Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bioderma na mastnú pleť?

Príspevok v téme: Bioderma na mastnú pleť?
miriiam

Ahojte.

Mám mastný typ pleti, vyrážky a čierne bodky. Nie extrémne veľa, ale proste mi vadia. Hlavne mi vadia červené vyrážky, ktoré sa nedajú vytlačiť a vždy mi po nich ostanú červené fľaky. Chcela by som na to začať niečo používať a zbaviť sa všetkých štyroch vecí.

Natrafila som na Biodermu. Avšak, ktorý prípravok si vybrať? Chcela by som niečo antibakteriálne na čistenie mastnej pleti a hydratujúce. Najlepšie niečo čo môžem použiť aj pod make-up, aby som nemusela používať krém nivea. Môžete mi poradiť ktorý prípravok si vybrať? Najlepšie všetko v jednom. :)

Natrafila som aj na La Roche Posay. S ktorým máte lepšie skúsenosti? Doteraz som nič nepoužívala tak vôbec neviem, ktorý produkt si vybrať.

Otto

no ale v strave ak denne prijmes 50 mg tak je moc..ja tu rozpravam že na vyliečenie akne som bral 2,3,4000mg denne

Aikido

Zatial som neskusala, B-cko sa snazim mat hlavne v strave. Je vsak pravdou, ze po 15-tich rokoch trapenia som uz dost skepticka voci vsetkym overenym radam, lebo uz som toho vyskusala ze ozaj kvantum. S vlasmi napriklad problem nemam, tie mam pekne a huste. Staci mi umyt raz za tri dni lebo sa nemastia. Rovnako dekolt nemam problemy.. len ta tvár..

Jozefec

No a nad tym si nerozmyslala znižiť mazotok vitamínom B5 napríklad?...ja som bral kopy možno aj zbytočne ale možno by stačilo 500 -1000 mg za deň a výrazne by ti zmatnela pleť..mne to zaberalo tak že som si ani vlasy umyvat nemusel čo sa nemastili ...a zmizli mi vyrážky do jednej...po tomto prelieceni som si len daval bacha na zivotospravu a zacal pouzivat kvalitnu kozmetiku..a mam v podstate pokoj.

Aikido

Ja som pouzivala Biodermu, pretoze mam tiez problematicku plet. Ciastocne (len ciastocne) vsak suhlasim s prispevkom podo mnou. Je to pomerne drahe a problem to nevyriesi. Ja som pouzivala len pletovu vodu modra rada (so zelenym vrchnacikom). Presla som na prirodnu kozmetiku, isty cas som pouzivala len levandulovu vodu, ale nestacilo to. Su proste obdobia v mesiaci, kedy ta kozmetika "nestiha".
Momentalne som sa opat dala do ruk lekarom, pletovu vodu mam namiesanu priamo z lekarne a je to rozdiel. Ak to nestaci, mam este par pripravkov od kozmeticky, ktore vedia akne udrzat na uzde.
Suma sumarum kde sa da, pouzivam prirodnu kozmetiku, ale tvar mam problematicku a tam to musim striedat, zistovat, co mi robi dobre a co nie. A takto to mam uz pomaly 15 rokov, ale neda sa nic robit - mam jednoducho rychlo sa mastiacu plet s castou tvorbou akne a naucila som sa s tym zit.

Jozefec

No bioderma aj la roche je len taka lobby..človek má dojem že za to že sú z lekárne majú pomôcť a sú účinné.čierne bodky mastná problematická a citlivá pleť nie je(nevravím že vôbec) o kozmetike hoci niektoré zmatňujúce výrobky môžu spraviť "len" dojem matnej pleti ...tiež treba uznať že čím viac odmastňuješ pleť tým viac vylučuje mazu čiže vhodná je jemnejšia nedráždivá kozmetika.(to sa ani jednej z tých značiek netýka-spravidla)..ale taktoSkús sa vlastne zamyslieť čo sú čierne bodky a prečo je zanesená pleť.Čierne bodky ako ich ty nazývaš sú mazové zátky.Existujú aj biele.Tie sú spravidla hlbšie v pleti..je to v podstate zmiešaný kožný maz s odumretou kožou ktoré upchali pór.Deje sa to hlavne na pleti ktorá má zvýšenú tvorbu kožného mazu.Ďalší level tohto procesu je, že upchatý pór sa naďalej plní mazom zmiešaným s baktériami bežne prítomými na pleti (propionibacterium acnes)..keď je pór príliš preplnený vznikne zápal.(zápal nemusí byť tvoj prípad vo veľkej miere ak nemáš na pleti toľko baktérii,možno máš pleť len zanesenú).Teraz sa zamyslime ako by si zabránila najjednoduchšie tomuto procesu.

1.Zredukujem tvorbu kožného mazu na minimum
2.Zlepším jeho kvalitu aby nedošlo k upchatiu
Nič iné.
Väčšina krémov aj liečiv od kožnej lekárky funguje na princípe vysúšania a rozpúšťania mazu resp. znižovania jeho tvorby.Plus tam môže byť nejaké antibiotikum ktoré lieči zápal a redukuje počty baktérii.Sú ale veľmi dráždivé.Vrátane veľmi škodlivých liekov obsahujúcich izotretinoín ktoré majú horu vážnych nežiadúcich účinkov.Patria k jedným z najškodlivejších.To je vlastná skúsenosť.Na kožné som chodil ako na klavír.Toto sa ale dá dosiahnuť aj dopĺňaním vitamínov ktoré majú tú istú schopnosť ..je to vitamín A a vitamín B5.Predávkovanie týmito vitamínmi v dávkach potrebných na redukciu akné nie je v podstate možné.

Zlepšenie kvality kožného mazu to sa týka hlavne stravy a kvality kozmetiky.Strava plná vyprážaného jedla na lacných olejoch a sladkostí s obsahom palmového tuku môže výrazne vplývať na upchávanie pórov.Palmový tuk sa skrýva aj v syroch a sušienkach ktoré navonok pôsobia zdravo taktiež v cukrárenských výrobkoch zákuskoch kde sa už roky používa nie maslo ale hydrogenované rastlinné tuky.Priveľa cukru taktiež zhoršuje zápal.tie červené fľaky ktoré spomínaš môžu byť aj z domáceho nešikovného vytláčania ošetrovania a pod.Ja ti môžem odporučiť do vyrážky neísť rukami a nevytláčať ju..len vtedy ak je už vyslovene biela a je tesne pod kožou..treba si vydezinfikovať ruky a po takomto ošetrení vydezinfikovať aj okolie rany.
Kozmetiku treba používať takú ktorá neobsahuje parabény a pod.Čiže najlepšie prírodnú kde tie molekuly sú dobre vstrebateľné a neupchávajú a neznečisťujú pleť.Kokosový olej je pre tento typ pleti nevhodný..Mne sa osvedčili nemecký výrobcovia prírodnej kozmetiky.(Dado sens,Anne marie borlind.)Treba si všímať hlavne rady pre mastnú pleť.

Monika1984

Cakam s tebou na odpovede:) presne si vystihla temu ktoru riesim aj ja a presne som sa chcela spytat na Biodermu:)