Aký máte názor na Slovákov?

Príspevok v téme: Aký máte názor na Slovákov?
uhor256

Zaujímalo by ma, čo si myslíte všeobecne o ľuďoch na Slovensku? Akí sú? Aké máte skúsenosti?

Čo som ja počul, tak inde v zahraničí smerom na západ sú ľudia oveľa lepší ako tu na Slovensku. Sú viac vychovaní, tolerantnejší, proste viac pozitívni ako negatívni. Máte také skúsenosti? Zvažujem nad odchodom do zahraničia, lebo neviem či to tu ešte vydržím...

Ja si myslím, že ľudia na Slovensku sú dosť negatívni vo všetkom, na všetko nadávajú, sťažujú si, plačú, vyplakávajú ale nerobia nič pre zmenu.. sú strašne pasívni a len čakajú a naťahujú ruku ako žobráci... stále len čakajú že sa niekto postará, stále si sťažujú na malé platy, zlé zdravotníctvo, ale nič s tým nerobia a stále si nechajú srať na hlavu, poslušne idú do roboty ako otroci, ponadávajú si doma medzi známymi a zase idú na druhý deň do práce, lebo musia živiť deti, hypotéku.

Toto mi na Slovákoch vadí najviac, že stále plačú a len čakajú že sa niekto postará, ale že by sa spojili a niečo robili spoločne pre zmenu, tak to nieeeee... a tu prechádzam k druhému bodu:

Ďalšia vec, ktorá mi veľmi vadí na Slovákoch je nesúdržnosť,nevedia sa spojiť ako celok a pracovať spoločne na vytváraní blaha. Každý sa snaží hrabať len pre seba a pre svojich známych a potom to tu vyzerá tak ako to vyzerá... nenávisť a závisť, to sú tie vlastnosti čo mi vadia a čo ľudí na Slovenksu rozdeľujú, a politické názory, to ešte viac vyostruje nenávisť medzi skupinami - keď sa ľudia delia na Ficovoličov, Dankovoličov, Kotlebovcov,.... a každá skupina neznáša vzájomne druhé a snažia sa zničiť, pričom politici sa len smejú akí sme sprostí, lebo všetci ťahajú za jeden povraz, a žiadna "úžasná" strana nechce dobro ľudí, už od revolúcie ale slováci sú zrejme takí sprostí, že ani po 30 rokoch stále nič nechápu... a tu prechádzam k tretiemu bodu: - sprostosť:

Ďalšia vec, ktorá mi všeobecne na Slovákoch vadí je, že sú všeobecne sprostí a majú úplne zlé postoje k vzdelaniu a preto vždy tento štát bude len robotnícka kolónia, lebo Slováci sa nechcú učiť ale chcú radšej kopať kanále lebo to je jednoduchšie (v testoch vedomostí vždy dosahuje Slovensko dosť podpriemer EU), a taktiež mi veľmi vadí, že Slováci dosť holdujú alkoholu a cigaretám, ale to by bolo na celú kapitolu tak to tu rozpisovať nebudem...

Ďalšia vec, ktorá mi na Slovákoch vadí je tá ich "hrdosť"... V preklade "zaostalosť". Slováci sú prehnane konzervatívni, netolerantní, majú zastaralé spôsoby, ktoré sa snažia udržať aj keď dnes už absolútne nefungujú. Nehovorím že treba byť príliš tolerantný, ale aspoň štipka tolerantnosti k odlišnosti a otvorenosti k zmene by nezaškodila... Prečo je taký problém rozmýšľať viac slobodne? Prečo je taký problém prijať zmenu k lepšiemu? Prečo je taký neskutočný problém akceptovať niekoho, kto je trochu odlišný od väčšiny? Prečo je taký problém byť otvorený aj iným ľuďom než len Slovákom? Prečo je tak ťažké pochopiť, že učenie sa cudzieho jazyka nie je genocída národa alebo možnosť otvorenia dverí do sveta? Prečo sú Slováci tak neskutočne tvrdohlaví?

A z toho všetkého plynie vlastnosť negativizmu a cynizmu, ktorá ľudí tu drží tam kde sú. Všetko vzdávame a kašleme na život. Nežijeme, ale prežívame, ako zombies.

Pag

Nuž, tak čisto teoreticky by som povedal, že ženy chcú najprv svätých a potom tzv. bad boys (Let´s get back to bad boys, pieseň o tom jasne hovorí), keď sa nabažia tých prf menovaných. Starého psa starých kúskov neodučíš, mám to v paži, celé toto bludárčenie a točenie sa okolo vlastného chvosta (na mieste by bol aj vulg.). Dúfam, že moje hviezdne časy sa pominú, čoskoro aj vďaka a predovšetkým môjmu pričineniu, nielen vďaka paranormálno-paranoidným silám a že už o mne nebudete nikdy počuť.

Sonie

Výstižne to napísal Prezyvka174 , niet čo dodať, každý z nás má negatíva aj pozitíva, treba si nastaviť vlastné zrkadlo.

Monika1984

Ja som dost cestovala spoznala roznych ludi. Mala som 11 rocny vztah so slovakom, potom 5 rocny vztah... nasledne som zila s talianom aj spoznala viacerych talianov a ich ako narodnost a mozem povedat ze neporovnatelne, ti ludia su uplne iny, viac rodinne viac citovo a priatelsky zalozeni, drzia spolu, respektuju a toelruju navzajom seba mohla by som tu popisovat do rana ale slovaka nikdy viac

orol1

uhor 256 vidim to uplne ako ty,
zavistlivy, protivny, neprajny, aj lakomy. ked ti nieco davaju v obchode, alebo vazia, vzdy ta odrbu, snazia sa ti dat to najhorsie, nie najlepsie, este aj babka na trhu, ked si nenavyberas sam, da ti tam same otlcene jablka
a este hlupy, nechapavy, nevzdelany, tupy, lenivy
presne aj ako to spieva vec

Defcon

Prezyvka, to je jednoduche. Uhor opisal sam seba a je toho nazoru, ze ostatni okolo neho su rovnaki. Bodaj by neboli, ked musia celit jeho vecnemu plakaniu a stazovaniu.

Prezyvka174

Nenapisal si na Slovakov ani jednu pozitivnu vec, v com sa teda lisis od tych "negativnych, netolerantnych, sprostych, vkuse sa stazujucich a nadavajucich" hm?

Defcon

Uhor, uz si sa vyplakal na temu aki su slovaci uplakani ? -))))
Ja si myslim, ze karma funguje 100%. Ako sa spravas k okoliu, tak sa okolie sprava k Tebe. Ak si uplakany negativista, tak mas okolie tiez uplakane a negativne. Zakon akcie a reakcie neodrbes.

Pag

Hriech rovná sa trest, hoci Murphyho zákony sú tiež mocná vec. Negativitou sa každý blokouje hneď sám a potom prídu choroby. Každý sa snaží hneď manipulovať tým druhým, vnucovať mu svoje názory, to nie je vôbec pekné. Dúfam, že už čoskoro si odkrútim tie svoje galeje, hoci bola aj sranda.