Drepy

Príspevok v téme: Drepy
Dlhanoha

Ahojte,
mám dlhšie nohy ako trup, a neviem drepovat. A ak sa snazim vyzera to hrozne, som naklonená príliš dopredu. Priateľ mi ukazoval ako to mám robiť že pri drepe mám mať trup pekne vyrovnaný, ale ak sa tak snažím tak ma berie dozadu a už padám. Som zúfalá, a navyše ma k tomu ešte bolia kolená. No ale tak z vlastnou váhou by som si chcele ssm tam zadrepovat a nemôžem. :(

Potakrv

Treba si dat 1,5-2cm podložku pod päty aby ta nehadzalo do zadu.Je pravdou že to trošku odľahčí sedacie svaly ale ak to nejde tak to treba.Treba si uvedomiť ,že každý drepuje inak navyše zo začiatku ťa nepustia kolená do prepnutia môžeš drepovať do 45 stupnoveho uhla a neskor ked stehna zosilnejú potom az dolu.Toto platí samozrejme len v prípade ak to nejde inak a nedokážeš udržať stabilitu v hlbokom drepe a bez podložky pod pätami.Keď zosilnieš a získaš stabilitu da sa s tým dalej pracovať ,ale opakujem nie všetci drepuju rovnako .mozes byt predklonena ale os drepu je v jednej línii navyse da sa drepovat na multipresse alebo z jednorúčkami alebo gumamy je vela spôsobov

GOING

Posilni trup (brucho so záťažou, rotácie, úklony, zaklony v horiz.polohe) aby si bola pri drepe stabilná. Na to treba špeciálne telo propraviť mesiace aby si mohla drepovať vešké váhy. Rovnako mesiace cvičiť predpkopy a zákopy na stroji aby si kolená a úpony zvykli.

Trénuj techniku iba s tyčou bez záťaže a pri drepoch sa pozeraj na jeden bod pred sebou, nad úrovňou tvojej hlavy.

Skús drepy s činkou v predu. To ťa prinúti prirodzene k stabilite.