Ahojte, som trochu paranoidny hypochodner a spravil som vcera vec, ktoru lutujem. Strasne sa mi pacilo jedno dievca, ktoru som uz dlhsie registroval, ale nepoznal som ju. Vcera sme sa spoznali cez znameho na party, trochu sme popili a zacali sme sa bozkavat. Neskor som sa dozvedel, ze je trochu lahsia, neviem, co je na tom pravdy. Mam teraz strasny strach, ze som od nej mohol nieco chytit, nemozem sa na nic ani sustredit. Viete mi niekto poradit, co mam robit? Viem spravil som chybu, ale proste podlahol som, a aj moje zasady isli bokom. Som z toho strasne mimo :( Mam sa ist na nieco dat vysetrit? Dakujem.
Bozkavanie rizika
Dakujem pekne, som trochu kludnejsi, ale aj tak som dement. Mam aspon ponaucenie do buducna...
Co som teraz narchylo prebehla linky, este stale nie je dokazane ze HPV sa moze prenasat oralne. Je to virus s viacerymi kmenmi, mozno niektore z nich ano. Na niektore sa da ockovat (ja napr som, ale u mna ako u zeny s krckom maternice to ma vacsi vyznam ako u muzov). Neviem, ci na HPV existuju nejake domace testy.
A ano, su virusy ktore v ludskom tele ostavaju. NApriklad aj virus EBV sposobujuci tu mono. Ja som ju prekonala a ten virus mi v tele ostal. Je to proste tak, netreba sa tym prilis zatazovat, lebo vsak uz s tym nic nespravim.
dakujem pekne za odpovede. Inak este som cital o HPV viruse, tym som sa teoreticky tiez mohol asi nakazit. Da sa to potom nejako zistit? Podla toho, co som cital, mozem to mat v sebe, a nemusi sa to nijak prejavovat.
Nie som lekarka ale hej, moc si to beries. Mono ma inkubacnu dobu mesiac a prejavuje sa ako chripka, herpes na to nemusis kupovat test, to zbadas ci sa ti vyhodi alebo nie.. ale asi aj ten sa da zistit.. mozes si o tom este nieco pogooglit ale ked sa za mesiac nebudes citit inak, myslim ze ti nic nie je
Myslis, ze to nemusim brat tak tragicky? Fakt sa ospravedlnujem, ale som strasny hypochonder. Da sa zistit z krvi herpes a mononukleoza po nejakej dobre, predtym nez to prepukne?
No je tam toho :) mohol, aj nemohol.. to ti teraz nikto nezisti, ak si nieco dostal, tak sa to prejavi az za nejaky cas (vsak ani tehotenstvo sa neda zistit hned na druhy den).
Najlahsie sa takto da chytit asi herpes pripadne mononukleoza.. asi aj nieco ine, ale teraz ma zrovna nenapada.. aj bola chora (nadcha, chripka), asi aj to :)