Môže CT prehliadnuť nádor?

Príspevok v téme: Môže CT prehliadnuť nádor?
Decori

Dobrý deň.
Moze sa to stat? Moj kamarat bol na vysetreni CT (cétečko) mocovej sustavy pretoze bezbolestne krvaca do mocu. Lenze CT neukazalo ziadny nalez...ziadny nador. A napriek tomu mu urolog povedal, ze to bude pravdepodobne nador.

Ked ho hospitalizovali, iny lekar mu zas povedal, ze mechur je priehladny ale buduci tyzden mu urobia cystoskopiu (hadicka s kamerou zavedena do mocoveho mechura) aby zistili odkial to krvacanie ide.

Co to, prosim moze byt? Je mozne, ze je to ten nador? Naozaj mam strach....

Decori

Dakujem za kazdu radu. Nakoniec mu zistili zapal mocoveho mechura... Aj napriek nebolestivemu krvacaniu to bol zapal a nic vaznejsie. Ale vystrasilo to teda poriadne...

Faith Healer

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

philips

Táto otázka má dve roviny...
Samotný CT prístroj má, tak ako všetky zobrazovacie prístroje, istú spodnú hranicu detekovateľnosti, čiže objekty menšie ako určitá veľkosť nezaznamená.
Ďalej snímky vyhodnocuje lekár - rádiológ, ktorý sa tiež môže pomýliť a niečo prehliadnuť, nestáva sa to často, ale stať sa to môže.
Čiže, áno, je možné, že na CT nádor zistený nebol aj keď tam je, ale pravdepodobnejšie je, že nádor nie je.

Semi2

No nie som lekár ale nie jeden pripad je na svete kde sa vyšetrením nezistil problém ale on tam naozaj bol , tak ako vam to aj naznacil lekár. No boli aj pripady kedy sa to ukázalo naopak a diagnoza napokon potvrdena nebola. Držím palce aby to dopadlo čo najlepšie a keby ste si chceli pomôct aj naturálnou medicínou rada vám poradim, skúsenosti a výsledky mám záleži len na človeku ako sa rozhodne zobrat zdravie do svojich rúk.