Je to slepak,pruh alebo len natiahnuty sval?

Príspevok v téme: Je to slepak,pruh alebo len natiahnuty sval?
Medved7

Ahojte.
Viete mi povedat ake su priznaky slepeho creva,alebo pruhu?
Alebo nejaka osobna skusenost?
Neviem ci som si len natiahol bruny sval alebo je to slepak.
Robil som asi 2 dnami namahavejsiu robotu a mam taky divny pocit v pravom podbrusku.Ked si kychnem tak to tak trosku zapicha a ked si nato silno stlacim citim taku tupu miernu bolest.
Zacalo to v ten de co som robil dost namahavu robotu asi 2 h a neviem ci to ma suvis alebo je to slepak.Nekrutim sa od bolesti,nestonam,normalne jem,teplotu nemam ale citim tam divny pocit.
Kaslal by som nato ale viem ze zo slepakom sa zahravat neni zrovna sranda ale hypochonrovat a robit vedu z toho sa mi tiez nechce.

matila

tazko povedat, ja osobne som zazila raz, ze som mala hrozny kasel ale fakt taky , ze som mala az krce ked som kaslala a po par dnoch takeho kasla som mala normalen take bolesti brucha, ze som si myslela, ze mam pruh, potom ma uz chytila panika hrozna, ze urcite mam pruh ale nakoniec z toho bola len strasna svalovica :D :D

stevo2006

Ja som zazil niečo podobné 3 mesiace nič nerobenia a potom som dvihol tazký nakup.. Bolo to pred velkou nocou. Bolesť v ten den ziadna na druhý den az ked som siel do obchodu ma presne v tom mieste zacalo tupo bolieť.... Hned panika hroza že mam slepe črevo. Pritom iba natiahnute svaly. Teda cela brusna dutina svalstva. Keby niekto mal slepak priznaky --- velka bolesť, zvracanie, zastavený odchod vetrov cele travenie sa ako keby vypne. Ak bude mať niekto take priznaky ihned bezte na najbližšiu nemocnicu. Ked vam praskne tažšie sa to hoji. A perater ma čo čistiť.

Bubliii

Ahoj, na mieste kde ukazujes mam ja jazvu po vybrati slepaku ;) kazdopadne neviem, ako sa robi samodiagnostika. mne ho museli vybrat na zaklade chronickeho zapalu. na pohotovost by som s tym asi nesla, ale vseobecny alebo teda gastroenterolog ta moze poslat na sono, co s tym. netreba to podcenovat - ak by to bol slepak a praskne ti, je to dost rizikova situacia.

Omen

Medveď, až toto foto je správne! Za okruh diagnóz ťa však chválim.
Čo sa chrbtice týka, tak bolesti provokuje pohyb, kýchanie, kašeľ, napnutie brušného lisu. Pruh sa tiež ozýva pri kašli, kýchaní... A problémy ti nastali až po "namáhavej práci".

Čo sa apendixu týka, tak tam symptomatológia nie je jednotná.
Subjektívne príznaky: bolesť, najskôr v epigastriu, po niekoľkých hodinách v pravom hypogastriu, nauzea, vracanie, anorexia.
Objektívne príznaky: tachykardia, teplota normálna alebo zvýšená, nauzea, vracanie, zastavenie stolice alebo hnačky.
Sprav si samovyšetrenie: zatlač si na oblasť apendixu a NÁHLE uvoľní tlak. Ak zacítiš bolesť na tom mieste, radšej si zájdi na pohotovosť a daj si to skontrolovať lekárom. A to aj v prípade, že sa tam bolesť neobjaví, ale tvoj stav sa náhle zhorší. Mohlo by sa jednať o diferenciálnu diagnózu.

Medved7

Dakujem za nazor.
Nejsom odbornik asi som to zle pomenoval.Je to napravo od pupku tam nizsie.V oblasti kde je slepak.Po zatlaceni mam pocit ze to vychadza zvnutra,aj po kychnuti.Teraz som vencil psa,zavesil som sa za ruky a aj vtedy to citim.
Ja som robil na streche pred 3 dnami,v dost krkolomnej pozicii,sme nieco opravovali takze je mozne ze doslo k nejakemu svalovemu zraneniu, len normal clovek ako ja nevie roroznat rozdiel medzi zacinajucim slepakom a nejakym natiahnutim,natrhnutim v tej oblasti.
Chapem ze takto v diskusii sa tazko robi diagnostika.

Omen

Medveď, to ale NIE je podbruško - "mam taky divny pocit v pravom podbrusku", ale brucho!!!
Ešteže si tu dal aj obrázok. Máš to od chrbtice - natiahnutý sval!

energit

tak slabiny a brucho su dve rozdielne veci... on opisuje bolest /pichanie v bruchu.. a slabiny su uplne inde...!
je to niečo ako ked bezis rychlo bez rozcvicky a zacne ta pichat v bcuchu, predpokladam... nič to nebude,... bud si spravl nejaky zly pohyb, pretazil si sa, na to len oddych.. mozno to budes tyzden citit a potom bude OK...

Medved7

Nie nemam tam vydut,uz som si ohmatal a stlacal to asi 80 krat.
Citim normalne pevnu stenu.Ked stojim necitim nic,ale ked si lahnem a brucho sa uvolni tak vtedy ano.Mna hlavne to kychanie vystrasilo,leb viem ze jeden s priznakov slepaka je bolest pri kychnuti.Teda co som nasiel na nete.
Prikladam foto kde to je.Tam ako mam prsty tak v okruhu cca 3cm po stranach a hlavne tram nizsie.
Isiel by som na pohotovost ale stravil by som tam 4h,medzi hypochondrami,fetakmi,chorymi ludmi a to sa mi moc nechce.Je sobota a to je peklo.Nemam pocit akutny ze by som liezol po stene od bolesti,len nerad by som to zanedbal.

Omen

Podľa toho, čo si napísal, sa najskôr jedná o slabinovú herniu. Skontroluj/ kontroluj si brucho, či tam nemáš výduť. Ak áno, je to slabinový pruh.