NARKOZA

Fefina

Ja som bola teraz nedavno pod narkozou...bola som na artroskopii ramena...tiez som sa hrozne bala..doteraz ma neoperovali ale narkoza je super...zobudis sa a nevies co sa dialo...ja som nemala ani bolesti po operacii takze sa uz nebudem bat...

denisa

Ja som bola v narkóze 3x, a každú som znášala ináč. Po prvej som bola schopná odkráčať dokonca sama na izbu, po druhej to bolo najhoršie-len mi sestrička doniesla večeru, dala som si jedno sústo a koniec, a po tej tretej som už bola opatrnejšia, ale bolo to v pohode až na to že po tej 3 som mala asi najväčšie bolesti. Keď ma doviezli na izbu tak som sa rozplakala, že ma to strašne bolí, sestričky okolo mňa lietali, lebo ževraj som stratila veľa krvi, dávali mi ihneď infúzie... Ale všetko dobre dopadlo. Ja som mala v tom období okolo 18-21 rokov, tak ako mladý človek som to znášala obstojne - bez nejakého vracania...Myslím, že v dnešnej dobe sa toho už netreba báť.

kikulka

tak ja som dostala narkózu len 1x v živote....operácia trvala 4,5hodiny,takže asi je normálne,že som celú noc po tom zvracala a poviem ti,že ani neviem z čoho,keď som 2 dni pred operáciou nič nejedla=)

Soraja

Ahoj, no ja ked som sla na operaciu, tiez som sa strasne bala narkozy, ale nakoniec to vobec nebolo zle. Ked som lezala na operacnom stole, tak prisiel anesteziolog a pichol mi "oblbovacku", super pocit,a ko ekby som bola opita,ale bolo to take, ze vsetko sa mi tocilo a vlnilo, a strasne som sa smiala (ale pamätam si, ze anestezilog bol strasne krasny kus chlapa:-)))) no a potom mi dali nadychat z masky a to som neverila, ze na mna to bude ucinkovat, a zaucinkovalo. Som sa zobudila na pooperacnom a trochu som vracala a bole dezorientovana a bolo mi vsetko jedno, ako nikdy pred tym. Ale o pol hodku som uz bola ok, v pohode, norlamalne som komunikovala a fungovala. A keby amm ist zase na operaciu, tak idem uz bez obav, lebo je to v pohodicke uplne. Nemas sa coho bat:-)

kacka

Ja som bola v narkoze jeden krat, pri operacii slepeho creva. No poviem ti, ze lepsie bolo, ked to islo vsetko hned a nemala som cas nad vsetkym rozmyslat. V jeden den bolesti,vysetrenie v nemocnici,prijem do nemocnice,operacia a vsetko sa to zomlelo velmi rychlo. A ta narkoza, som vobec netusila,ze co ma caka.Ked mi davali na operacke narkozu, tak som zrejme slabo vdychovala,lebo som mala pocit, ze sa dusim.Nemohla som zo seba dostat ani slovo, chcela som im povedat ze nemozem dychat,ale uz to neslo, tak som len so sebou metala.Potom mi povedali ze mam hlboko dychat a vtedy to zrejme zabralo a uz si nic nepamatam.Ked som sa zobudila po operacii, vobec som nezvracala ani nic take. Chcela som len nieco povedat a nedalo sa, ako kolvek som sa snazila, neslo mi povedat ani jedno slovo a tak som sa jednoducho rozplakala.Bolo to len par minut, sestricka bola zlata a hned ma utesovala.A ked som si za par minut vsetko uvedomila,tak som sa uz na tom len smiala. Fakt na kazdeho ta narkoza posobi rozne.

rennatta

Ja som tiež už v živote mala 3 x narkózu. Tak ako píše Julinka, tak ako som sa vyspala v narkóze , tak sa mi už dlho nepodarilo vyspať. Ja som po prvej narkóze vracala. Ževraj mi zle odhadli hmotnosť....Pri druhej som sa prebudila na oper.stole, ale okamžite som znova zaspala a pri tretej... Tá tretia bola najkrajšia a najmilšia, pretože ma uspával sympatický anesteziolog do ktorého som sa aj trošku zalúbila. Týmto anesteziologom by som sa dala aj hneď uspať, i ked už by to bol na 4 x. Narkóza je tá najpríjemnejšia skúsenosť z operácie.

RNG

Narkoza je dost velky zasah do tela. Mladi ju znesu lepsie, ich regeneracia je rychla, velmi stari ludia maju z nej casto poruchy, permanentne.
Casto je lekarmi podcenovana....