Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo s mamou?

Príspevok v téme: Čo s mamou?
kamily7

Ahojte...pišem sem s nadejou že mi niekto poradi...Ide oto že tento rok som skončila školu a chystam sa na dlhšie za prácou do zahraničia...Lenže..Mam mamu ktorá v živote poriadne nepracovala z každej práce kde bola ju vyhodili...Z otcom to maju nahrane,davno sa nemaju radi čiže otec sa chysta odstahovať,,Je tu problem že neviem čo urobim s mamou :/ Bude uplne bez penazi nebude mať sčoho poplatiť zakladne učty za dom ani na chleba poriadne nema..Všetkym nam je jasne že pracovať v živote nebude...Je mi velmi luto že ostane tak.. ... Ale živiť ju cely život nemôžem kedže nebudem mať nejaky vysoky plat a budem potrebovať peniaze ked budem mať vlastnu rodinu a na byvanie...Proste ja ju živiť nemožem resp. dlhodobo určite nie...Lenže zas budem mať vyčitky....Neje nijak hendikepovana ani nič len proste je nešikovna...Čo by ste robili v takej situacii? čo s mamou? :/

uuleuskauu

Naozaj je nesikovna? Lebo ja zastavam nazor - dohnali ma k nemu zivotne skusenosti - ze nie NESIKOVNYCH ludi zo vsetkych robot vyhadzuju, ale TYCH NAJSIKOVNEJSICH A NAJUSILOVNEJSICH A NAJLEPSICH zo vsetkych robot vyhadzuju. Poviem priklad: v kancelarii sedi velky sef, ktory si robi len svoju kancelarsku robotu a nevie, kto je kto a kto ako robi, nepozna si svoje pracovnicky. Medzi nim a pracovnickami je mala sefka, ktorej ulohou je zaucat nove pracovnicky, sledovat ich, ako pracuju a podavat velkemu sefovi PRAVDIVE informacie. Ale pravda je taka, ze ked malou sefkou je stara, skareda, tucna, tarbava a nemotorna, nemozna a neschopna a nesikovna zena, par rokov pred dochodkom sa boji o job, ktora je psychicky tazko narusena CHOROBNOU ZAVISTOU A NENAVISTOU voci tym najsikovnejsim, tak nech by to aj velka firma (fabrika) bola s viacerymi malymi sefkami, tak ona ked sa dopocuje, ze na inom oddeleni fabriky pracuje jedna velmi sikovna, pekna a mlada, tak ukaze na nu prstom a sefovi povie, ze ona tuto pracovnicku chce a vezme si ju k sebe na svoje oddelenie a nonstop jej husti do hlavy, ze je nesikovna, nemozna, neschopna, rajcuje ju, ze ona neveri jej reciam, o to viac do nej husti, vresti na nu bez priciny vzdy, ked sef prechadza okolo, tak velmi jej zavidi sikovnost a talenty, potom ju sikanuje, ublizuje jej vselijako, siaha jej na peniaze a ta NAJLEPSIA PRACOVNICKA bud sama da vypoved, alebo ju mala sefka necha bez priciny vyhodit. A vyhodi ju, razom cely kolektiv uveri tej mrche zlej a manipulatorskej...uz niet nikoho, kto by veril vlastnym ociam. Kazdy len klamarke a intriganke manipulatorskej veri. Takou intrigankou moze byt aj niektora z kolegyn, v prevaznej väcisne ide o primitivne roboty a o stare zeny pred dochodkom - to su tie intriganky, zavidia mladym sikovnost a talenty, usilovnost a silu a energiu. Neverim, ze je tvoja mama nesikovna. Podla mna je talentovo, usilovnostou a sikovnostou jednou z najlepsich, preto nikdy a nikde pracovne neprezije. Jedine, co takemuto typu cloveka pomoze pracovne prezit, je PRACA Z DOMU. Ale k tej sa najlepsie dopracuje clovek s VS. 5 rokov je dlha doba, skusim poradit, nech sa nauci jeden jazyk. Nech vrhne vsetku svoju energiu napriklad na anglictinu. Nech sa ju nauci, spravi si statnicu a nech dava detom doucko, nech si najde pracu - nech preklada knizky. Nebude mat nesikovne, dementne a v primitivnych robotach kolegyne, stare a tucne par rokov pred dochodkom, ktore zo strachu z konkurencie intriguju. Bud mat len jedneho sefa, ktory vidi len vysledky jej prace a nevnima intrigy od zlych kolegyn, ktore zavidia sikovnost. Kludne aj dva jazyky. Kto chce, nauci sa. Alebo in pracu z domu. Urobit si kurz uctovnictva a robit uctovnictvo z domu. Alebo urobit si ITckarkse kurzy a robit ITckarsku robotu z domu. To je jedno. To nie je podstatne. Podla toho, co jej lepsie ide, ci bola v skole ten matematicky typ alebo jazykovy. Da sa pravdaze aj masersky kurz a davat masaze. Rovnako manikura, pedikura... len by musel byt o jej sluzby zaujem. S jazykmi sa da robit spedicia tiez z domu. Je to nieco ako hladar robotu kamionistom na nakladanie, vykladanie tovaru. Tak, aby aj zarobila a zaroven aby nemala kolegyne, s ktorymi je na pracovisku v priamom kontakte. OSOBNE SOM NEZAZILA, ze by najnesikovnejsi, najneschopnejsi clovek bol vyhodeny. Najneschopnejsie nemehla sa zamestnaju v jednej primitivnej robote a v nej sa drzia do dochodku. OSOBNE SOM ZAZILA, ze LEN TI NAJSIKOVNEJSI A NAJUSILOVNEJSI SU VYHADZOVANI RAD RADOM ZO VSETKYCH ROBOT - lebo sa stavaju obetami intrig. Moja skusenost - kolektiv ma mal rad, ale v kazdom kolektive bola jedna psychicky tazko narusena chorobne zavistliva a ziarliva zenska, stara bosorka pred dochodkom, ktora intrigovala, lebo nenavidela moju sikovnost a talenty. Tiez zvazujem pre buducnost bud VS alebo naucit sa jazyk. Hladat si robotu z domu. Inac neprezijem pracovne nikdy a nikde a nepatrim do kategorie 20rocnych, skor 40. Preto viem, o com pisem. Az praca z domu, ale taka, ktora ma aj uzivi, mi prinesie skutocnu ulavu od vsetkeho toho utrpenia, ktore som prezivala, ze som vzdy a vsade musela skoncit, co som sa stala obetou intrig. Ty tvojej mame posli par drobnych, ale nedavaj jej cele vyplaty. Skor ju skus motivovat, nech sa nauci jazyk a ze jej najdes na par mesiacov pracu tam u vas, kde si aj ty. Uz by sa potom osmelila a sla by aj ona do zahranicia. Ked si ty sikovna a mudra a vedela si sa naucit jazyk, ides do zahranicia... tak nemozes mat mamu sprostu. Ale myslim si, ze skor sikovnu a mudru tiez, ktora ma len smolu a nestastia v pracovnom zivote, lebo nikdy neskusila pracu z domu a ty si sikovna a mudra po nej. Tiez musi byt aj ona sikovna a mudra, len ju treba motivovat. Obrazne povedane, chodis chytat ryby? Nedaj mame rybu, aby ju zjedla. Radsej jej daj do ruky udicu, nech si sama chyti rybu. Nauc aj ju chytat ryby, az potom bude dobre.

orol1

pokial nie je stara chora s problemami, tak si nezahod svoj zivot, ale rob si podla seba. aj ona si robi podla seba, preco by si ty mala brat na nu ohlady. vela zdaru, nech sa mas aspon ty dobre.

kkkkk

Váž si otca, chudák, vydrel si toho v živote dosť. Čo s mamou ti nepodarím, do domu si ju nevezmem, sám mám na krku takýchto príživníkov dosť a už mám toho plné zuby.

Pako567

Ak je neschopna, tak by som ju zivil minimalne tolko rokov, kolko.ona mna, tak by mi to prislo ferove. Kebyze tie peniaze, ktore do mna vrazila teraz mala, tak kolko rokov by z nich vyzila - toto jej treba vratit + jej pracu (cas) za vychovu, starostlivost, lasku...