9 rokov sme mali vztah, pomahala som mu z najvacsieho dna .
Prenájom, jest, obliect. Zohnala pracu, postupne si opravil dom , zacal slusne zit. Spolu sme nebyvali iba v jednom meste , bala som sa, sem- tam si vypil i ked mal zamestnannie kde alkohol nemohol. Postupne som mu prisla i na to, ze ma podviedol, ale stale som bola ta, ktora sa starala a vzdy bola a stala pri nom. Nema rodinu, iba 4 deti, za ktore som vyplatila i alimenty , ktore nezvladal, aby ho nezatvorili. Pred dvomi tyzdnami som sa rozhodla, ze idem s nim zit do jednej domacnosti, vsetko sme dohodli, ze skonci so vsetkymi a budeme konecne viest rodinny zivot bez alkoholu bez vsetkeho / ja teda nepijem vôbec/ . Zariadila som domov, rozisla sa s celou mojou rodinou a on si ma zablokoval na telefone zo dna na den.Odmlcal sa uplne a nakoniec prisla SMS, ze lubi druhu a zije s nou.Zostala som na tabletkach, absolutne to nezvladam.Nemam nikoho, zostala som uplne sama. Neviem co mam robit, zivot pre mna nema vyznam.Poradite? Myslim,, ze ten clovek tiez nemoze byt zdravy, ked je schopny takto klamat. Dakujem
nechal ma a neviem s tym zit
A kde bývaš?
Je to hajzel . Radim ti dobre predstavuj si ze je mrtvy iba tak sa s tym dokazes vysporiadat ..teda aspon mne to z casti pomohlo posunut sa dalej ..nestracaj uz ani sekundu myslienkami na neho a venuj sa sebe ..musis sa zatat a nespominat aj ked je to nesmierne tazke ale cas vsetku bolest posunie do zadu a bude to dobre uvidis . Len hlavu hore a zi pre seba neobetuj mu uz nic ani jednu slzu .. aj ked v srdci ho milujes aj nenavidis ,.musis si to uvedomit a pomaly zacat na sebe pracovat . Drzim ti palce silno moc .
ty si mu robila taku mamu a on si to vobec nevazil. taki su podaktori, jemu je dobre tak ako je, hoci aj na ulici a s alkoholom a nejakou cundrou.
presne - treba sa z toho poučiť a ísť ďalej
Teraz sa cítiš ako ten učeň čo prešiel dlhú cestu lež sa dostal za učiteľom.Mal už prečítané najmúdrejšie knihy sveta a tak sa vybral za vycýreným mudrcom.Po ceste ho oklamali,okradli,zbili hrozilo mu vezenie a keď sa nakonie dostal ku učiteľovi ten pu povedal ,že cesta ktorú podstúpil bola presne šitá na jeho napredovanie a bolo len na nom či ju podstúpi a teraz je len na ňom či si z toho dokáže vziať ponaučenia ,alebo sa bude sťažovať čo všetko sa mu prihodolo.
To, co vsetko si robila uz hod za hlavu, nic tym neziskas, ze si to budes pripominat, on si casom uvedomi co spravil, co si pre neho robila. Ale to ty uz budes inde a stastna
ako to prezit? ze ak mas cas a priestor mysliet na negativne myslienky, tak mas aj na tie pozitivne. kedykolvek ta prepadne zial, depresia, tak sa snaz pohladat nieco nieco na opacnom konci, co tieto myslienky neutralizuje. co by ta potesilo, povzbudilo? nech sa zakazdym rozozvuci zvonec, ze je cas sa motivovat a inspirovat. na co si nemala cas, odhodlanie, energiu? teraz ich mas. napisat knihu, kariera, telo. nasytit vsetky svoje potreby, talent. doteraz si to sypala do bezodnej jamy. teraz to mozes nahrnut na kopu a po case sa z tej vysokej kopy kochat panoramou. neostava ti nic ine, ako zit. zivot nie je ferovy k nikomu a to je na nom fer. vsetci mrtvi ti zavidia. mozes byt uzitocna, oblubena. ak si taky starostlivy a vytrvaly clovek, urcite dokazes vytvorit nieco, co tu niekomu urobit radost, zjednodusi zivot. bola by ta skoda, keby si sa teraz nikam zatvorila. potrebujes ist medzi ludi, nechat zastruhat hrot eruzky, lebo je vypisana..
Ako to prežiť ??? Veď si snáď dospelá, svojprávna osoba, čo si taká nesamostatná, že nedokážeš existovať AJ sama? Tak sa to pekne nauč teraz. Buď rada, že si zdravá a nestalo sa ti niečo ozaj vážne, ale len takáto hlúposť, že sa s tebou rozišiel nejaký chumaj. Veď si ešte nájdeš niekoho iného.
dakujem za povzbudenie, len ako to prezit
ty si dostavala signaly po cely cas a nvsimala si to, vsimat nechcela. tak osud pritvrdil a dal ti facku, ktoru si uz zaregistrovala. zle veci sa nam v zivote stavaju, aby nas upozornili, ze sa uberame nespravnym smerom. to co sa ti stalo je to najlepsie, co sa ti stat mohlo. pretoze b ysi zrejme skoncila este horsie. v manzelstve s alkoholikom, ktory by ta a rodinu stiahol tam, odkial si ho ty vyhrabala. si silna, skvela zena. inteligentna, vytrvala a rozhodna. na tomto sa da postavit velmi zdravy vztah. o nic si neprisla, len si sa vela naucila. naucila nieco, co teraz zrejme pretavis do pekneho vztahu.
je uplne bezne, ze sa nam stavaju zle veci. nie je mozne zit cely cas v blahobyte a psychickej pohode. a toto si treba uvedmomit. veci na jednoducho niekedy nevyjdu, velakrat narazime. ale je to uplne prirodzene. deje sa to kazdemu z nas. ty nebudes zit s tym, ze ta niekto zneuzil. ale s tym, ze si niekomu pomohla. a toto nedokaze kazdy. takto sa obetovat. musis byt velmi dobrym clovekom. toto si niekto ochvilu vsimne. len davaj energiu tam, kde to cakaju a nie kde musis niekoho presviedcat. preco sa stalcis niekam zatvorenym oknom, ked ta niekde cakaju s otvorenymi dverami?? poobzeraj sa, ktore su otvorene. aj na zaklade tohto zleho zazitku urobis jedno velmi dobre zivotne rozhodnutie a este sa za to zle co sa ti stalo, podakujes.
sustred sa na svoje pozitivne a silne stranky. pretoze ich mas neurekom. nic zle si neurobila, prave naopak. neboj sa. on ma zivot za trest a bez teba skonci horsie, ako na zaciatku. nezasluzi si ta. teraz uzatvor pootvarane kapitoly v hlave a pouzi vsetky tie tvoje vlastnosti, aby si tentokrat vybudovala nieco trvacne. daj na svoj siesty zmysel/intuiciu. niekde tam von chodi chlap, ktory ta bude na rukach nosit. milovat kazdy tvoj centimeter a myslienku. chod medzi ludi, socializuj sa. neuzatvaraj. zivot nekonci . a este moze bt fakt uzasny. a ty ho mas vdaka tomu akym si clovekom, pevne v rukach. otvor dvere, vyjdi von a bud uzasna. pretoze si..