Náhoda?

in blossom

nie, nase konania a skutky nie su dopredu dane (slobodna vola), ale vysledok do urcitej miery ano. cize clovek sa rozhoduje v nejakom bode co spravi/nespravi a ten vysledok sa dostavi na zaklade jeho rozhodnutia bud hned, alebo neskor si ho "pocka" za rohom, mozno v inej podobe, ale princip je ten isty, ked ma ziskat urcitu skusenost, vedomost, tak mu budu stale tie iste veci chodit do zivota, kym to nevyriesi/nepochopi.

tvojosudjedany

Vsetko co sa nam prihodi je dopredu uz dane a mi chod situacii neovplyvnime lebo nasr konania, skutky a ciny su uz dopredu dane tak ako bolo marii danr ze bude jezisovou matkou a jezisovi ze umrie na krizi. Komu je sudena smola v zivote tomu sa nebude nikdy darit, komu sudene zit v blahobyte ten nepociti co je to chudoba, komu je sudene ostat navzdy sam ten nepociti lasku.. alebo sa mylim?
Bude mi niekto oponovat?

in blossom

srnec si ma predbehol :D presne to iste pisem, suhlasim. a mame sice slobodnu volu, ale aj tak nezmenime tok udalosti, alebo ho iba oddialime ci premiestnime, ale tak ci tak si tieto veci ide svojou liniou.

Srnec28

Nahoda neexistuje. Nic sa nedeje bez priciny. Skor sa deju "zhody okolnosti", ktorych priciny niekedy nepozname a to volame nahoda