..." Vlci v ovčom rúchu"

Príspevok v téme: ..." Vlci v ovčom rúchu"
falosvovas

Aj vy určite mnohí poznáte vo svojom okolí tzv. vlkov v ovčom rúchu. Sú to tí akože veriaci kresťania ktorí chodia pravidelen na omše, spovede a púte, doma im visia ružence, sväté obrázky na stenách, kríže...
Sú to tí ktorí sa v kostole tvária tak sústredene, skromne, zbožne a modlia sa nahlas, chodia na prijímanie ale len čo vytiahnu päty z kostola sú úplne iné osoby nie nie pobožné osôbky. Zrazu sú to tí namyslení, arogantní, dôležití, povyšeneckí ľudia ktorí sa cítia byť niečo viac a lepší ako ostatní navôkol nich. Sú to tí ktorí v kolektíve či už v práci alebo doma, medzi známymi dosť často ohovárajú, klebetia, robia aféry tam kde niesu, závidia, klamú ostošesť, podvádzajú, kradnú, pachtia za majetkom, peniazmi, uznaním a postavením v spoločnosti. Sú to tí najfalošnejší ľudia ktorí sú horší než tí čo do kostola nechodia vôbec alebo máločo. Prečo? Pretože ten čo nechodí sa aspoň nehra na niekoho kým nieje ako ten čo v božom chráme sa hraje na pobožného človeka a zabuchnutím chrámových dverí je si naivne myslí že Boh už mimo kostola neexistuje a nevidí ako myslím, čo robím, ako konám, čo mám v úmysle, po čom pachtím..
Naivne si myslia že Boh nieje všade a teda aj ja mám právo klamať, ohovárať, závidieť, atď. A možno ani v žiadného Boha neveria len potrebujú niekam pravidelne chodiť aby mali zo svojej skazenej duši a tela dobrý pocit že im budú ich hanebné skutky odpustené. Ale kedže Boho odpúšťa len tým ktorí uprimne ľutujú a nebudú viac opakovať svoje hriešne konanie tak si to nahovárajú zbytočne lebo ak existuje nejaký Boh tak ten vidí aj do ich skazenej duše, vidí ich budúce konania a myšlienky.
Som sklamaný ako môže niekto sa tak schizofrenicky správať, uvediem príklad, poznám dosť ľudí zo svojho okolia ktorí sa radia do vyššieopísanej skupiny vlkov v ovčom rúchu. Z práce kolegyne, kamarátky, známe...klamú, podvádzajú, ohovárajú, pletkujú, závidia jedna druhej sú namyslené,arogantne, márnivé, prehnane dbajú o svoj vzhľad , ... ale v aute im visí ruženec, v peňaženke vykukuje obrázok Pannny Márie či Ježiša, na facebooku uploudujú obrázky s citátmi o viere, Bohu, Ježišovi, atď.
Muži z okolia to isté, slobodní či ženatí, klamú svoje polovičky, ohovárajú známych, podvádzajú, sú namyslení, sebeckí, arogantní
...
Ľudia!!!
Boh vidí všetke vaše činy a konania, vidí vaše myšlienky... !!!.
Boha neoklamete ani v tme ani desiatky kilometrov pod zemou, ani v jaskyni sa pred ním neschováte... !!!
Boh vidí vaše zámery a rozhodnutia ... !!!
Nespoliehajte sa nato že .však ja sa z toho vyspovedám..!
Ak sa nechceš zmeniť ani to nemáš v úmysle zmeniť svoje doterajšie správanie, chodíš na spoveď zbytočne a ešte konáš svätokrádeš čo je veľmi ťažký hriech !!!
Koho klameš? Chceš oklamať Boha?!!!!
Toto nieje pravá viera !!!
Pravá viera si nezakladá na kráse, peniazoch, postavení, uznaní, dokonalosti, márnivosti, telesnosti.. !!!
Pravá viera je o pravej nevinnej milujúcej láske, o dôvere, jednoduchosti, pomoci, skromnosti a pokore...!!!
Ty! Ano ty! Čo to práve čítaš... otvor si srdce pravej láske k svetu a okoliu, otvor si srdce v ktorom sídli Boh nie diabol ktorí ti našepkáva hriešne konania. Otvor si srdce pravej Božiej láske.
Prestaň hrešiť !!!! Prestaň slúžiť diablovi a zlému ktorí ovládať tento svet.
Vzbur sa zlu!!!
Konaj dobro!!!
Zanechaj zkazenosti tohto sveta a obchádzaj zo z ďaleka aby nepohltilo svojími chápadlami tvoju čistu dušu ktorá bola pri narodení .Unikaj zlu a vyhľadávaj dobro!!!
Čím viac nás bude ktorým zanecháme konanie zlého v tomto svete. Toho zla ktoré ti našepkáva závisť, nenávisť, telesné rozkoše, krásu tela, márnivosť, peniaze, postavenie a uznanie medzi ľudmi ktorá je spojená s pýchou a povyšenectvom, zanechaj zbytočné kladenie dôrazu na vzhľad, krásu tela čo sa týka najmä žien ale v dnešnej dobe aj mužov.
Vzbur sa proti zlu a bojuj s ním.
Nehraj sa že si niekym keď ním niesi, teda že si kresťanom keď dušu kresťana nemáš a nekonáš ako kresťan!!
Prestaň byť VLKOM V OVČOM RUCHU !!!

JozkaDobozka

Nechcem tu zvytočne spamovať, ľudia by sa mali mať radi, hoci sú aj tak všetci zlí, zákerní, neúprimní, ale aj tak je na nich niečo dobré, dajme tomu majú dobrú postavu, ale maľovať si obočie príliš nízko pôsobí na ostatných dosť mrzuto! Toto nie! Toto veru nie, obočie si treba maľovať o niečo vyššie.

Pag

Nuž, dobre, Bohatier, nebudem až taký brutálny voči tebe, tak ti ešte aspoň poprajem, aby si rýchlo zbohatol, však každý to chce, že? Môžeš si pokojne teraz zatipovať a isto vyhráš, ale inak, medzi nami, celkovo to na veci aj tak nič nezmení:-) (To 1. prianie nebolo od srdca, nemusíš sa báť.)

Bohatier

Pag - no vidis ja by som ti taketo nieco nikdy v zivote neprial a to do kostolika vobedz nechodim. Prave zacinam prehodnocovat nase priatelstvo (a na tie ceresne pojdem radsej sam:P).

Pag

+Bohatier, nuž, už len ti popriať to najlepšie: aby si žil toľko rôčkov, koľko si do kostolíka spravil krôčkov! Pobaľ si kufre, zajtra odchádzaš! Tie štyri krôčky ťa isto nezachránia:-(

Bohatier

falosvovas - podla mna ti "Omen" naznacila ze nie si az tak dobry vlk v ovcom ruchu. Nic si z toho nerob lebo nase zmysly ktore nam niekto nadelil maju iste pozorovacie hranice za ktorymi je uz len nasa predstavivost ktora dokaze ist opat len po nejake hranice :D a takto si niektore veci nevieme ani len predstavit (ja si napriklad neviem predstavit ze by som isiel v nedelu rano do kostola :D).

AjJaVerim

Ten, kto veri, tak isto nebude zatrateny, aj ked narobi nejake hriechy. Dostane sice dlhsi trest, ale dostane sa na druhu stranu. Ak viem, ze urobim hriech a urobim ho vedome a opakovane a potom sa z toho vyspovedam, tak toto nebude odpustene. Za to su tresty. Netreba sa tak bat ani trestov, vsak aj vazenie je pre ludi, hoci v tom Pekle je to o nieco brutalnejsie ako v lochu. Uprimna lutost ma moc, ale formalna lutost je blbost z hladiska viery. Ked nieco nelutujem, tak ba co mi je spoved?

PROSO

Doteraz opísané bol len slabí odvar.
Ak si niekto dá do názvu strany "Kresťanské".
Tak to sú hotoví synovia diabla čo sa oháňajú krížom.

Omen

Falosvovas, vo svojom nicku by si mal zmeniť to posledné slovo na "mne"! ; )
Ezopa poznáš a vieš, čo sú to bájky? Jednu ti tu uvediem a snáď nájdeš a pochopíš PONAUČENIE , ktoré z nej plynie:

"V tamtej čriede musí byť veľa chutných oviec", povedal si vlk, keď pozeral na pasúce sa ovce, "ako by som sa k nim dostal, aby som mohol jednu zjesť?" Zrazu dostal nápad. Našiel starú kožu z ovce, navliekol ju na seba, takže vyzeral skoro ako ovca. Pribehol k pasúcim sa ovciam a zamiešal sa medzi ne. Ovce si mysleli, že je jednou z nich a vôbec si ho nevšímali, ako chodil hore dolu medzi nimi. Dokonca ani pastier si vlka nevšimol. Vlk sa rozhodol, že počká, kým sa zotmie, až potom sa vrhne na najtučnejšiu ovcu a zožerie ju. Keď slnko zašlo za vzdialené vŕšky, pastier priviedol ovce a vlka v ovčej koži do prístreška, aby tam prenocovali. Potom odišiel do svojho domca. Vlk si práve vyhliadol jednu ovca a už sa chcel na ňu vrhnúť, keď sa na prístrešku otvorili dvere a zastal v nich gazda. "Potrebujem čerstvé mäso a vyberiem si jednu z vás. Áno teba! Ty si pekná a veľká!" Po týchto slovách gazda zdvihol sekeru a udrel vlka do hlavy, mysliac si, že je to ovca ..