopak. Prípadne inú značku, dnes sú už aj rybky prešlachtené a rozmaznané.

5. Akva má byť v tvare kvadra, obdĺžnika. Nikdy nie v tvare gule!

Hádam som pomohla.

Sevrinka

Nikto nevie poradit? Nejaka choroba to nebude (urcite). Pravdepodobne bude problem v kvalite vody. Ale ako upravit vodu ako zlepsit jej kvalitu? ryby su tetry a skalare.