Vernosť, podvádzanie, rozvody

Príspevok v téme: Vernosť, podvádzanie, rozvody
clanok1221

Je podľa vás podvádzanie, resp. striedanie partnerov normálna vec? Dokázali by ste celý život milovať a mať sex len s jednou jedinou osobou až do konca života, tak ako by to malo po správnosti byť? Alebo ste skôr takí, že idete do vzťahu, ale nelimitujete svoju lásku len pre jedného človeka, ale časom po nejakých rokoch sa s ním rozídete, poďakujete za skúsenosti a idete do vzťahu s iným partnerom.

Lebo si všímam že ľudia si toto správanie často ospravedlňujú tým, že "prečo by človek nemohol za život milovať viacero ľudí, prečo len jedného" ... nechcem tvrdiť čo je správne a čo je nesprávne. Ja som bol vychovávaný v rodine, kde mama a otec sú spolu už viac ako 20 rokov a ešte stále sa nerozviedli. Ale viem, že existuje nespočet ľudí, ktorí za život prestriedajú povedzme 5-6 takých tých veľmi vážnych vzťahov.

Dosť som si čítal vedecké štúdie a všetky sú toho názoru, že monogamia je pre ľudí absolútne neprirodzená, že ľudia za život prestriedajú niekoľko partnerov a že proste nedokážu milovať za život len jednu osobu (samozrejme že existujú výnimky ako aj vo všetkom inom). Aj to podvádzanie je toho dôkazom. Väčšina ľudí v manželstvách podvádza alebo aspoň raz mala nejakú "aférku" s inou osobou. A práve na toto odkazujú vedci - že vlastne celý koncept lásky a manželstva je pre ľudí neprirodzený a musíme sa do toho nútiť.

Napríklad: keď sú manželia spolu 10 rokov a začnú si vadiť tak potrebujú manželského poradcu aby dal ich manželstvo do poriadku.. inými slovami - ľudia sa musia prinútiť aby sa do seba opäť zamilovali a neskočili do postele s inou osobou. Aj v histórii ľudstva je promiskuita vo vzťahoch a manželstvo je len ekonomický koncept, ktorý má ekonomickú výhodu a je najlepšia stratégia ako poskytnúť dobrý vývoj deťom, ktoré vyžadujú dlhé roky starostlivosti.

Aj dnes prevažuje názor, že podvádzanie je normálna vec a striedanie partnerov tiež. Aj keď ľudia to navonok takto neprezentujú a hrajú sa na to, že im záleží na láske k jednej osobe na celý život, vždy sa aspoň 90% ľudí vystrieda niekoľko partnerov než si nájdu niekoho "hlavného" s ktorým vychovajú trebars 3 deti a potom sa aj tak ale rozvedú.

A ja teraz neviem či mám naozaj celú svoju energiu investovať len do jednej ženy alebo ich striedať a potom si 30ke nájsť nejakú, ktorú si zoberiem, vychovám 2 deti, zostárnem, rozvediem sa... a tak :/

zavinacicek

Ja si absolútne neviem predstaviť prežiť život po boku jedného muža. Veď žijeme len raz. Mám 19 rokov, ani nepočítam koľko som mala partnerov, no určite viac než 15 alebo 20 a určite neľutujem. Taktiež neplanujem s erajším ostávať do konca života. Vďaka priateľom som už zažila rôzne drahé dovolenky, na ktoré by som inak mohla zabudnúť, kúpili mi auto, mám stále nové značkové veci, proste je pre mňa radosť žiť. Aj kamarátky si takýto voľný život pochvaľujú.

Confess

@poviemtotakto- keby si CHLAP, tak by si to tvojej žene povedal alebo ten vztah ukoncil. Sam si povedal ze trpis s nedostatku sexu, tak neviem preco jej to nepovies a nenajdes si iny vztah? A reci ze partnerka je super v inych veciach a ze si rozumiete asi pravdive nebudu, inak by ta svedomoe zabilo, z toho čo robiš. A inak, raz sa na to príde, to ti je dufam jasné. To čo robiš je neskutocne zbabele lebo podviest dokaze kazdy ale priznat sa?

BJK

orol1 tie depresie mi komplikuju cekovo zivot.Mam skvelu zenu a dceru, ale problem je, ze niekedy sa im vobec nemozem venovat tak ako by som chcel....Bohuzial mam tazku depresiu...a aj ked sa to zlepsuje(nieje to ziadna slava) tak im nemozem dat to co by som chcel...

orol1

BJK, to mi je luto, tiedepresie a mozem sa spytat, ako ho komplikuju?
tiez niekedy premyslam nad tym, co je normalne a prirodzene, tiez mi manzelstvo nepripada prirodzene, ale to az teraz, najprv sa mi pacilo.
dnes som natrafila natoto, vola sa to polyamorfia ci tak nejako, a vraj je to pirodzene, tak tiez nad tym dumam
www.aktuality.sk

BJK

Podla spravnosti by to tak malo byt ? a kto urcil ci je to spravne.Ale ja som zenaty ma krasnu dceru a milujem len svoju zenu a dufam ze to tak ostante....skor v nasom vztahu riesime ine problemy, bohuzial mam tazke depresie a tie ten vztah komplikuju

Okt

ja som s jednym muzom 15 rokov a stale ho milujem rovnako a paci sa mi ako na zaciatku, pritahuje ma, takze ver tomu, ze to moze existovat, ale tak nespustil sa, je stale sexi, stara sa o seba, chodi do posilovne...

verny

ja som kazdej zene verny. ale suhlasim s tym, ze clovek nie je stvoreny, aby mal jeden vztah cely zivot. jednoducho priroda nepusti a jej je jedno, co si o tom myslime. primarnou ulohou kazdeho ziveho tvora na zemi je rozmnozovat sa. a ked si zoberies, tak ani v prirode neexistuje monogamia. zivy tvor je pudmi tlaceny mnozit sa aby nevymrel. najlepsie tak casto, ako sa to da a s co najviac vhodnymi partnermi. aby sa geny miesali, sirili. nepoznam kvalitny a stastny dlhorocny vztah. vzdy to nakoniec vysumi. chlap sa mota po zahrade, zena po domacnosti. su uz len kamarati a na sex nejak prirodzene zanevreli. keby sme nemali take dogmy, tak sa to tu trtka jedno medzi druhym. ako v prirode. tam to tiez nie je nikomu divne. ano sme stale primitivne tvory. aj ludia. stale mame chtic. neda sa to utlmit. robi nam to radost, paci sa nam to. utlmi nas priroda, ked uz nie sme vhodni na mnozenie. cize v neskorsom veku. aby sa gen neznehodnocoval. sme chodiace naprogramovane trkacie zariadenia. ci sa to niekomu paci, alebo nie. mozes si to trebars v hlave nejak ulozit, nastavit si priority, najst sexuchtivu partnerku. ale chce to vela usilia ostat velmi dlhu dobu v posteli s jednym partnerom. skor ci neskor sa to odrazi na psychike. nervozni, zatrpknuti ludia, hladajuc si nejake aktivity, aby zamestnali myslienky.