Roacuttane BRAŤ alebo NEBRAŤ

Príspevok v téme: Roacuttane BRAŤ alebo NEBRAŤ
majo632

Zdravím už dlhší čas mám mám problém s Akné od 15 už mi je 25, tvár nemám až takú tragickú keby som to hodnotil ako v škole tak za 3 niekedy 3-, mám také obdobia niekedy sa mi mastí pleť viac niekedy menej neviem čím to je sledoval som už aj stravu nepomohlo, nejem nič extra mastné, denný prísun tekutín nemám nejaké kofoly ani sladené vody jasné príležitostne si dám ale doma pijem nesladené vody čaje si osladím medom alebo cukrom trochu, užívam dlhšie zinok vitamín b (b komplex) čistím si pleť raz dva krát za deň kozmetikou od bioderma, používal som rôzne krémy akneroxid, akneicín, eclaran, zynerit, prešiel som liečbou antibiotikami no nič mi nejak extra dlhodobo nepomohlo, kožná mi navrhla liek zvaný Isotretion Activis že by som bral 1x za deň 20mg dávku. No má veľa nepriaznivých učinkov, ktorých sa dosť obávam, psychické problémy som nikdy nemal som pozitívny človek, no sú tam aj také veci ako napr. plešatosť, tak toho by som sa dosť bál že sa mi to stane síce píše že 1 z 10 000, no nechcel by som byť práve ten chápete mám 25 nechcem aby mi vypadali vlasy, dá sa to nejak ukorigovať ? Nie že mi vietor odfúkne vlasy ako v jeseni lístie zo stromov. Lebo už by som sa toho chcel nadobro zbaviť lebo mám to dosť aj po tele hlavne chrbát dekolt, mám aj dosť jaziev čo mi po tom ostalo, sú to hrozné vyrážky také podkožné dosť bolia a dlho sa liečia, a veľa krát sa ich mám aj na tvári ako keby iba nejaká napuchnutá uzlina alebo čo.

TAKŽE BRAŤ ALEBO NEBRAŤ ?
Zhrniem to jediný problém čo sa týka nežiaducich učikov vidím v tom že mi môžu začať vypadávať vlasy. Dá sa tomu nejako predísť ?
Ďalšia vec že rád cvičím a športujem doktorka povedala obmedziť máte stým niekto skúsenosti ? Dá sa to prežiť ?
Ďakujem za vaše rady.

majkag

www.aestheholic.com
kukni tento blog je super :) ak by náhodou odstránilo odkaz tak - aestheholic.com a článok sa vola Velky prehľad retinoidov..

majo632

Ako vravím vyskúšal som už všeliakú kozmetiku, rôzne kupované aj domáce peelingy masky, potierať medom, citronom rôznými blbostami čo na nete písali že zaberú, mám už hrozné jazvy na dekolte, Doktorka mi vysvetlovala že sa to robí pod dohľadom akonáhle sa zvýšia nejaké hladiny hneď sa nato reaguje upravením liečby.

jozue

Prekopirujem čo som pisal už raz..Už nikdy viac isotretinoin...po dobratí mi ostali bolesti šliach klbov a chrbta a to už je dávno odvtedy..nehovoriac že akné sa vrátilo po polroku.Akné je úprava stravy,kvalitná kozmetika, a vhodné doplnky výživy.Mne najviac zaberali vitamíny B5 a A vo väčších dávkach..moja osobná skúsenosť je že Vitamín A(retinyl palmitate) v dávkach 150000 IU denne redukuje akné rovnako ako izotretinoín.Tak isto fungoval aj B5 vo vyšších dávkach(ja som išiel takú pyramídu) ale je to v gramoch na deň čiže treba zohnať kapsuly kde je aspoň 500 mg.Kozmetiku jednoznačne prírodnú ..mne sa osvedčila anne marie borlind a dado sensNezdravá výživa sa tiež okamžite prejaví..ako náhle poľavím už to ide takže obrovský vplyv má strava.Treba vynechať sladkosti
cukrárenské výrobky(palmový tuk,cukor),kávu.mne sa osvedčilo aj vynechať tučné syry maslo a vajcia.Ked toto dodržím alebo výrazne obmedzím som úplne čistý.Nie je jedinou cestou izotretinoín..ale ak chceteSkúste..jedna vec sú vedľajšie účinky ktoré po čase odídu a druhá sú veci ktoré prídu potom.vysúša to kĺby..to budete cítiť,môže to spôsobiť cukrovku atď....to je všetko pravda čo sa píše v letáčiku.Je to chemikália ktorá má výrazný vplyv na telo..neni to len tak.