Je podľa vás podvádzanie, resp. striedanie partnerov normálna vec? Dokázali by ste celý život milovať a mať sex len s jednou jedinou osobou až do konca života, tak ako by to malo po správnosti byť? Alebo ste skôr takí, že idete do vzťahu, ale nelimitujete svoju lásku len pre jedného človeka, ale časom po nejakých rokoch sa s ním rozídete, poďakujete za skúsenosti a idete do vzťahu s iným partnerom.
Lebo si všímam že ľudia si toto správanie často ospravedlňujú tým, že "prečo by človek nemohol za život milovať viacero ľudí, prečo len jedného" ... nechcem tvrdiť čo je správne a čo je nesprávne. Ja som bol vychovávaný v rodine, kde mama a otec sú spolu už viac ako 20 rokov a ešte stále sa nerozviedli. Ale viem, že existuje nespočet ľudí, ktorí za život prestriedajú povedzme 5-6 takých tých veľmi vážnych vzťahov.
Dosť som si čítal vedecké štúdie a všetky sú toho názoru, že monogamia je pre ľudí absolútne neprirodzená, že ľudia za život prestriedajú niekoľko partnerov a že proste nedokážu milovať za život len jednu osobu (samozrejme že existujú výnimky ako aj vo všetkom inom). Aj to podvádzanie je toho dôkazom. Väčšina ľudí v manželstvách podvádza alebo aspoň raz mala nejakú "aférku" s inou osobou. A práve na toto odkazujú vedci - že vlastne celý koncept lásky a manželstva je pre ľudí neprirodzený a musíme sa do toho nútiť.
Napríklad: keď sú manželia spolu 10 rokov a začnú si vadiť tak potrebujú manželského poradcu aby dal ich manželstvo do poriadku.. inými slovami - ľudia sa musia prinútiť aby sa do seba opäť zamilovali a neskočili do postele s inou osobou. Aj v histórii ľudstva je promiskuita vo vzťahoch a manželstvo je len ekonomický koncept, ktorý má ekonomickú výhodu a je najlepšia stratégia ako poskytnúť dobrý vývoj deťom, ktoré vyžadujú dlhé roky starostlivosti.
Aj dnes prevažuje názor, že podvádzanie je normálna vec a striedanie partnerov tiež. Aj keď ľudia to navonok takto neprezentujú a hrajú sa na to, že im záleží na láske k jednej osobe na celý život, vždy sa aspoň 90% ľudí vystrieda niekoľko partnerov než si nájdu niekoho "hlavného" s ktorým vychovajú trebars 3 deti a potom sa aj tak ale rozvedú.
A ja teraz neviem či mám naozaj celú svoju energiu investovať len do jednej ženy alebo ich striedať a potom si 30ke nájsť nejakú, ktorú si zoberiem, vychovám 2 deti, zostárnem, rozvediem sa... a tak :/